MS ve fotbale 2018: Poláci na MS končí. Po Senegalu prohráli i s Kolumbií

Moskva - V posledním nedělním zápase letošního fotbalového mistrovství světa v Rusku se hrálo o to, který z dvojice týmu Polsko-Kolumbie bude na MS dál bojovat o postup do osmifinále a který skončí již po skupinové fázi. V tomto duelu skupiny H byli daleko úspěšnější nakonec Jihoameričané, na které Poláci nenašli recept a celkem jasně a to výsledkem 3:0 byli poraženi. Naši severní sousedé tak tedy už budou poslední duel s Japonskem hrát jen z povinnosti.

Od začátku utkání bylo na obou mužstvech znát, že chtějí vyhrát a proto do tohoto vzájemného duelu šli jak Poláci, tak Kolumbijci s vervou a jeden druhého nikterak nešetřil. Poznalo se to především v osobních soubojích, například Lewandowski po jednom z nich nechtěně šlápl na ruku obránce Miny, polskému forvardovi pak něco od cesty zanechal Sanchez.

Na Kolumbijcích však bylo postupem času vidět, že si ví víc rady s útokem dopředu, než Poláci, kteří spíše drželi míč vzadu a obránci si přihrávali mezi sebou, což se, jak šel čas, stále více nelíbilo polským fanouškům. Třeba Quintero servíroval pěkné pasy dopředu, ale akcím jak na jedné, tak i na druhé straně zpočátku chyběla finální přihrávka. Od uběhnutí poloviny zápasu pak Kolumbijci přidali na obrátkách a od té doby tak tedy byli daleko lepším týmem. Ve 37. minutě se o rozruch postaral Cuadrado, jemuž se podařilo překonat dva obránce a z levé strany se tak dostal až k malému vápnu, tam ale včas zakročil Sczesny a byl z toho roh.

Do odchodu do kapin na poločasovou přestávku chybělo pět minut, když Jihoameričané rozehrávali další rohový kop a to konkrétně na krátko, přičemž se o to postaral James Rodríguez, a poté, co si vyměnil balón s Cuadradem nacentroval zprava na Minu a ten pak přesně hlavou zakončil.

Severní sousedé České republiky se sice po obrátce snažili zlepšit svůj dosavadní výkon, jenže byli to opět Kolumbijci, kteří se dostali do akce, po brejku Cuadrada se do zakončení dostal nakonec Falcao, ale gól z toho tehdy nepadnul. Nejblíže k brance měli Poláci v 58. minutě, kdy se po výtečném pasu k míči dostal Lewandowski, ten však v přímém souboji s gólmanem Ospinou neuspěl.

Právě tato situace nakonec Poláky mrzela, neboť soupeř do konce duelu skóroval ještě dvakrát zásluhou Falcaa a Cuadrada, jež tak ukázali, že polská defenziva se rozhodně nenacházela zrovna v nejlepším rozpoložení a když pak ani Krychlowiak s Lewandowskim nedokázali utkání zdramatizovat, Jihoameričané už si tříbrankové vedení v pohodě pohlídali a poslali tak Poláky, kteří tedy ještě budou mít na programu už nic neřešící poslední duel s Japonskem, domů.

Konečný výsledek:

SKUPINA H:

Polsko - Kolumbie 0:3Branky: 40. Mina, 70. Falcao, 75. Cuadrado

Související

Ilustrační foto

Z fotbalového mistrovství v Rusku se nevrátilo 5000 cizinců. Kam se poděli?

Z cizinců, kteří přijeli loni v létě do Ruska na mistrovství světa ve fotbale jich v zemi stále pobývá ještě více než 5000, a to nelegálně. Oznámilo to dnes ruské ministerstvo vnitra, aniž upřesnilo, odkud pocházejí. K cestě do Ruska tito cizinci využili průkaz fanouška, takže nepotřebovali víza do cestovního pasu.
Zatím posledními mistry světa jsou Francouzi. Titul získali loni v Rusku

Bude se příští fotbalové MS konat jenom v Kataru? Šéf FIFA uvažuje o dalších pořadatelích

Curych - Fotbalové mistrovství světa, jež se má v roce 2022 konat v Kataru, vyvolává u veřejnosti další emoce. Zapříčinil se o to samotný prezident Mezinárodní fotbalové federace FIFA Gianni Infantino, který se ve středu nechal slyšet, že vedle toho, že by se tohoto šampionátu, u nějž už samotná volba pořadatele vyvolala pochybnosti, mělo zúčastnit místo dosavadních 32 mužstev hned 48, by se mohl konat nejen v Kataru, ale i v dalších zemích Perského zálivu. Mohlo by to tak podle Infantina pomoci ve vybudování míru v této části světa.

Více souvisejících

fotbalové mistrovství světa (FIFA World Cup) Fotbal Robert Lewandowski

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy