Nadějný výsledek do odvety. Slavia v Kluži vyhrála 1:0

Po předešlém vypadnutí Jablonce, Mladé Boleslavi, Sparty a Plzně z evropských pohárů vstoupila v úterý večer do boje o účast v Lize mistrů jako již jediný český zástupce v tomto ročníku 2019/2020 evropských pohárů pražská Slavia. Ta se představila na hřišti rumunské Kluži, kde se sešívaným podařilo vstřelit ve 28. minutě jediný gól utkání a to zásluhou Lukáše Masopusta po rohovém kopu. A protože domácí po přestávce jednak trefili pouze tyč a v 79. minutě pak neproměnili penaltu díky skvělému zákroku Ondřeje Koláře, znamená to, že po výhře 1:0 se Slavia za týden ve středu doma v Edenu pokusí tento svůj výkon potvrdit dalším takovým a postoupit tak do milionářské Ligy mistrů.

Slavia byla pro Kluž po Astaně, Maccabi Tel Aviv a Celtic Glasgow již čtvrtým soupeřem v rámci letošních předkol Ligy mistrů, to pro svěřence kouče Jindřicha Trpišovského se jednalo o první takové utkání v této sezóně. Tudíž rozehranější by v tomto ohledu tak měli být fotbalisté Kluže, reálně to ale v úvodu zápasu bylo naopak. Rumunský klub se snažil těžit z brejků, přičemž po jednom z nich se do příležitosti v osmé minutě dostával Tucudean, toho ale tehdy dokázal zneškodnit Hovorka.

Během prvního poločasu to ale byli hosté z Prahy, kteří byli po většinu času tohoto dějství u míče. Přesto to ale byla Kluž, která se dostala do první velké šance v zápase a to konkrétně ve 27. minutě, kdy Djokovič hlavou popslal míč k Tucudeanovi, jenž ale proti gólmanu Ondřeji Kolářovi neuspěl. A když se tedy gólově neprosadili domácí, o minutu později se to naopak podařilo hostům. Stalo se tak po skvěle rozehraném rohovém kopu od Stanciua, který mířil k Masopustovi nacházející se těšně za vápnem a odtamtud svým volejem poslal míč k radosti všech českých fotbalových fanoušků do sítě, 0:1.

Kouč domácích Petrescu o poločase sáhl do sestavy, když na hřiště poslal Rondóna a právě jeho přítomnost bybla na hřišti hned znát. Nejenže rozhýbal hru Kluže směrem dopředu, navíc mohl v 51. minutě skórovat, kdyby ovšem ve snaze z úhlu trefit to ke vzdálenější tyči netrefil tyč samotnou. I proto, že sešívaní nezachytili tempo z kraje druhé půle a dělali chyby v rozehrávce, se do zápasu čím dál více dostávali právě fotbalisté Kluže.Blízko k vyrovnání tak tedy byl i Bordeianu, jenže těsně minul.

Bouchání na vrata ze strany Kluže ale nakonec Slavia přečkala bez úhony a v 72. minutě to tak mohl být kapitán Souček, který mohl zvýšit vedení na 2:0, ve své příležitosti však těsně přestřelil. Na prahu poslední desetiminutovky dostali domácí poslední velkou možnost k vyrovnání, když tehdy Olayinka nešikovně fauloval v šestnáctce a nabídl tak tedy rumunskému celku pokutový kop. Faulovaný hráč Omrani byl pak i následným exekutorem této situace, proti němu však stál Ondřej Kolář, který předvedl zřejmě nejdůležitější zákrok své dosavadní kariéry poté, co vystihl směr.

Po takticky zvládnutém závěru zápasu se tak mohli slávisté naplno radovat ze zasloužené výhry 1:0 v Rumunsku a příští týden ve středu se tak pokusí o postup do vysněné Ligy mistrů. Po tomto výkonu má k nšmu Slavia hodně blízko.

Konečný výsledek úvodního zápasu 4. předkola Ligy mistrů UEFA (20.8.2019):

CFR Kluž - Slavia Praha 0:1Branka: 28. Masopust

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů sk slavia praha Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

Petr Pavel

Prezident Pavel se zranil na motorce. Je v nemocnici

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale bude nutné krátké pozorování v Ústřední vojenské nemocnici v Praze. Tuto informaci dnes večer zveřejnila prezidentská kancelář na sociální síti X. 

včera

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Orbán: Maďarské tajné služby mají informace o atentátu na Fica

Maďarské tajné služby jsou v neustálém kontaktu se slovenskými tajnými službami, jakož i se službami jiných zemí, například v rámci sítě evropských zemí či členských zemí NATO. Maďarsko tak má informace o tom, co se stalo při atentátu na předsedu slovenské vlády Roberta Fica.

včera

Jiřina Ekrt Jirušková

Jak se chovají Češi na dovolené? Rádi si připlatí za luxusnější služby, říká manažerka cestovky

V posledních letech je vidět rostoucí zájem o nákup dovolených mezi seniory. Meziročně se zdvojnásobil počet lidí ve věku nad 70 let, kteří si objednali letní zájezd. Obecně pak platí, že v České republice roste zájem o dovolené a zájem nesnížily ani vyšší životní náklady. Loňské predikce ekonomů, kteří vyhrožovaly propadem zájmu o dovolené se nenaplnil, zájezdy se kupují vesele dál. Češi si naopak rádi připlatí za luxusnější dovolenkové zážitky, ať už jde o dopravu letadlem či all inclusive služby, říká v rozhovoru PR managerka Invia.cz Jiřina Ekrt Jirušková.

včera

včera

včera

včera

Izrael, ilustrační foto

Uznání Palestiny bude mít "vážné důsledky", varuje Izrael

Rozhodnutí vlád Irska, Norska a Španělska uznat palestinský stát bude mít "vážné důsledky" pro jejich vztahy s Izraelem. Po předvolání jejich velvyslanců to ve čtvrtek oznámilo izraelské ministerstvo zahraničních věcí, informuje agentura AP.

včera

včera

včera

včera

Oslo

Pohár trpělivosti přetekl. Norsko uzavře hranice Rusům

Norská vláda od 29. května zavede dodatečná omezení vstupu pro občany Ruska, kteří cestují do Norska za turistikou nebo "jinými nepodstatnými účely". Informace byla zveřejněna ve středu na webových stránkách kabinetu, jak uvádí agentura Reuters.

včera

včera

Mezinárodní soudní dvůr v Haagu

Den D se blíží. O osudu Pásma Gazy se rozhodne už v pátek

Mezinárodní soudní dvůr (ICJ) oznámil, že v pátek 24. května v 15:00 SELČ vydá rozhodnutí o žádosti Jihoafrické republiky (JAR) nařídit Izraeli zastavení vojenské operace v Pásmu Gazy, včetně města Rafah na jihu této palestinské enklávy. Informaci přinesla agentura AFP.

včera

včera

včera

Počasí

Počasí: V Česku udeří silné bouřky, varovali meteorologové

Česko v pátek opět zasáhnou silné bouřky, varoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve čtvrtek na sociální síti. Doprovázet je budou zejména přívalové srážky, napršet může kolem 50 milimetrů. Meteorologové také rovnou varovali, že bouřky udeří také o víkendu.

včera

včera

Rusko zaútočilo na město Cherson. Ukrajina poslala rakety na Belgorod

Město Cherson na jihu Ukrajiny se ve čtvrtek ráno stalo terčem ruské palby. O incidentu informoval gubernátor Chersonské oblasti Roman Mročko. Ve zprávě na síti Telegram uvedl, že exploze byly slyšet v částech města poblíž řeky Dněpr.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy