Historický postup se nekonal. Vrba je na své svěřence přesto pyšný

Plzeň - Sahali po nejlepším výsledku v Evropské lize, fotbalové Viktorii Plzeň ale nakonec unikl. V infarktovém zápase se Sportingem Lisabon stáli svěřenci kouče Vrby na pokraji vyřazení několikrát, ale vždy odolali. Až v prodloužení je srazil Battaglia. Pavel Vrba byl ale s výkonem spokojený. Však jeho hráči také stáhli dvojbrankové manko.

„Evropskou ligu musím hodnotit velice kladně a pozitivně. Vyhráli jsme skupinu a do závěrečných minut se prali o postup mezi posledních osm týmů. Dnešní zápas ukázal sílu našeho mužstva a já bych si přál, abychom ji ukazovali v Evropě i nadále,“ prozradil pro klubové stránky Pavel Vrba, jehož tým v prvním zápase v Portugalsku prohrál 2:0.

Do hry o postup do čtvrtfinále Evropské ligy, kam se zatím Plzeň nikdy nepodívala, ji vrátily dva zásahy slovenského veterána Marka Bakoše.

„Na tento zápas se bude jistě dlouho vzpomínat. Převažuje ve mně hrdost na hráče, kteří odvedli úžasný výkon. Věřím, že se nám toto v jarní fázi soutěže bude dařit častěji,“ dodal Vrba, který měl jistě namysli i moment v nastavení základní hrací doby, kdy brankář Hruška bravurně zneškodnil Dostovi penaltu a poslal tak duel do prodloužení.

„Z dobrých hráčů Česka a Slovenska se dá poskládat skvělý tým. Jsem spokojený jak s výsledkem, tak s tím, že s těmito hráči se dá hrát velice dobrý fotbal. Když vezmu v potaz jednotlivce, kteří dnes podali výborný výkon, skončili bychom na čísle jedenáct,“ chválil své svěřence Vrba, jehož tým inkasoval z hlavy Battaglii v nastavení prvního prodloužení.

Pro tuto sezonu tedy Viktoria Plzeň v pohárové Evropě končí. Pokud ale udrží slibný náskok v české lize a vyhraje ji, může se s velkou pravděpodobností pro příští ročník těšit na základní skupinu Ligy mistrů.

Související

AC Sparta Praha, stadion na Letné

Sparta postoupila do osmifinále Evropské ligy. Galatasaray porazila i díky přesilovce jasně 4:1

O velkém úspěchu může mluvit český klubový fotbal poté, co ve čtvrtek Sparta doma na Letné nakonec celkem jasně porazila turecký Galatasaray Istanbul 4:1 a v součtu s předešlým venkovním výsledkem (3:2 pro Galatasaray) tak postoupila do osmifinále Evropské ligy. V osmifinále dvou evropských soutěží (Evropská liga a Konferenční liga) se tak nacházejí hned tři čeští zástupci. Kromě Sparty se v osmifinále EL představí také Slavia, v osmifinále EKL pak Plzeň.
Fotbal, ilustrační fotografie

Slovácko ztratilo naděje na postup. V dohrávce Konferenční ligy prohrálo s Kolínem

Netradičně v pátek se dohrával duel Evropské konferenční ligy mezi Slováckem a Kolínem nad Rýnem, jenž byl ve čtvvrtek večer po sedmi minutách přeušen kvůli husté mlze. V dohrávaných 83 minutách s nastavením uherskohradišťský klub nezklamal své fanoušky a po celý zápas bojoval o takový výsledek,který by mu udržel naději na postup do jarní fáze soutěže, podobně ale jako ve vzájemném zápase v Německu i tentokrát výrazně o hry promlouval sudí. Ten mimo jiné proti Slovácku nařídil dvě penalty, přičemž z té druhé v 82. minutě Ondrej Duda skóroval a zařídil tak výhru německého celku 1:0.

Více souvisejících

Evropská liga (fotbal) FC Viktoria Plzeň Pavel Vrba (fotbalový trenér)

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy