Liga mistrů: Bez Neymara to nešlo. PSG nestačilo v odvetě na Real Madrid a končí, dál naopak jde Liverpool

Paříž - Osmifinálové odvety Ligy mistrů UEFA jsou na programu v měsíci březnu a právě první dva zápasy této fáze nejprestižnější klubové evropské fotbalové soutěže se odehrály v toto úterý večer. Zatímco jeden odvetný osmifinálový duel se odehrál na pařížském Parku princů, kde fotbalisté Paris Saint Germain hostili Real Madrid, na nějž v prvním zápase na Santiagu Bernabéu nestačili (prohráli 1:3). Museli tak před svým publikem vyhrát alespoň 2:0, aby se nakonec mohli radovat z vytouženého postupu mezi nejlepších osm celků soutěže, jenže to se nakonec nepodařilo a to i proto, že že jim chyběl nejdražší hráč na světě Brazilec Neymar. Byl to takšpanělský klub, který vyhrál i odvetu, tentokráte výsledkem 2:1. Ve čtvrtfinále se pak představí i Liverpool, který si ce na Anfieldu pouze bezbrankově remizoval s Portem, dál ho však posouvá vysoká výhra 5:0 z prvního utkání, které se hrálo v Portugalsku.

Úkol zněl pro Pařížany jasně. Museli zkrátka dohnat dvoubrankový náskok Realu Madrid, kteří si svěřenci kouče Zinedina Zidana vybudovali v již zmiňovaném prvním zápase ve španělské metropoli. Jenže mohli to být právě Pařížané, kteří mohli v odvetě už po osmnácti minutách hry prohrávat. Tehdy se do velké příležitosti dostal Ramos, jenž byl nakonec vychytán díky výtečnému reflexivnímu zákroku gólmana Areoly, jenž se do hlavní role dostal opět krátce před odchodem hráčů do kabin na poločasovou přestávku. To pro změnu na domácím brankáři vyhořel Benzema, jenž se do stal do brejkové šance poté, co dokázal využít chybu obránce Marquinhose. Ještě před tím, než poslal sudí fotbalisty odpočinout mezi dvěma poločasy, tu byl se svou ojedinělou možností domácí celek díky Mbappému, jehož rána z velkého úhlu však neměla velkou naději na úspěch.

Přestože hráči PSG měli herně navrch, nedokázali najít potřebný klíč na otevření perfektně pracující defenzivy hostů a jinak tomu nebylo ani ve druhé pětačtyřicetiminutovce. Zvlášť, když pak k tomu přičteme ještě absentujícího Neymara, bylo postupem času stále více jasné, že se domácím postoupit do čtvrtfinále nepovede. Navíc v 51. minutě otevřel skóre této odvety Cristiano Ronaldo poté, co se k němu snesl centrovaný balón od Lucasovy kopačky, 0:1. Ještě hůře pak bylo domácím o čtvrthodiny pozdji, kdy byl vyloučen a to už tak tedy veškeré naděje na zdramatizování tohoto osmifinále ze strany domácích definitivně padly. V 71. minutě se sice svěřencům kouče Emeryho zásluhou Cavaniho podařilo vyrovnat na 1:1, víc už toho ale domácí nepředvedli.

Naopak to byli Madriďané, kterým se ještě povedlo vrátit zpět vedení, když se trefil Casemiro. A protože jak Asensio, tak Lucas ve svých příležitostech trefili tyč, výsledkem 1:2 pro real Madrid tak i tato odveta skončila a na svůj vysněný postup do čtvrtfinálové fáze Ligy mistrů si tak Pařížané musejí počkat nejméně další rok.

Bezbranková remíza stačila k liverpoolské radosti

I přesto, že první duel v Portu skončil vysokým vítězstvím 5:0 pro Liverpool, tvrdil před domácí odvetou kouč Reds Jürgen Klopp, že i do odvety nasadí to nejsilnější co má. Nakonec ale přeci jenom na lavičce nechal několik jmen, která jsou jinak k vidění v základu. Fanoušci tak mohli na lavičce spatřit Salaha, Van Dijka či třeba Alexandera-Arnolda a i když vlastně už o mnoho v této odvetě nešlo, snažili se domácí o to, aby i tento zápas před svým publikem vyhráli.

To se nakonec nevyvedlo podle liverpoolských představ a nepomohl k tomu ani autor hattricku z prvního utkání Mané, jehož tentokrát gólman Casillas vychytal. Vedle něj se neprosadil například ani Firmino a protože  ani ve druhé půli branka nepadla, skončil zápas bezbrankovou rermízou.

Konečné výsledky odvetných osmifinálových zápasů Ligy mistrů UEFA (6.3.2018):

PSG – Real Madrid 1:2Branky: 71. Cavani - 51. Ronaldo, 80. CasemiroPrvní zápas: 1:3, postupuje Real

Liverpool - Porto 0:0

První zápas: 5:0, postupuje Liverpool

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Real Madrid Fotbal

Aktuálně se děje

před 59 minutami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy