Promrhali jsme náš čas. Vrba hodnotí další prohru Plzně

Plzeň - Vedoucí tým HET ligy Viktoria Plzeň včera opět ztratila. Před svými diváky svěřenci kouče Vrby podlehli 1:2 Mladé Boleslavi a ligu vedou už "pouze" o devět bodů před druhou Slavií. Co na to říká lodivod Západočechů Pavel Vrba?

Dvě prohry (s Vysočinou 0:1 a Mladou Boleslaví 1:2) a remíza 2:2 s Libercem. To je bídná vizitka z domácích zápasů Plzně v jarní části sezony. Podzimní suverén začal po zimní přestávce tápat, čehož naposledy využila Boleslav.

„Jarní zápasy se nám opakují. První poločas byl od některých hráčů špatný, nad tím se musíme zamyslet. Přiznejme si, že Boleslav byla v jedenácti lepší a důraznější. My jsme byli všude pozdě, nebyli dostatečně důslední v soubojích," popisuje na oficiálním webu Viktorie Pavel Vrba.

Plzeň prohrávala po brance Mareše, kterému dovedně přihrál Komličenko. Ruský forvard byl ale v zápase dosti přemotivovaný a po hodině hry musel nuceně ze hřiště. Červenou mu rozhodčí udělil po zákroku loktem na stopera Hubníka.

"Proti deseti se hra trochu zjednodušila, ale my z brejku inkasovali na 0:2, což zápas rozhodlo. Sice jsme si v závěru vypracovali tlak, ale pokud promrháme náš čas tak, jak jsme ho promrhali dnes, je to špatně a jednoznačně je to naše chyba,“ dodal Vrba.

Druhou branku Středočechů zaznamenal po povedeném protiútoku střídající Hubínek. Snížení Viktoriánů z hlavy Bakoše přišlo už pozdě. Bakoš pak ještě figuroval v jedné sporné situace, podle televizních záznamů není ale jisté, jestli míč za záda mladoboleslavského Polačka skutečně protlačil, či ne.

Další důvod, aby bylo video zavedeno na všech zápasech a ne pouze na jednom vybraném duelu z kola.

„Doma neuhráváme to, co bychom chtěli. To vidím jako problém. Aby Plzeň ve třech domácích zápasech ani jeden nevyhrála, to se Viktorce dlouho nestalo,“ dodává Vrba.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FC Viktoria Plzeň Pavel Vrba (fotbalový trenér)

Aktuálně se děje

před 35 minutami

před 47 minutami

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy