Arsène Wenger je ten pravý! Arsenal trenéra měnit nebude, potvrdilo vedení klubu

Londýn – Týmu, za který hraje mimo jiné i Tomáš Rosický, se jako už tolikrát v minulosti přestalo s blížícím se koncem sezóny dařit a fanoušci začínají čím dál hlasitěji volat po změně trenéra.

Těžko uvěřitelných 18 sezón vede slavný anglický velkoklub francouzský kouč Arsene Wenger, kterému se ovšem s celkem už pěkně dlouho nepodařilo vyhrát žádný důležitý pohár, včetně toho ligového.

Po aktuální sezóně mu navíc končí smlouva a spousta lidí by byla ráda, kdyby mu vedení klubu její prodloužení vůbec nenabídlo. K tomu ale podle zodpovědných lidí zcela určitě nedojde.

Generální ředitel týmu se totiž nechal slyšet, že je Wenger duší celého klubu a logicky s ním proto počítají i nadále. Do karet mu aktuálně hraje i to, že navzdory nepříliš lichotivým výsledkům poslední doby Arsenal stále o bod vede ligovou tabulku.

Související

Arsenal Londýn.

Anglie zná nejdražšího fotbalistu své historie. Rice posílil Arsenal, cena může překročit 100 milionů liber

O posledním víkendu padl rekord, na britských ostrovech znají jméno nejdražšího anglického fotbalisty v historii. Stal se jím již bývalý spoluhráč Tomáše Součka a Vladimíra Coufala Declan Rice z West Hamu, odkud odchází do jiného londýnského klubu Arsenalu. Přestože obě strany nikterak nepřiblížily podmínky smlouvy, na kterých se dohodly, televizní stanice BBC hovoří o tom, že měl Arsenal za tohoto čtyřiadvacetiletého reprezentačního záložníka zaplatit odstupné ve výši 100 milionů liber, přičemž s bonusy by celková částka měla dosáhnout na 105 milionů liber (v přepočtu zhruba 2,9 miliardy korun). 
Paul Kagame (prezident Rwandy)

Úvodní prohra Arsenalu s nováčkem Premier League rozčílila i rwandského prezidenta

Vstup londýnského Arsenalu do nové sezóny anglické Premier League 2021/22, v jejíž prvním zápase nestačil na nováčka z Brentfordu, se kterým nakonec prohrál 0:2, nepotěšil nejedenoho fanouška Kanonýrů. Výkon Londýňanů nenechal dokonce chladným ani samotného prezidenta Rwandy Paula Kagameho. Ten totiž na svém twitterovém účtu napsal: "Tohle si fanoušci Arsenalu nezaslouží a nechtějí si na to zvykat. NE!!! Nemůžeme omlouvat nebo přijmout průměrnost. Tým musí být připravený tak, aby vyhrával. Říkám to jako velký fanoušek Arsenalu." Připomeńme, že právě Rwanda je jedním ze sponzorů Arsenalu.

Více souvisejících

Arsenal FC Arsène Wenger (trenér)

Aktuálně se děje

před 42 minutami

před 1 hodinou

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 7 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy