Slavia má český pohár! Tecl sebral trofej svému bývalému chlebodárci

Mladá Boleslav - Město automobilů hostilo finálový souboj českého poháru. Slavia v něm slavila po výhře 3:1 nad Jabloncem svůj čtvrtý triumf. Mužem zápasu se stal bývalý hráč Jablonce Stanislav Tecl, který vstřelil svým dřívějším spoluhráčům dvě branky.

Ve finále českého poháru se střela mužstva s nejlepší jarní ligovou formou. Do Mladé Boleslavi, která byla jako dějiště finále po dlouhých spekulacích vybrána, se Slavia probojovala výhrou 2:0 právě nad Středočechy. Jablonec přehrál nejtěsnějším možným způsobem loňského vítěze Zlín.

Do útoku Sešívaných nastoupil Stanislav Tecl, který na podzim nastřílel za Jablonec jedenáct branek, dnes se stal rozhodujícím činitelem finálového zápasu. Ale popořadě.

Hned od začátku bylo jasné, že se bude hrát tvrdá hra. Hráči obou mužstev si vzájemně nenechali ani kousek místa. Důsledný forčeking se nejprve vyplatil Jablonci, ale Masopust, který vystihl špatnou rozehrávku Jugase, tváří v tvář Kolářovi neproměnil.

Nedáš, dostaneš se opět potvrdilo

A tak chvíli nato, ve 14. minutě, udeřilo na druhé straně. Zmrhal vrátil přetažený Frydrychův centr zpět do vápna a tam zakončoval osamocený Tecl. Pražský tým byl i nadále aktivnější, druhou branku mohl po utěšené hlavičce přidal opět Tecl. Slavia měla zápas pod kontrolou, ale i přesto Jablonec nečekaně srovnal.

Všechno se seběhlo ve 34. minutě. Standardní situaci zahrál na vzdálenější tyč Trávník a hlavička Pernici překonala gólmana Koláře. Sice ji mohl ještě vykopnout Ngadeu, ale míč nešťastně poslal do tyče a odtud se odrazil do sítě - 1:1. Z následující standardní situace si ale mužstvo Jindřicha Trpišovského vzalo vedení zpět. A opět to byl bývalý Jablonečák Tecl.

Ve druhé půli se snažili hrát Severočeši, ale do velké příležitosti se dostal po hodině hry Souček. Míč ovšem po Hušbauerově akci do jablonecké sítě nedotlačil. V Boleslavi byl k dispozici videorozhodčí, kterého si Jablonec žádal po penaltovém zákroku Ngadeua na Jovoviće. O faul se ale zřejmě nejednalo.

Dýmovnice a policejní dohled nad koncem duelu

Dvacet minut před koncem rozpálili slávističtí fanoušci takový počet dýmovnic, že musel rozhodčí Zelinka na chvíli duel přerušit. Jednu podélnou tribunu poté začali od hřiště hlídat těžkooděnci, což byl během hry dosti neobvyklý pohled.

Když se dým rozplynul, tak byl na hřišti najednou dominantní Jablonec. V sérii standardních situací mohli skórovat Pernica a Zelený. Nátlak však Severočechům dlouho nevydržel, naopak na rozdíl dvou branek zvýšil Miroslav Stoch.

Slávistická parta tak mohla nad hlavu zvednout trofej pro vítěze českého poháru, první pro tým z Edenu od roku 2002.

Konečný výsledek finálového zápasu MOL Cupu:

Slavia - Jablonec 3:1 (2:1)Branky: 14. Tecl, 39. Tecl, 89. Stoch – 34. Pernica

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR sk slavia praha FK Jablonec

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

Blinken: Odmítnutím dohody Hamás ukáže, že se o Palestince „nestará“

Americký ministr zahraničí Antony Blinken se v Jeruzalémě setkal s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem. Po schůzce vyzval palestinské hnutí Hamás, aby přijalo nabízenou dohodu o propuštění rukojmích a příměří.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy