Premier League 15. kolo: Série pokažených zápasů Manchesteru United pokračuje, Petr Čech dostal tři góly, Fulham ukončil šňůru šesti porážek v řadě

Londýn – O víkendu se na britských ostrovech hrálo další, v pořadí již patnácté, kolo. V něm se poslední dobou trápící se Manchester United střetl s Newcastlem, ale ani tento duel neudělal radost fanouškům Rudých ďáblů. Londýnská Chelsea, která se snaží dohnat vedoucí celek Arsenal, v tomto kole hrála venku proti Stoke City. Český gólman Petr Čech, který nemá podle posledních spekulací jistou budoucnost v londýnském klubu, v tomto zápase inkasoval tři branky. Fulhamu, který čekal šest zápasů na další výhru, se konečně podařilo vyhrát. I když s velkým přičiněním rozhodčího. Vedoucí Arsenal remizoval s Evertonem.

Manchester United neprožívá v poslední době zrovna nejskvělejší období. Zlepšit svoji situaci chtěl v domácím zápase s Newcastlem. Fanoušci klubu nemůžou vystát trenéra Davida Moyese, který nenapodobuje jeho slavného předchůdce Sira Alexe Fergusona, kterého by možná fanoušci zase rádi viděli na trenérském postu. Fanoušci byli před tímto zápasem rádi, že na místo Rooneyho nastoupil Robin Van Persie. Jenže u toho už radost příznivců Rudých ďáblů skončila. První půle byla hodně opatrná a to jak ze strany Manchesteru United, tak ze strany Newcastlu. Ten měl dobře pracující zálohu, která dělala velké problémy klubu z Manchesteru v přechodu do útoku. Brankář hostů z Newcastlu Krul tak neměl v podstatě žádnou práci. Jen jednou musel v úvodní části zasahovat a to proti Jonesově střele z hranice velkého vápna. Největší šanci v první půli měl tak Newcastle. Debuchyho ráno svým zákrokem zlikvidoval gólman de Gea. Nejblíže ke gólu byli domácí krátce po pauze. Nejdříve střílel Hernandéz, gólman Krul ve střehu. Následně Krulovi po hlaviče Evry pomohla branková konstrukce. V 61. minutě se nakonec radovali hosté. Po pravé straně hřiště běžel s míčem u nohy Sissoko, ten v pravý moment poslal balón na spoluhráče Cabeyeho a ten svojí povedenou ranou vstřelil první a zároveň jediný gól zápasu. Poté Van Persie skóroval pouze z ofsajdu, kterého si rozhodčí všimli, Januzajovu střelu Krul chytil a Zaha, který za Rudé ďábly nastoupil poprvé do ligového duelu, v docela slušné šanci minul. Manchester United si tak poprvé od sezóny 2000/2001 připsal druhou po sobě jdoucí domácí porážku. Ovšem tehdy alespoň bojoval na vrcholu tabulky.

Londýnská Chelsea na vrcholu tabulky však bojuje už nyní a to, že chce předhonit Arsenal v čele tabulky, chtěla veřejnost přesvědčit v sobotním zápase proti Stoke. Jenže právě ten byl pro Chelsea nad jejich síly. Hráčem londýňanů, který byl hodně vidět, byl Němec Schürrle. Už v deváté minutě mu balón přihrál Mikel. Schürrle se dostal přes Shawcrosse a nezastavil ho ani skluz Whelana. A tak mohl v klidu otevřít skóre, 0:1. Domácí se za celý první poločas k pořádné šanci. Pak zničehonic přišel vyrovnávací gól. To se kopal rohový kop, míč se – dá se říct náhodou – dostal k nohám Petera Crouche a ten skóroval střelou mezi nohy gólmana Petra Čecha, který nesmyslně vyběhl. Úvod druhého poločasu byl velmi aktivní a to u obou mužstev. Pět minut po zahájení druhé části hry Stephen Ireland, který zakroutil svou střelu tak, že se od tyče odrazil do brány Petra Čecha. Vedení domácích však vydrželo tři minuty. Mata zahrával volný přímý kop, míč sse dostal ke Crouchovi, který ale kulatý nesmysl odkopl pouze k hranici velkého vápna, kde byl Schürrle a i když Němec střílel svojí slabší nohou, trefil se přesně, 2:2. Poté mohl vstřelit i hattrick, ale tentokrát jeho pokus skončil na břevně. Chelsea mohla vstřelit vedoucí a možná i rozhodující gól deset minut před koncem Frank Lampard. Ten zahrával přímý kop těsně před šestnáctkou, míč poslal však pouze do míst, kde byl gólman domácích Begovič. Rozhodnutí přišlo v poslední minutě. Samuel Eto'o, který byl na hřišti posledních dvacet minut jen potvrdil to, že se mu příliš nedařilo a poté, co ztratil míč, byli diváci svědky brejku domácích, na jehož konci bylo úspěšné zakončení Assaidiho. Stoke tak zvítězilo nad Chelsea 3:2.

Hráči ani fanoušci Aston Villy nebudou mít od neděle nebudou mít příliš v lásce rozhodčího Mikea Deana, který výrazně napomohl soupeři, tedy Fulhamu k tomu, aby ukončil šestizápasovou šňůru bez výhry. První gól však ještě padl v souladu s fotbalovými pravidly. Před ním ale ještě obecenstvo vidělo dvě šance na obou stranách. Berbatov a Dejagah byli ti, kteří spálili obrovské šance Fulhamu. Na straně Aston Villy to byl Benteke, který měl dvě šance. Pak přišla třicátá minuta a okamžik, který nepotěšil fandy hostujícího mužstva. Souboj tělo na tělo převedl divákům Bacuna s Kacaniklicem. Souboj, který se ve fotbale odehrává celkem běžně. Sudí Mike Dean však po pádu domácího hráče v pokutovém území hostů penaltu odpískal a Berbatov se z penaltového puntíku nemýlil. Šest minut před koncem tu bylo však další kontroverzní rozhodnutí. Zatímco první penalta ve prospěch Fulhamu odpískána být neměla, ta ke kkonci duelu, která měla být ve prospěch Aston Villy, odpískána být měla. V šestnáctce byl jasně faulován hostující Agbonlahor, ale penalta z toho nakonec nebyla a tak i díky tomuto zářezu Fulham konečně po šesti duelech bere tři body.

Vedoucí celek Arsenal nastoupil na domácím Emirates Stadium proti Evertonu. Poté, co Everton v minulém kole porazil venku Manchester United, čekal ho další těžký venkovní zápas. A ani tentokrát nepřevedl vůbec špatný výkon. V úvodu utkání třikrát pozval Arsenal hosty ke své brance. I kdyyž z toho ani jednou gól nebyl, nebezpečné to bylo. Pak následovala spíše opatrná hra. Arsenal se moc dopředu nedostával. Gólman Howard tak něměl skoro co na práci. Krátce po dvacáté minutě přišlo menší přečíslení klubu z Liverpoolu, ale Mirallas zakončil nepřesně. Ve 27. minutě se připomněli i londýnští kanonýři. To Gibbsovi scházel kousek k tomu, aby usměrnil centr od Cazorly do sítě. Pět minut před přestávkou Nejdříve Ramsey poslal kolmici k Giroudovi, ten nemohl dobře zakončit kvůli vyběhnutí gólmana Howarda. Následně se do šance dostal Ramsey a i ten měl složité. I když se po pauze obrázek hry kanonýrů zlepšil, jejich stratég Arséne Wenger i tak sáhl v 68. minutě hned k trojímu střídání. Góly pak přišly až v závěrečné desetiminutovce. Walcott hlavičkoval, Giroud spoluhráčovu hlavičku usměrnit jenže promáchl, ale naštěstí pro Arsenal tam byl ještě Özil a ten předchozéí promáchnutí napravil, 1:0. O čtyři minuty už to bylo opět vyrovnané. Z pravé strany totiž propadl centr přes domácího Gibbse a střela Deulofeua s netradiční trajektorií skončila za Szczesnym, 1:1. A tak také nakonec skončil celý zápas.

Van Persie chce opustit Rudé ďábly, Liverpool poskočil na druhé místo

Poté, co si připsal na konto Manchester United další zpackaný zápas této sezóny, se v zákulisí mluví o tom, že Van Persie chce klub po posledních neúspěších opustit. To samé chtěl udělat i Wayne Rooney během léta. Oba tito hráči měli během tréninků ostré výměny názorů a vypadá to, že hustá atmosféra v tomto klubu jen tak neskončí. I po porážce z tohoto víkendu je pořád na devátém místě. Na této pozici byl i před tímto kolem. Na vedoucí Arsenal ztrácí již 13 bodů. Liverpool hrál na Anfield Road s West Hamem a byl to zápas vlastňáků. V tomto zápase totiž padly hned tři. Dva vlastní góly si dali hráči West Hamu, konkrétně Demel a O´Brien. I liverpoolský obránce Slovák Martin Škrtel si nechtěně srazil míč do vlastní sítě. Přesto však Liverpool bral tři body a ze čtvrtého místa se posunul na druhé. Na svém kontě má 30 bodů a na vedoucí kanonýry ztrácí pět. Fulham i přes sobotní výhru je nadále v sestupovém pásmu, ale přiblížil se bodově k West Hamu na 17. pozici, která už sestupová není. O dohrávku se v pondělí postarají Swansea a Hull City.

Konečné výsledky 15. kolo anglické Premier League:

Arsenal FC - Everton FC 1:1Branky: 80. Ozil - 84. Deulofeu

Fulham - Aston Villa 2:0Branky: 21. Sidwell, 30. z pen. Berbatov

Sunderland - Tottenham Hotspur 1:2Branky: 37. Johnson - 43. Paulinho, 49. O´Shea (vl.)

Southampton - Manchester City 1:1Branky: 42. Osvaldo - 10. Aguero

West Bromwich Albion - Norwich City 0:2Branky: 13. Hooper, 89. Fer

Stoke City - Chelsea FC 3:2Branky: 42. Crouch, 50. Ireland, 90. Assaidi - 9. a 53. Schurrle

Crystal Palace - Cardiff City 2:0Branky: 6. Jerome, 57. Chamakh

Liverpool FC - West Ham United 4:1Branky: 42. Demel (vl.), 47. Sakho, 81. Suaréz, 84. O´Brien (vl.) - 66. Škrtel (vl.)

Manchester United - Newcastle 0:1Branky: 61. Cabaye 

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Dojednáno. Bývalý gólman pražské Sparty Kovář se stává spoluhráčem Hložka a Schicka

Budoucnost třiadvacetiletého fotbalového brankáře Matěje Kováře, který v minulé sezóně dotáhl pražskou Spartu k ligovému titulu po dlouhých devíti letech, je definitivně vyřešena. Potvrdila se totiž spekulace z posledních dní a český gólman tak míří z Manchesteru United do Bayeru Leverkusen, kde se setká s dalšími dvěma českými legionáři Adamem Hložkem a Patrikem Schickem. Obě strany se dohodly na smlouvě až do roku 2027, přičemž německý celek zaplatí za tuto svou novou akvizici celkem kolem devíti milionů eur (v přepočtu zhruba 218 milionů korun). 

Více souvisejících

Manchester United Petr Čech David Moyes (fotbalový trenér)

Aktuálně se děje

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Záběry pádu letounu v Sao Paulu se objevily na sítích. (9.8.2024)

Led mohl být příčinou smrti 62 lidí na palubě letadla v Brazílii

Nastal pokrok ve vyšetřování srpnové tragické letecké nehody v Brazílii, kterou nepřežilo všech 62 lidí na palubě. Podle v pátek zveřejněné oficiální zprávy hlásila posádka krátce před nehodou poruchu systému odmrazování. Informoval o tom Guardian s odkazem na agenturu Reuters. 

včera

včera

včera

včera

Deštivé počasí, ilustrační fotografie.

Počasí jako na houpačce. Přijde šok, teploty klesnou o desítky stupňů

Dnes a zítra si v Česku ještě užijeme tropická vedra, pak ale bude následovat výrazná změna. Příští týden přinese zcela jiné počasí, než jsme byli zvyklí poslední dva týdny, uvedl doslova Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Přijde totiž ochlazení, očekává se i plošnější déšť. Zatímco tak v tomto týdnu dosahovala maxima až 35 °C, za několik dní může být až o dvacet stupňů méně.

včera

včera

Ministr obrany Lloyd J. Austin III v Pentagonu

Údery západními zbraněmi v hloubi Ruska válku nerozhodnou, tvrdí Austin

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

včera

Vesmírná loď CST-100 Starliner

Problémy lodi Starliner jsou u konce. Její posádka si ještě oddechnout nemůže

Opakovaně použitelná kosmická loď Starliner od společnosti Boeing se v noci na sobotu vrátila na Zemi, když s pomocí padáků přistála v americkém státě Nové Mexiko. Informovala o tom NASA. Loď se však vrátila bez posádky, jejíž členové po předchozích problémech plavidla zůstávají na Mezinárodní vesmírné stanici ISS. 

včera

včera

Aktualizováno 6. září 2024 21:59

Ukrajinská armáda čelí výzvám na ruském území. Kyjev se vojáků v těžké situaci zastává

Ukrajinská armáda se při okupaci ruských území snaží dodržovat válečná pravidla a chránit civilisty, zatímco ruská vojska pokračují v útocích na civilní objekty. Kyjev zdůrazňuje, že jeho vojáci nepropadají k rabování a drancování, čímž si chce získat mezinárodní podporu.

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy