Liga mistrů: Bezbrankové úterý. Gól nebyl k vidění ani v Liverpoolu, ani v Lyonu

Liverpool - Ani v Liverpoolu, kde tamní Reds hostili v rámci úvodních osmifinálových zápasů fotbalové Ligy mistrů Bayern Mnichov, ani v Lyonu, kam pro změnu přijela Barcelona, neuviděli fotbaloví fanoušci žádnou branku. Oba tyto úvodní osmifinálové duely skončili totiž bezbrankovou remízou.

Již dlouhodobě se mnichovskému velkoklubu nedaří na liverpoolském stadionu Anfield Road proměnit střeleckou smůlu a ani tentokrát se mu zde nepodařilo vstřelit branku. Naopak sám mohl v první půli několikrát inkasovat a několikrát tomu mohl přispět domácí Mané. Ten se v nejnebezpečnější situaci ocitl ve 33. minutě, kdy se mu nakonec z otočky nepodařilo trefit branku. Blízko ke skórování byl také Salah, jenomže ani ten nevyzrál na výtečně zformovanou obranu Bayernu.

S defenzivou mohl být kouč německého celku Niko Kovač rozhodně spokojen, po trab,lích se sestavením základní jedenáctky pro tento zápas to byl jako balzám na duši. Skutečně to neměl před utkáním jednoduché. Například Benzema sice do Liverpoolu přiletěl, ale kouč s nímm do základu počítat nemohl, jelikož hráči se narodila holčičky, již pátý potomek a nastoupit hned od začátku, na to nebyl teento fotbalista dostatečně připraven. „Probrali jsme spolu, zda se na zápas opravdu cítí, protože v posledních dnech toho moc nenaspal," řekl k němu trenér, který ale už tak nemohl počítat s Boatengem či Goretzkou, jemuž na posledním tréninku jako na potvoru zazlobila šlacha.

I proto se tak nemohl nikdo divit, že Bayern na Anfieldu nepraktikoval od začátku žádný hurá fotbal a jenom se tak soustředil na to, aby neudělal první chybu. Tu nakonec udělali nečekaně domácí, jež si mohli po 13 minutách hry vstřelit vlastní gól a tím nešťastníkem se mohl stát Matip. Naštěstí pro něj trefil gólmana Alissona, jenž ovšem zanedlouho taktéž chyboval. Po jeho nepodařené rozehrávce měl ale to štěstí, že Coman situaci nakonec nevyřešil lépe. Během následujících mnut už se toho ale mnoho zajímavého na hřišti neudálo a čekalo se tak až na závěr utkání, kdy sáhli domácí k náporu. Z něj ale vyšla pouze neúspěšná Maného hlavička.

Zápas gólmanů v Lyonu

Ani ve druhém úterním zápase v Lyonu branku fanoušci neviděli, přestože do tohoto francouzského města zavítala favorizovaná Barcelona. A co víc, mohl to být nakonec šok pro Katalánce, neboť hned dvakrát v prvních minutách minutách byli blízko ke vstřelení branky právě domácí. Nejprve se gólmana Ter Stegena nepovedlo překonat Aouarovi, zanedlouho poté zase pro změnu Terreirovu ránu vyškrábl na břevno. Opravdu velice sympatický výkon francouzského klubu proti Messimu a spol. Od začátku utkání měla Barcelona se soupeřem co dělat a to především proto, že Lyon měl vvelice dobrý pohyb, start na balón a k tomu ještě připočtěme důraz a skvělé kombinační dovednosti, kterými se dostávali do protiútoků.

To Barcelona raději prvních dvacet minut čekala na to, co soupeř bude předvádět za fotbal. Když ale pak postupem času elán domácích opadl, dostávala se postupně dopředu i ona. Jenomže do takových příležitostí, ze kterých by lyonské fanoušky mrazilo, se ale duo Messi-Suárez nedostalo. Dvěma střelami se snažil znejistit domácí Dembélé, jenže ani u něj se nedá říct, že by Francouze polekal.

Sympatcký výkon nakonec Lyon předváděl i ve druhém poločase a přestože by si za něj francouzský celek nějakou tu branuk rozhodně zasloužil, nakonec se jí nedočkal. Blízko k úspěchu byl Depay, jeho volej z hranice pokutového území si ale cestu do barcelonské sítě nenašel. Tehdy se tak jednalo o poslední domácí velkou příležitost, ty další už měli na svém kontě pouze barcelonští. Nejprve si na gólmanu Lopesovi vylámal zuby Messi, následně mohl skórovat Suárez, jenže ten v pádu branku netrefil, lyonského muže v brance pak nepřekonal svou dělovou ránou ani Coutinho a svým pokusem pod břevno pak neuspěl ani Busquets.

Pro Lyon se tak jednalo již o šestý remízový výsledek v řadě v letošní Lize mistrů, Barcelona pak pro změnu nevyhrála šestý duel ve vyřazovací fázi po sobě.

Konečné výsledky úvodních osmifinálových duelů Ligy mistrů UEFA (19.2.2019):

FC Liverpool - Bayern Mnichov 0:0

Olympique Lyon - FC Barcelona 0:0

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Liverpool FC Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Hackeři, ilustrační foto

Hackeři nabourali web KGB, zveřejnili nabídky na spolupráci z Česka

Hackeři, sympatizující s opozicí vůči běloruskému prezidentu Alexandru Lukašenkovi, úspěšně pronikli na server tajné politické policie KGB a zveřejnili online 40 000 udání, včetně nabídek dobrovolné spolupráce, a to i od Bělorusů žijících v zahraničí, včetně Česka.

včera

Satelit, ilustrační foto

Estonsko obvinilo Rusko z rušení GPS signálů

Estonsko obvinilo Rusko z porušování mezinárodních pravidel ohledně vzdušného prostoru tím, že ruší signály navigačního systému GPS. Estonský ministr zahraničí Margus Tsahkna plánuje tuto záležitost projednat se svými partnery v NATO a Evropské unii. Informuje o tom agentura Reuters.

včera

včera

včera

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic dříve a dnes. Jak se změnil tento zvyk napříč historií?

Poslední dubnovou noc nazývali naši předci nocí Filipojakubskou a spojovali ji s mnohými pověrami a zvyky, které převážně souvisely s lidovou vírou v existenci čarodějnic. Proto se také později začalo v souvislosti s 30. dubnem hovořit o pálení čarodějnic. Jak se podoba lidového svátku během historie proměnila? 

včera

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

včera

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

včera

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

včera

včera

včera

včera

včera

Při lyžování v rakouských horách zahynul Čech

V pondělí tragicky zahynul 66letý Čech při lyžování v rakouském horském středisku Kaprun. Uvedla to agentura APA, která uvádí, že Čech nepřežil srážku s 53letým Nizozemcem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy