Mladá Boleslav si doma poradila s Shamrockem Rovers a postoupila do 3. předkola Evropské ligy

Mladá Boleslav - Před týdnem fotbalisté Mladé Boleslavi úspěšně zahájili sezónu 2017/18, když v irském Dublinu tehdy dokázali v úvodním duelu 2. předkola Evropské ligy porazit tamní Shamrock Rovers 3:2 a tím si tak do domácí odvety odvézt nadějný výsledek. A Středočeši před domácím publikem po týdnu ukázali, že jejich výhra v Irsku nebyla náhodná, neboť si s Shamrockem Rovers dokázali poradit i tentokrát, když celkem bez větších problémů porazili tento irský celek 2:0. Nyní se tak mohou těšit na 3. předkolo Evropské ligy, ve kterém narazí na albánský klub Skënderbeu Korcë.

Ze začátku odvetného zápasu sice bylo vidět ze strany mladoboleslavských fotbalistů několik nedorazů, přičemž tím nejviditelnějším bylo malé obsazování Garyho Shawa, jenž byl podle trenéra Dušana Uhrina mladšího, který je od této sezóny nově i klubovým generálním sportovním manažerem, nejnebezpečnějším hostujícím hráčem, ovšem postupem času to byli spíše domácí, kteří nakonec trápili hostující defenzivu. Na ni byl veden největší tlak a nejvíce práce měli při příležitostech Mebrahtua a Přikryla. Není tak proto vůbec divu, že to byli právě fotbalisté Mladé Boleslavi, kteří šli nakonec již po devíti odehraných minutách hry do vedení a to poté, co se zprvu nepovedený centrovaný balón zprava dostal díky teči k nohám dobře v šestnáctce postaveného Chramostu a byl to právě on, kdo tehdy tedy rozjásal domácí fanoušky, 1:0.

Následně se irský klub snažil něco s tímto pro ně nepříznivým skóre ještě udělat, dokonce se jim podařilo na několik minut získat územní převahu na hřišti, po půlhodině hry ale přidal druhou mladoboleslavskou branku Mebrahtu, hrdina z úvodního duelu, ve kterém se mu povedlo vstřelit hned dva góly, a bylo už v podstatě hotovo. V samém závěru utkání se pak hosté ssnažili alespoň o snížení, proti čemuž byl však výtečně chytající gólman Diviš, jenž měl i štěstí, třeba při hlavičce Mc Allistera, kdy mu pomohla tyč. A když už se hostujícím fotbalistům přeci jen podařilo do branky, tak jejich gól nakonec neplatil kvůli ofsajdu.

Nejen Sparta se Slavií. I Mladá Boleslav přivádí do tuzemské ligy známé zahraniční jméno

Už už se zdálo, že v kádru Mladé Boleslavi k žádné změně nedojde, že zkrátka žádná nová posila do města automoblilů nepřijde. Týden před začátkem nového ročníku však přišel šéf středočeského klubu Josef Dufek s tím, že i Mladá Boleslav přivítá nové posily a to ze zahraničí. V české lize by se tak měl po delší pauze ukázat třeba ruský fotbalista Nikolaj Komličenko, jenž v minulosti působil v Liberci a nyní se vrací do tuzemska poté, co nějaký čas oblékal dres FK Krasnodar. "Chybí nám silný hrotový útočník do vápen, proto když se nestane nic mimořádného, zítra podepíšeme smlouvu s dvaadvacetiletým Rusem Nikolajem Komličenkem z FK Krasnodar," řekl konkrétně Dufek ve čtvrtečním rozhovoru pro ČT sport, ve kterém mimochodem také připomněl odchod Lukáše Železníka, jenž se vrátil do Zlína, již jistého účastníka skupinové fáze nadcházejícího ročníku Evropské ligy. "Jeho zájem byl velký. Lukáš přišel sám, že by se rád vrátil, když už Zlín udělal obrovský úspěch pro region," uvedl Dufek.

Další velmi zajímavou zahraniční posilou by pak měl být gólman ázerbajdžánské reprezentace Kamran Agájev. "V národním týmu je jednička," připomněl Dufek a pokračoval: "Na těchto přestupech jsme dělali hodně dlouho. Uhrin má kvalitní kádr, ale my jej potřebujeme zdvojit. Jestli chcete hrát na dvou frontách, musíte mít kvalitní dva brankáře. Snažíme se to mužstvo doplnit kvalitně i z jiných zdrojů, nejen z českých."

Výše zmiňovaná zahraniční jména pak potvrdil i kouč Dušan Uhrim mladší, jenž ještě prozradil, že by měl k Mebrahtuovi do kádru přibýt ještě jeden Australan. „Opravdu to bude Rus Nikolaj Komličenko, který loni na podzim hrál v Liberci, a ázerbájdžánský reprezentační brankář Kamran Agajev. A navíc ještě jeden Australan. Také útočník. Potřebuji, aby se v mužstvu ještě víc zvýšila konkurence a měli jsme adekvátní náhradu za hráče, kteří pro karty nebo zranění vypadnou. Teď to postihlo Přikryla, který se vykartoval, otázkou je, jak na tom bude Chramosta, jenž střídal pro problémy s břišním svalem," řekl mladoboleslavský stratég.

Konečný výsledek odvetného duelu 2. předkola Evropské ligy UEFA (20.7.2017):

FK Mladá Boleslav - Shamrock Rovers 2:0Branky: 9. Chramosta, 31. MebrahtuPrvní zápas: 3:2, postupuje Mladá Boleslav

Související

AC Sparta Praha, stadion na Letné

Sparta postoupila do osmifinále Evropské ligy. Galatasaray porazila i díky přesilovce jasně 4:1

O velkém úspěchu může mluvit český klubový fotbal poté, co ve čtvrtek Sparta doma na Letné nakonec celkem jasně porazila turecký Galatasaray Istanbul 4:1 a v součtu s předešlým venkovním výsledkem (3:2 pro Galatasaray) tak postoupila do osmifinále Evropské ligy. V osmifinále dvou evropských soutěží (Evropská liga a Konferenční liga) se tak nacházejí hned tři čeští zástupci. Kromě Sparty se v osmifinále EL představí také Slavia, v osmifinále EKL pak Plzeň.
Fotbal, ilustrační fotografie

Slovácko ztratilo naděje na postup. V dohrávce Konferenční ligy prohrálo s Kolínem

Netradičně v pátek se dohrával duel Evropské konferenční ligy mezi Slováckem a Kolínem nad Rýnem, jenž byl ve čtvvrtek večer po sedmi minutách přeušen kvůli husté mlze. V dohrávaných 83 minutách s nastavením uherskohradišťský klub nezklamal své fanoušky a po celý zápas bojoval o takový výsledek,který by mu udržel naději na postup do jarní fáze soutěže, podobně ale jako ve vzájemném zápase v Německu i tentokrát výrazně o hry promlouval sudí. Ten mimo jiné proti Slovácku nařídil dvě penalty, přičemž z té druhé v 82. minutě Ondrej Duda skóroval a zařídil tak výhru německého celku 1:0.

Více souvisejících

Evropská liga (fotbal) FK Mladá Boleslav Fotbal

Aktuálně se děje

před 11 minutami

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno před 33 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Z posil z NHL už reprezentaci opustil Zadina, následoval ho i Kodýtek. Týmu bude pomáhat kouč Gross

Týden před startem světového šampionátu v Praze a Ostravě se český národní tým ukazuje fanouškům v Brně, kde se konají České hokejové hry. Jedná se o závěrečnou přípravu na hokejový vrchol této sezóny v domácím prostředí, a proto není divu, že je o tuto akci mezi hokejisty ohromný zájem a na závěrečnou přípravu tak přijelo ze zámoří až deset hokejistů. Národní tým už ale stihli po úvodním zápase v Brně s Finy (1:4) opustit Filip Zadina ze San Jose a Petr Kodýtek z Ilvesu Tampere. Posilu si pak do realizačního týmu přivedl i ze Sparty, a to trenéra Pražanů Pavla Grosse, jenž bude pomáhat se skautingem. 

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

USA nadále odrazují Izrael od postupu do Rafáhu. Z OSN zní hlasy o hladomoru

Washington nadále odrazuje Izrael od útoku na Rafáh na jihu Pásma Gazy. Podle amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena by způsobil nepřijatelné škody, uvedly světové agentury. Izrael podle USA zatím nepředstavil plán ochrany obyvatel, přičemž je známo, že ve městě se tísní až půldruhého milionu lidí, včetně uprchlíků z jiných částí Pásma Gazy. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy