Na východ! Slavia bude o Ligu mistrů bojovat s Dynamem Kyjev. Losovala se i Evropská liga

Nyon - Dnešní los 3. předkola Ligy mistrů ve švýcarském Nyonu přiřkl pražské Slavii nepříjemného soupeře. O milionářskou soutěž si svěřenci kouče Trpišovského zahrají proti Dynamu Kyjev. V předkole Evropské ligy narazí Olomouc na lepšího z dvojice Kajrat Almaty a AZ Alkmaar. Sparta pak v případě vyřazení Subotice vyzve Bröndby Kodaň.

Český vicemistr figuroval v nemistrovské části předkola Ligy mistrů mezi nenasazenými týmy. Bylo tak jasné, že si zahraje proti silnému soupeři. Slavia mohla narazit třeba na nizozemský Ajax Amsterodam, švýcarskou Basilej nebo třeba Benficu Lisabon z Portugalska. 

Nakonec ale pojede na Ukrajinu, kde ji čeká souboj s Dynamem Kyjev. Pro diváky nepříliš atraktivní protivník, na druhou stranu je ale v silách českého celku postoupit. Úvodní duel se bude hrát 7. nebo 8. srpna v Praze, odveta potom další týden na Ukrajině.

„Těžký los, ale aspoň jsme se vyhnuli Benfice," cituje twitter Slavie útočníka Stanislava Tecla.

Velmi atraktivní bude v nemistrovské části také zápas Benficy Lisabon s Fenerbahce Istanbul.

Losovala se i Evropská liga

Své soupeře pro třetí předkolo Evropské ligy se dnes dozvěděli Olomouc a Sparta. Pokud pražský celek přejde přes srbskou Suboticu, utká se s vicemistrem Dánska Bröndby Kodaň.

Na Sigmu pro změnu čeká vítěz souboje mezi Kajrat Almaty z Kazachstánu a nizozemského AZ Alkmaar.

Rozlosování třetího předkola Ligy mistrů:

Mistrovská část Celtic Glasgow (SCO) / Rosenborg Trondheim (NOR) - AEK Atény (GRE) Red Bull Salzburg (AUS) - Shkëndija Tetovo (MKD) / Šeriff Tiraspol (MDA) Crvena Zvezda Bělehrad (SRB) / Sūduva (LTU) - Legia Varšava (POL) / Spartak Trnava (SVK) Kukësi (ALB) / Karabach (AZE) - BATE Borisov (BEL) / HJK Helsinki (FIN) Astana (KAZ) / Midtjylland (DEN) - Dinamo Záhřeb (CRO) / Hapoel Be'er Sheva (IZR) CFR Kluž (ROU) / Malmö (SWE) - Ludogorec Razgrad (BUL) / Videoton Székesfehérvár (HUN)

Nemistrovská částStandard Lutych (BEL) - Ajax Amsterdam (NED) / Sturm Graz (AUS) Benfica Lisabon (POR) - Fenerbahce Istanbul (TUR) Slavia Praha (CZE) - Dynamo Kyjev (UKR) PAOK Soluň (GRE) / Basilej (SUI) - Spartak Moskva (RUS)

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů sk slavia praha

Aktuálně se děje

včera

včera

Jevgenij Prigožin

Zesnulý šéf Wagnerovců Prigožin má u hrobu novou sochu

Zesnulý zakladatel žoldnéřské Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin, který loni uspořádal vzpouru proti Putinovu režimu, se dočkal nové sochy. Odhalena byla v sobotu u jeho hrobu v Petrohradě, vojáci k ní položili květiny, informovala agentura AFP.

včera

Nou Camp, domácí hřiště klubu FC Barcelona. Byl dokončen v roce 1957 a nynější kapacita 98 600 diváků ho činí největším fotbalovým stadionem Evropy.

Změny na lavičkách fotbalových velkoklubů. Barcelonu bude trénovat Flick, Bayern zase Kompany

U Bayernu Mnichov bylo o něco jasnější, že se bude po skončení sezóny poroučet Thomas Tuchel, to u Barcelony byla fotbalová veřejnost svědky veletočů kolem působení trenéra Xaviho. Nejprve uvedl, že po sezóně skončí, ještě před pár týdny to však vypadalo, že bude nadále pokračovat. Nakonec to vše rozčíslo klubové vedení, které už se službami Xaviho pro příští ročník nepočítalo. Zatímco do Barcelony míří bývalý kouč německé fotbalové reprezentace Hansi Flick, do Bayernu Mnichov možná překvapivě přichází Vincent Kompany, jenž naposledy koučoval anglické Burnley, s nímž sestoupil z anglické Premier League.

včera

včera

včera

Dominik Feri

Trest pro Feriho je adekvátní, konstatoval odvolací soud v rozsudku

Tříletý trest odnětí svobody pro exposlance Dominika Feriho je adekvátní, konstatovali soudci odvolacího senátu pražského městského soudu v rozsudku podle informací České televize. Feri v uplynulých dnech nastoupil do vězení, kde si má odpykat trest za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění. Odvolací soud mu ho potvrdil na konci dubna.

včera

včera

včera

včera

Momentka z filmu Priscilla.

RECENZE: Priscilla je křehkým i svíravým protipólem rockové pohádky

Sofia Coppola se po Marii Antoinette z roku 2006 navrací k životopisu slavných osobností. Oproti extravagantně postmodernímu portrétu francouzské panovnice je Priscilla subtilní a intimní. Ani tady však pro režisérku nejsou faktografické údaje tolik důležité a přináší křehce vystavěný portrét manželky krále rocku, jenž zprostředkovává svírající atmosféru.

včera

Povodně, ilustrační fotografie.

Počasí: Meteorologové zmírnili výstrahu před povodněmi na západě

Povodňová hrozba na západě Česka způsobená vydatnými srážkami se snižuje. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v sobotu zmírnil výstrahu před povodňovými jevy. Na Radbuze, Úhlavě, Úslavě a jejich přítocích se přesto očekává překročení druhého stupně povodňové aktivity. 

včera

Yemi A.D.

Yemi A.D. do vesmíru nepoletí. Japonec zrušil "neuskutečnitelnou" misi

Japonský podnikatel Jusaku Maezawa zrušil misi dearMoon, v jejímž rámci měl s celebritami absolvovat první turistický let kolem Měsíce. Informovala o tom agentura Reuters. Let se měl původně uskutečnit do konce minulého roku, stanovený cíl se však stal podle organizátorů neuskutečnitelným. 

včera

Ursula von der Leyenová, předsedkyně Evropské komise

Izraelský návrh příměří získává podporu. Vítá ho EU i OSN

Izraelský plán pro palestinské Pásmo Gazy uvítali předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová i generální tajemník OSN António Guterres. Americký prezident Joe Biden v pátek oznámil, že Izrael předložil palestinskému teroristickému hnutí Hamás návrh na úplné příměří v Pásmu Gazy. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Sebevrah ve Zlíně nepřežil pád v obchodním centru

Tragédie se v pátek odpoledne stala v obchodním centru ve Zlíně, kde došlo k pádu člověka. Muž na místě podlehl zraněním, která utrpěl. Případem se zabývá policie. Vše zatím nasvědčuje tomu, že šlo o sebevraždu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy