Otrocká práce v Kataru. Stadiony pro MS vyrůstají za nelidských podmínek

Dauhá – Pořadatel fotbalového mistrovství světa v roce 2022 Katar opět čelí obviněním z vykořisťování dělníků. Zahraniční pracovníci mají údajně pracovat za nelidských podmínek. Informaci přinesl list The Guardian a potvrdila ho organizace Amnesty International.

„Je naprosto neomluvitelné, že v jedné z nejbohatších zemí světa jsou dělníci z řad přistěhovalců nemilosrdně zneužíváni. Pracují a žijí v otřesných podmínkách a jsou jim odpírány výplaty," cituje agentura Reuters sekretáře Amnesty International Salila Shettyho.

Zahraniční dělníci jsou nuceni pracovat za mizivé finanční ohodnocení a ještě k tomu v nesnesitelném vedru, které v Kataru panuje. Téměř nemají šanci na pauzy a jsou ubytováni v nedůstojných podmínkách. Dokonce jim jsou odebírány cestovní doklady.

Otázkou zůstává, jak se k situaci postaví FIFA. Hraniční možností je odebrání šampionátu, s touto verzí se ale zřejmě příliš počítat nedá.

Související

Válka v Izraeli

Hamás má nové požadavky. Neklidný je i Katar, který jedná s Palestinci od samého začátku

Jednání o příměří v Pásmu Gazy ani zdaleka nemusí být u konce. Blízký východ má pověstné eso v rukávu – Katar. Ten společně se Spojenými státy a Egyptem vede jednání s Hamásem už od začátku války a podařilo se mu obě znepřátelené strany dotlačit k některým kompromisům. Teď jsou ale nejen katarští diplomaté zneklidněni z nových požadavků teroristické organizace. 

Více souvisejících

Katar Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Manchester City

Komise si posvítí na Manchester City. Velkoklub podezřívá z porušení finančních pravidel

Možná je to začátek konce úspěšného období anglického velkoklubu Manchesteru City pod majiteli ze Spojených arabských emirátů. Ten je totiž podezřelý z porušení hned 115 finančních pravidel, a pokud se po prošetření nezávislé komise některá či dokonce všechna prokážou, hrozí manchesterskému celku nejen odpočet bodů, ale vše může klidně skončit vyloučením z Premier League.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Válka v Izraeli

Válka v Gaze má přes 34 tisíc obětí, tvrdí Palestinci. OSN řekla, jak s jejich údaji pracuje

Konflikt mezi Izraelem a hnutím Hamás si podle palestinského ministerstva zdravotnictví vyžádal již 34 344 palestinských obětí. Zveřejněný seznam obsahuje údaje o většině zabitých, včetně jmen, věku a pohlaví. Mnoho obětí jsou děti, přičemž seznam zahrnuje i 169 novorozenců a stovky dalších mladších deseti let. Izrael oficiální čísla zpochybňuje, zatímco OSN potvrzuje, že palestinské údaje bývají přesné.

včera

Čech měl spolu s Američany a Španěly zavraždit Madura. Počet zadržených roste

Venezuelské úřady v úterý oznámily zadržení čtvrtého Američana, který je podezřelý z údajného spiknutí proti prezidentovi Nicolásu Madurovi.  

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy