Liga mistrů: Juventus si pojistil postup do finále už v prvním poločase odvetného zápasu s Monakem

Turín - O tomto týdnu se rozhodne o tom, jaké složení bude mít letošní finále nejprestižnější evropské klubové fotbalové soutěže Ligy mistrů UEFA. Už v úterý večer byl znám první účastník tohoto duelu o ušatou trofej a stal se jím konkrétně Juventus Turín, který poté, co v prvním zápase na hřišti Monaka vyhrál 2:0, zvítězil nad knížecím celkem stejným výsledkem již v prvním poločase odvety na domácí půdě. Sice ve druhé půli ještě podařilo snížit na 2:1 hostujícímu mladému talentu Mbappému, jeho trefa však už jen znamenala zkorgování skóre. Juventus tak teď tedy bude čekat na svého soupeře, kterým s největší pravděpodobností bude Real Madrid, jenž v prvním semifinále nad svým městským rivalem Atléicem Madrid vyhrál 3:0. Odveta tohoto madridského semifinále je na programu ve středu večer.

Hostující Monako doufalo, že díky svému útočnému pojetí hry od úvodního hvizdu, kterým se prezentovalo už ve svých předešlých vystoupení během této soutěže, dokáže zaskočit favorita tohoto duelu a vstřelit tak tolik toužené alespoň dvě branky a žádnou pak vedle toho neinkasovat. V takovém případě by ššel tento odvetný zápas do prodloužení. Jinak se šiklo monacké partě jakékoli jiné vítězství o dvě branky, které by ji posunulo do finálového zápasu.

Vzhledem k aktivitě hostů, dostávali se do nejednoho rychlého protiútoku, která však ale ve většině případech skončila buď odmáváním ofsajdových pozic a pokud se snad stalo, že by se Monaku podařilo Buffona překonat, zastoupil tuto brankářskou legendu působící v týmu Staré dámy někdo z obránců, jako se to stalo v jednom případě, kdy se do role této poslední záchranné brzdy vtělil Chiellini. To domácí fotbalisté vyrukovali na hosty s výtečnou defenzivní hrou a i jim se povedlo několik výpadů během první půle. Ovšem ani v jednom z nich Juventus, konkrétně Higuaín, Mandžukič a Pjanič, gólmana Subašiče, jehož tak nechali vyniknout, neuspěl. Krátce po uběhnutí první půlhodiny hry se z pravé strany rozhodl centrovat Dani Alves, jenž tak přesně našel Mandžukiče a byl to právě tento Chorvat, jenž otevřel skóre, 1:0. Následně se nepodařilo zvýšit tento jednogólový náskok jak Higuaínovi, tak posléze ani Dybalovi. O postupujícím do finále tohoto ročníku Ligy mistrů pak krátce před pauzou rozhodl Dani Alves, jenž se předvedl výstavním zakončením z voleje zpoza vápna, 2:0.

Od tohoto momentu tak tedy potřebovali hosté vstřelit čtyři branky k tomu, aby mohli pomýšlet na postup a to už se zdálo být hodně nereálné. Sice nadále pokračovali v útočné hře, vedle toho nezapomínali, že k tomu patří i obrana. Navíc jim do toho začali nahrávat i sami domácí, kteří, s vědomím dvoubrankového vedení, ve svých nadějných příležitostech byli ve finále čím dál tím nepřesnější. A tak se začal na hřišti ukázovat osmnáctiletý mladík hrající za Monako Mbappé, jenž svou první šanci proti Buffnovi, jenž ho tehdy vychytal, neproměnil, ve druhé příležitosti, ve které se ocitl, už se mohl radovat z toho, že rozvlnil síť snížil tak tedy v 69. minutě na 2:1. Mimochodem, bylo to přesně po 519 minutách poprvé, co Juventus na svém hřišti v rámci play off této soutěže inkasoval.

Závěr zápasu pak byl ve znamení emocí a tvrdých zákroků z obou stran. Tím nejviditelnějším zákrokem pak byl ten Glikův, jenž dupl na stehno ležícího Higuaína a to vše se stalo bez toho, aniž by si toho nizozemský sudí všiml. Od té doby nepatřil Glik mezi největší oblíbence v Juventusu. Nic zásadního už se do závěrečného hvizdu nestalo a tak tedy po domácí výhře 2:1 v odvetě Ligy mistrů nad Monakem postupuje do finále Juventus.

Konečný výsledek odvetného semfinálového duelu Ligy mistrů UEFA (9.5.2017):

Juventus Turín - Monako 2:1Branky: 33. Mandžukič, 45. Alves - 69. MbappéPrvní zápas: 2:0, postupuje Juventus

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Juventus FC Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Jiřina Bohdalová v televizním filmu Svatá.

RECENZE: Svatá s démonickou Bohdalovou se pod podnětnou premisou hroutí a učí nás překrucovat

V neděli v lineárním vysílání odpremiéroval očekávaný snímek České televize Svatá, nyní si jej můžete pustit na iVysílání. Produkce spoléhá na osvědčená tvůrčí i herecká jména a po záplavě seriálů a minisérií se navrací k formátu dlouhometrážního televizního filmu. Slibná zápletka prestižního projektu s možnostmi ambivalence však v závěru vyzní banálně a dialog nevede.

včera

včera

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

včera

Úterní počasí: Silné bouřky udeří už odpoledne. Hrozí i rozvodnění menších toků

V části Česka hrozí v úterý odpoledne a večer a v noci na středu silné bouřky, příslušnou výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Napršet v nich může i kolem 50 milimetrů, zesílí také vítr. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy