Zmar v Srbsku! Sparta prohrála s podceňovanou Suboticou

Novi Sad - V novosadském azylu se Subotici dařilo. V předkole Evropské ligy zde porazila 2:0 favorizovanou Spartu Praha. Svěřenci Pavla Hapala budou mít v odvetě plné ruce práce.

Po úvodní ligové výhře nad Opavou (2:0) se dnes pražská Sparta představila ve druhém soutěžním duelu této sezony. Ve druhém předkole Evropské ligy a představení to opravdu nebylo vydařené.

Trenér Hapal oproti lize zcela vyměnil stoperskou dvojici, nastoupili Kaya s nováčkem Radakovićem. Na hrotu se proháněla další letní posila Tetteh.

První branku ale překvapivě vstřelil severosrbský celek, který využil nesouladu letenské defenzivy. Po centru Glavčiće balón propadl na Nemanju Čalasana a ten nedal Nitovi šanci. I v další části prvního dějství hrála Sparta profesorsky a Srbové ji přehrávali.

Nejinak tomu bylo na začátku druhého poločasu. Djuričin si ve velkém vápně narazil se Shimurou a poslal míč na milimetr přesně k levé tyči. Sparta prohrávala 2:0.

Ne že by se český celek nedostával do šancí, ale nikdo se nedokázal prosadit. Na skvělém gólmanovi Perićovi ztroskotali Tetteh i střídající Šural. Lépe si nevedl ani kapitán Stanciu.

A tak Sparta prohrála 2:0 a do odvety bude mít co dělat.

Konečný výsledek 2. předkola Evropské ligy:

Subotica - Sparta 2:0 (1:0)

Branky: 8. Čalasan, 58. Djurićin

Související

AC Sparta Praha, stadion na Letné

Sparta postoupila do osmifinále Evropské ligy. Galatasaray porazila i díky přesilovce jasně 4:1

O velkém úspěchu může mluvit český klubový fotbal poté, co ve čtvrtek Sparta doma na Letné nakonec celkem jasně porazila turecký Galatasaray Istanbul 4:1 a v součtu s předešlým venkovním výsledkem (3:2 pro Galatasaray) tak postoupila do osmifinále Evropské ligy. V osmifinále dvou evropských soutěží (Evropská liga a Konferenční liga) se tak nacházejí hned tři čeští zástupci. Kromě Sparty se v osmifinále EL představí také Slavia, v osmifinále EKL pak Plzeň.
Fotbal, ilustrační fotografie

Slovácko ztratilo naděje na postup. V dohrávce Konferenční ligy prohrálo s Kolínem

Netradičně v pátek se dohrával duel Evropské konferenční ligy mezi Slováckem a Kolínem nad Rýnem, jenž byl ve čtvvrtek večer po sedmi minutách přeušen kvůli husté mlze. V dohrávaných 83 minutách s nastavením uherskohradišťský klub nezklamal své fanoušky a po celý zápas bojoval o takový výsledek,který by mu udržel naději na postup do jarní fáze soutěže, podobně ale jako ve vzájemném zápase v Německu i tentokrát výrazně o hry promlouval sudí. Ten mimo jiné proti Slovácku nařídil dvě penalty, přičemž z té druhé v 82. minutě Ondrej Duda skóroval a zařídil tak výhru německého celku 1:0.

Více souvisejících

Evropská liga (fotbal) AC Sparta Praha

Aktuálně se děje

před 42 minutami

Aktualizováno před 50 minutami

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 8 hodinami

Havárie v Praze. Neteče voda ve čtyřech čtvrtích na severu města

Více než 50 tisíc odběratelů v Praze se ve středu ocitlo bez vody. Důvodem je havárie na vodovodním řadu, ke které došlo při napouštění po plánované výluce. K opravě by mělo dojít ještě dnes. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy