Juventus byl vyřazen z Ligy mistrů a stěžuje si. Na bahno

Istanbul - Včera se odehrálo sedm zápasů Ligy mistrů. Ten osmý mezi Galatasarayem Istanbul a Juventusem Turín se dohrál až dnes odpoledne. Během prvního poločasu tohoto utkání včera totiž přišlo krupobití, které z terénu udělalo bahnité pole, jenž nebylo vhodné pro zápas Ligy mistrů. Rozhodčí zápas přerušili ve 32. minutě a pořadatelé se rozhodli, že se zápas dohraje druhý den odpoledne. Terén nebyl o nic lepší.

Trávník pokrytý bahnem a sněhem. Tak vypadala hrací plocha v Istanbulu. Dnešní podmínky byly pro hráče snad ještě horší než ty včerejší. Tak si to alespoň myslí rozzuřený trenér italského Juventusu Turín, který po prohře 1:0 nepostoupil ze skupiny do osmifinále.

„Tohle není fotbal!" řekl po utkání trenér Juve Antonio Conte, který ihned po  hvizdu, po kterém následovala poločasová pauza, vyběhl na bahniště, aby od plic řekl rozhodčím, co si asi tak zhruba myslí. U jeho dost bouřlivé debaty se sudím byl i domácí hráč Didier Drogba. „Drogba sice říkal, že podmínky jsou obě mužstva stejné, na to jsem ale odvětil, že to není pravda. Protože my jsme se snažili hrát fotbal a nešlo to. Jediné, co jsme mohli dělat, bylo nakopnout balon dopředu a doufat, že se něco stane. Na takový fotbal opravdu nejsme zvyklí," řekl dále novinářům Conte.

„Poškodilo nás to, je to nespravedlivé. Setkali jsme se s delegátem UEFA, ale vůbec mě neposlouchal. A nemyslím si, že by moje angličtina byla tak špatná, že by mi nerozuměl," pokračoval italský trenér. Před zápasem měl stejný názor na celou situaci i kouč tureckého klubu Roberto Mancini: „Lepší by bylo, kdyby se dnes nehrálo. Takový terén je pro hráče nebezpečný."

Meteorolog BBC Simon King k počasí v Turecku řekl: "Průměrná teplota v Turecku se v prosinci pohybuje kolem 10 stupňů. Během posledních pár dnů byla teplota však podprůměrná. A to kvůli chladnému severovýchodnímu větru, který přichází z Ruska. Včera tento studený vítr zvedl hodně vlhkosti od Černého moře a proto jsme byli svědky sněhové bouře, která se prohnala přes Istanbul."

Zápas však ale skončil a už se nic nezmění na tom, že Galatasaray Istanbul postoupil do vyřazovacích bojů.      

Související

Barcelona přivítá na svém monumentálním stadionu Manchester United.

Evropské jaro plné velkých zápasů. Liverpool se utká s Realem, Barcelona s Manchesterem United

Tento týden se ve švýcarském Nyonu rozhodlo losem o osmifinálových zápasech Ligy mistrů a zápasech 2. kola Evropské ligy a Evropské konferenční ligy. Ani tentokrát nebude v prvních jarních vyřazovacích fázích nouze o atraktivní duely. V osmifinále milionářské soutěže se například utkají poslední finalisté této soutěže Liverpool a Real Madrid, los pak svedl k sobě i finalisty z roku 2020 Paris Saint Germain a Bayern Mnichov. Ve 2. kole Evropské ligy se pak pro změnu střetnou giganti Barcelona a Manchester United.

Více souvisejících

fotbal liga mistrů Juventus FC Galatasaray Istanbul

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Jiřina Bohdalová v televizním filmu Svatá.

RECENZE: Svatá s démonickou Bohdalovou se pod podnětnou premisou hroutí a učí nás překrucovat

V neděli v lineárním vysílání odpremiéroval očekávaný snímek České televize Svatá, nyní si jej můžete pustit na iVysílání. Produkce spoléhá na osvědčená tvůrčí i herecká jména a po záplavě seriálů a minisérií se navrací k formátu dlouhometrážního televizního filmu. Slibná zápletka prestižního projektu s možnostmi ambivalence však v závěru vyzní banálně a dialog nevede.

včera

včera

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

včera

Úterní počasí: Silné bouřky udeří už odpoledne. Hrozí i rozvodnění menších toků

V části Česka hrozí v úterý odpoledne a večer a v noci na středu silné bouřky, příslušnou výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Napršet v nich může i kolem 50 milimetrů, zesílí také vítr. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy