Nejdřív se bude snažit pomáhat Plzni do Evropy, pak odejde. Kam míří Hrošovský?

Jedna z největších opor Viktorie Plzeň Patrik Hrošovský v nadcházející sezóně 2019/2020 přestane být součástí kádru tohoto západočeského klubu. Sice se bude ještě s druhým celkem poslední ligové sezóny snažit o postup do evropských pohárů, pak už ale jeho kroky zamíří do zahraničí. Konkrétně do belgického Genku. Jak informuje webová stránka plzeňské Viktorky, na tomto transferu se dohodly vedení obou klubů.

Sedmadvacetiletý fotbalový záložník si o přestup do zahraničí říkal svými výkony v předešlé sezóně, kde vedle tuzemských hřišť zářil i na těch evropských. Na podzim loňského roku se nejen českým fanouškům zapsal do paměti svou trefou na hřišti slavného Realu Madrid. Jedna vlaštovka ale jak známo jaro nedělá. Svými dlouhodobými stabilními výkony v mužstvu zkrátka zaujal fotbalovou veřejnost i za hranicemi a nikdo se tomu nemůže divit.

V Lize mistrů se tak díky tomuto přestupu Patrik Hrošovský objeví i v blížícím se ročníku, protože úřadující belgický mistr Genk má už nyní zajištěnou účast v základní skupině této prestižní soutěže. Za kolik však Hrošovský míří do Belgie, to se nikdo nedozví, jelikož oba kluby se dohodly na tom, že přestupovou částku nezveřejní. „Mohu potvrdit dohodu klubů, podle níž Patrik přestoupí až v průběhu měsíce srpna. Bude nám tedy k dispozici pro dvojzápas s Olympiakosem Pireus i další utkání předkol evropských pohárů, které se odehrají následně," potvrdil přestup Patrika Hrošovského generální manažer Západočechů Adolf Šádek.

Pokud by se mu tak s Plzní podařilo postoupit až do závěrečného 4. předkola Ligy mistrů, právě tuto fázi už kvůli přestupu v dresu Plzně nestihne. „Vzhledem k tomu, že Genk čeká start v základní skupině této soutěže, byl by jeho start vyloučený," vysvětluje dále Šádek, který odchod Hrošovského z klubu samotnému fotbalistovi povolil.

„Jsem rád, že se podařilo vše domluvit ke spokojenosti všech stran. Cítím, že nastal ideální čas vyzkoušet si své první zahraniční angažmá, protože Česko jsem úplně jako zahraničí nebral. Cítil jsem se ve Viktorii vždy skvěle a jsem jí velmi vděčný. A jsem i rád, že mohu teď klubu ještě pomoci zabojovat o Evropu, kterou si určitě zaslouží," byla znát z vyjádření záložníka jeho spokojenost.

„Genk o Patrika projevil velký zájem již během sezony a dlouhá jednání probíhala již od poloviny dubna. Chtěl bych poděkovat panu Šádkovi a celé Viktorce Plzeň za vstřícnost a korektní jednání. Jsem moc rád, že se vše podařilo uzavřít ke spokojenosti všech zúčastněných stran," dodal pak Pavel Zíka z Global Sprts, tedy agentury zastupující Hrošovského.

Související

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.
Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FC Viktoria Plzeň Patrik Hrošovský

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

Princezna Kate si prochází peklem, tvrdí osoba blízká manželce prince Williama

Princ William se již vrátil k povinnostem člena britské královské rodiny, ale jeho žena zůstává v ústraní. Princezna Kate bojuje s blíže nespecifikovaným typem rakoviny. Podle osoby blízké princi a princezně si pár prochází těžkým obdobím. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy