Prvně na Moravě. Josef Csaplár bude trénovat fotbalisty Zlína

V následující sezóně tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže povede fotbalisty Zlína nově trenér Josef Csaplár. Pro tohoto zkušeného českého fotbalového stratéga to tak bude první trenérská štace na Moravě. Valašský klub byl bez trenéra poté, co krátce před startem nadstavbové části nečekaně odvolal Romana Pivarníka, se kterým měli hráči Zlína napjaté vztahy a po zbytek sezóny je tak vedl mladý trenér a do té doby asistent Jan Kameník. "Hodnotím to jako pozitivní krok. Na Moravě jsem ještě nepůsobil, takže to pro mě bude zajímavé. Těším se, že poznám nové lidi, ale hlavně bych rád klubu něco přinesl a něčím se taky od klubu, města či kraje obohatil," řekl po svém nástupu do funkce Csaplár pro zlínský klubový web.

"Na prvním místě bych měl poznat prostředí co možná nejlépe, zmapovat si situaci a teprve pak se pouštět do nějakých změn, budou-li nutné. Možná by to chtělo některé věci změnit. Může to být i jeden z důvodů, proč mě Zlín angažoval," nechal se dále slyšet šestapadesátiletý kouč, jenž prozradil, že Zlín nebyl jediným zájemcem o jeho služby. "Byly nějaké možnosti hned poté, co jsem skončil v Příbrami. Ať to bylo tady, nebo ze zahraničí v Polsku nebo na Slovensku. Nabídka Zlína mi ale připadala nejzajímavější. Byla konkrétní," řekl.

Naposledy tedy tento trenér působil v Příbrami, kde po dvou letech skončil letos v březnu. V případě Zlína se tak bude jednat o již čtvrtého trenéra, kterého přivítají v tomto kalendářním roce 2019. Připomeňme, že začátkem roku skončil u zlínského kormidla Michal Bílek, jenž se tak přestěhoval do Kazachstánu, kde nyní pracuje jako reprezentační kouč. Po Bílkovi pak do Zlína přišel Roman Pivarník, který byl ale kvůli neshodám s hráči po skončení základní části fotbalové Fortuna ligy odvolán a tak tedy do konce sezóny mužstvo vedl Jan Kameník. Ten sice se Zlínem postoupil až do finále ve skupině o Evropu, v něm ale nakonec nestačil na Mladou Boleslav.

A pro Csaplára Příbram neznamená jen jeho doposud poslední trenérské angažmá, ale i to první, kde se jako trenér poprvé výrazněji prosadil. Nejvíce se však dostal do povědomí jako trenér Liberce, kde společně s Ladislavem Škorpilem získal v roce 2002 ligový titul. V následujících letech byl k vidění na Slavii, v Panioniosu Atény, Wisle Plock, Viktorii Žižkov, u české reprezentace do 17 let, opět v Liberci a jak už bylo řečeno, v roce 2017 v Příbrami. Tam po odchodu Josefa Csaplára klub převzal Roman Nádvorník.

Související

Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.
Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FC Zlín Fotbal

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

V Letech se otevřel Památník holokaustu Romů a Sintů na místě bývalého tábora

V Letech na Písecku se v úterý otevřel Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách. Nachází se na místě koncentračního tábora pro Romy, který za protektorátu během druhé světové války nechali vybudovat nacisté. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy