Ronaldo unikl vězení. Za čachry s daněmi dostal podmínku a vysokou pokutu

Portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo u soudu v Madridu přiznal vinu za daňové úniky z doby působení v Realu. Podle dříve vyjednané dohody dostal současný útočník Juventusu podmíněný trest na 23 měsíců a pokutu ve výši 18,8 milionu eur (zhruba 481 milionů korun).

Ronaldo (33) nebude muset do vězení, protože tresty do dvou let si podle španělských zákonů mohou odsouzení za nenásilné trestné činy s dosud čistým rejstříkem odpykat na podmínku na svobodě. Pětinásobný držitel Zlatého míče byl podle loňského žebříčku magazínu Forbes s ročním výdělkem 108 milionů dolarů (2,4 miliardy korun) třetím nejlépe placeným sportovcem světa.

⚽️#CristianoRonaldo has accepted a £17m fine and a suspended 23-month jail sentence after pleading guilty to tax fraud in Spain. #Ronaldo had previously agreed the deal with Spanish state prosecutors and tax authorities but still had to appear in court to sign off the agreemeent. pic.twitter.com/O2E5aKjZim

— OutdoorSportChannel® (@OutdoorSportCha) 22. ledna 2019

Ronaldo hrál ještě v pondělí za Juventus ligový zápas proti Chievu. K madridskému soudu dnes za velkého zájmu médií dorazil se snoubenkou a rozdával úsměvy. V budově soudu se podle očekávání zdržel jen zhruba patnáct minut, protože dohodu vyjednali jeho právníci už loni a zbývalo ji pouze podepsat.

Státní zástupce v roce 2017 obvinil Ronalda z daňových úniků v letech 2011 až 2014 ve výši 14,7 milionu eur. Portugalská hvězda podle úřadů využívala společnosti sídlící mimo Španělsko, aby skryla lukrativní příjmy z osobnostních práv.

Podmínku a pokutu kvůli daňovým únikům ve Španělsku dostali v minulých letech bývalí Ronaldovi spoluhráči z Realu Luka Modrič, Marcelo a jejich trenér José Mourinho. Před třemi lety byl za daňové úniky odsouzen na 21 měsíců také hvězdný útočník Barcelony Lionel Messi.

Před stejný soud jako Ronaldo dnes předstoupil také další bývalý hráč Realu Xabi Alonso, jenž ale odmítl nabídku na dohodu a trvá na své nevině. Státní zástupce pro mistra světa a Evropy požaduje pětileté vězení, jeho soud byl odročen.

Související

Cristiano Ronaldo

Ronaldo má saúdskoarabskou ligu za kvalitnější než mnohé soutěže v Evropě i MLS, kam odešel Messi

Portugalskou fotbalovou hvězdu Cristiana Ronalda už s největší pravděpodobností v některé z top evropských soutěží fanoušci neuvidí. Držitel hned pěti Zlatých míčů si totiž myslí, že saúdskoarabská nejvyšší fotbalová soutěž je kvalitnější než evropské top soutěže s výjimkou anglické Premier League i než americká MLS. Právě tam přestoupil jeho odvěký rival Argentinec Lionel Messi, jenž bude v příští sezóně hrát za Inter Miami. 
Cristiano Ronaldo

Ronaldovi už se prý v Saúdské Arábii nelíbí a nejraději by se vrátil do Realu

Kdekdo se před několika měsíci divil, když hvězdný Portugalec Cristiano Ronaldo po prosincovém konci v Manchesteru United zamířil do saúdskoarabského Al-Nassru. Nyní se ve španělských médiích objevila informace o tom, že by rád Arabský poloostrov opustil a vrátil se do Evropy, konkrétně do Realu Madrid. Ten už mu měl podle britského deníku The Sun nabídnout spolupráci, ovšem nikoli jako fotbalistovi. Není tak tedy jasné, zda s takovou nabídkou Cristiano Ronaldo bude souhlasit. 

Více souvisejících

Cristiano Ronaldo Španělsko

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy