Sešívaní posílí útok. Na hostování do Slavie zřejmě přijde Tomáš Necid

Praha - Slavia bude mít novou posilu. A to v útoku, kde to bylo v poslední době u sešívaných mizerné. Pražský klub chystá pro čtyřiadvacetiletého Tomáše Necida smlouvu na půlroční hostování. První o tom informoval server idnes.cz.

Do sešívaného klubu by se tak Tomáš Necid vrátil po pěti letech. Mladý útočník je odchovancem Slavie, jenž pak zamířil na konci roku 2008 do CSKA Moskva. Loňský podzim strávil v řeckém PAOK Soluň, kam ho poslal moskevský klub na hostování poté, co si vážně poranil koleno.

Slavia si slibuje především od Necida spostu gólů. Sešívaní na podzim vstřelili celkem dvanáct branek a stala se tak mužstvem, jenž má nejhorší útok z celé Gambrinus ligy. A tak již v prosinci do klubu přišli dva noví ofenzivní hráči z Jablonce Piták a Vošahlík. Nyní k nim zřejmě přibude Necid, který v roce 2008, kdy hrál naposled za Slavii, nastřílel celkem 11 gólů.

„Zájem o Tomáše Necida máme, jednání probíhá," řekla médiím tisková mluvčí slávistického klubu Soňa Nouzáková. „Všeobecně platí, že trenér Koubek by chtěl všechny vytipované posily přivítat co nejdříve," dodala vzápětí. Po podzimu se Slavia nachází na 11. místě s náskokem pouze jednoho bodu na sestupové pozice.

Během zimy pražský klub zavítá i do zahraničí. „Naplánovali jsme si týdenní blok na Kanárských ostrovech, potom máme v plánu herní soustředění v Turecku. To pro nás bude stěžejní týden. Jednoznačně tedy preferuji hřiště a nabírání kondice herními metodami. Potom už je to jen otázka organizace a dávkování náplně," představil zimní program sešívaných jejich trenér Miroslav Koubek.

Související

SK Slavia Praha, stadion v Edenu.

Fotbalové Slavii má pomoct k finiši za titulem navrátilec. Dohodla se se stoperem Zimou

Návrat, o kterém se v posledních dnech spekulovalo, se stal nakonec skutečností. Reprezentační stoper David Zima se vrací do pražské Slavie poté, co ho měl sešívaný klub koupit za 4 miliony eur (v přepočtu zhruba za 100 milionů korun) z FC Turín, což z něj tak činí jednoho z nejdražších fotbalistů, který kdy do Slavie přišel. Jak uvádí slávistický web, fotbalista se s klubem dohodl na smlouvě až do června roku 2028.
SK Slavia Praha

Slavii posílí Nizozemec s kontroverzní minulostí. Klub mu chce pomoct restartovat kariéru

Jeho dosavadní životopis hovoří o zajímavých adresách, na kterých nizozemský talent působil. Jednadvacetiletý ofenzivní záložník Mohamed Ihattaren prošel Eidhovenem, Juventusem či Ajaxem Amsterdam. Nyní ale jako volný hráč kývl na nabídku pražské Slavie, se kterou se domluvil na tříleté smlouvě. Ostrý zápas nehrál Ihattaren již rok a půl, i proto začne přípravu ve svém novém působišti individuálně.

Více souvisejících

sk slavia praha Tomáš Necid

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy