Končíš, slyšel Vácha od Stramaccioniho. Z klubu zřejmě odejde i Václav Kadlec

Praha - Podle informací internetového serveru deníku Sport už italský kouč pražské Sparty Andrea Stramaccioni nepočítá s Lukášem Váchou. O tomto fotbalovém záložníkovi, jenž na Letné působí skoro již pátým rokem, se přitom v zákulisí nemluvilo jako o možném hráči, který by měl schytat zužování kádru, které teď ve Spartě probíhá. Nové angažmá si pak má hledat i forvard Václav Kadlec.

„Trenér dnes Lukášovi řekl, že už s ním nepočítá a že nechce, aby dál trénoval s týmem. Je to prý rozhodnutí vedení klubu," řekl pro isport.cz anonymní zdroj dobře obeznámený děním v letenském celku. Osmadvacetiletý člen širšího reprezentačního kádru, který přestoupil do Sparty v lednu 2013 z Liberce, si tak bude tedy muset hledat nové angažmá.

Vácha, který díky tomu, že v současném sparťanském kádru patřil k nejzkušenějším fotbalistům nosil v minulosti i kapitánskou pásku, se na hřišti ve sparťanském dresu naposledy objevil o posledním víkendu v Brně, kde především kvůli nevýraznému výkonu celého mužstva Sparta prohrála 0:2 a kde byl na hrací ploše přítomen 70 minut.

Václav Kadlec míří do Nizozemska. A jak to bude s gólmany?

Zužování kádru zasáhlo i Václava Kadlece, jehož příchod do Sparty během loňského léta za 73 milionů korun z dánského Midtjyllandu byl považován za nejdražší přestup v historii tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže. Právě Kadlec se v předešlých dnech příliš nepohodl s italským koučem Stramaccionim, jenž přestal hráče brát na zápasy. Nyní se tak mluví o tom, že by mohl tento český útočník hostovat v Nizozemsku a to buď v Tilburgu nebo ve Feyenoordu Rotterdam.

Poté, co byl v pondělí dokončen přestup dosavadní sparťanské brankářské jedničky Tomáše Koubka, se zdálo logické, že by ho mohl v brance nahradit David Bičík, se kterým klub před sezónou prodloužil smlouvu a který už ví, jaké to je být v letenském celku gólmanskou jedničkou. Navíc si jeho mezi tři tyče přejí i samotní fanoušci Pražanů.

Místo toho však klub uvažuje, že ho nakonec pošle pod Ještěd, a vedle Milana Heči ze Slovácka Sparta stojí i o dosud libereckého Ondřeje Koláře, jenž by však hned do Sparty nešel, stal by se totiž hostem ve zmiňovaném Slovácku. Po této poněkud složité rošádě by tak tedy Pražané měli k dispozici následující dvojici gólmanů: Heču a Dúbravku, jehož si Sparta pořídila před tímto ročníkem.

Ani Sparta, ani Liberec však o těchto změnách, o kterých v zákulisí čile spekuluje, mlčí. Lépe řečeno, Severočeši o něčem takovém nemají ani ponětí. „Jen se divím... Protože pokud někdo něco takového chystá, já o tom nic nevím. Kolář je pro nás jednička a o podobných přesunech nepřemýšlíme," řekl k tomu konkrétně Jan Nezmar, sportovní ředitel Liberce, jenž se vyjádřil i k osobě dvaadvacetiletého gólmana Ondřeje Koláře, o který má tedy prý pražská Letná zájem a který se naposledy ukázal v Karviné, kde jen potvrdil jeho současnou výtečnou formu.

„Dlouho nechytal, takže jeho forma ještě není úplně optimální. Je to náš odchovanec. Představovali jsme si, že svůj potenciál začne naplňovat dříve - tak zaplať pánbůh, že aspoň teď," řekl Nezmar.

Související

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.
Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR AC Sparta Praha Lukáš Vácha (fotbalista)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy