František Rajtoral odchází z Plzně na půlroční hostování do německého Hannoveru

Plzeň - Plzeňská Viktorka přichází minimálně na půl roku o svého záložníka Františka Rajtorala. Klub uvádí na svých webových stránkách, že právě tento sedmadvacetiletý reprezentant odchází do německého Hannoveru na půlroční hostování s opcí.

Výměna dresů, která překvapila nemalou část fotbalové veřejnosti. Tak se hodnotí odchod fotbalisty do Německa. Fotbalisty, jenž patřil k výrazným hráčům Viktorie Plzeň. Ta veřejnost ujišťovala, že nebude své mužstvo nijak oslabovat. Nečekaně velký zájem o Rajtorala však to tvrzení vzal za své.

Generální manažer západočeského klubu Adolf Šádek uvedl na klubových  webových stránkách k jednáním o Rajtorala toto: „Jednalo se opravdu o bleskovou akci. O eminentním zájmu Hannoveru jsme se dozvěděli v úterý dopoledne, během několika hodin se celý transfer ve spolupráci s hráčovou agenturou Sport Invest Group dotáhnul." Samotné vedení klubu nijak zvlášť odchodu tohoto fotbalisty nebránilo. Ví totiž, jaké výsledky v klubu Rajtoral odváděl.

"Již druhou sezonu měl od nás František příslib, že v realitě zajímavé nabídky pro něj i pro klub mu nebudeme v odchodu bránit. Nabídka Hannoveru splňovala veškerá požadovaná kritéria, samotný hráč projevil velký zájem o novou výzvu," řekl konkrétně Šádek.

František Rajtoral, který patřil k největším oporám úspěšného českého klubu, vůbec nad nabídkou, která přišla v úterý kolem poledne, nezaváhal ani na chvíli. "Odchod do bundesligy je dalším krokem v kariéře, věřím, že v náročné soutěži se dokážu prosadit. Na druhou stranu je pravdou, že při současném postavení Plzně, profesionálních podmínkách v klubu a vynikajících fanoušcích se mi nebude odcházet lehce," řekl ke změně působiště sám fotbalista.

Už během středy se vydal Rajtoral do Německa, kde ve čtvrtek zřejmě dojde ke konečnému podepsání smlouvy s budesligovým klubem. "To, co právě zažívá plzeňský fotbal, je opravdu fantastické. Nechci vypadat, jako že někam utíkám, protože v Plzni jsem byl spokojený. Klukům a plzeňskému fotbalu budu fandit, aby právě probíhající éra pokračovala co nejdál," poslal záložník vzkaz svým, za pár dní již bývalým, spoluhráčům i fanouškům Viktorky.

Náhradu za pravého záložníka vedení klubu nikde jinde hledat a kupovat nebude. Podle slov klubového vedení prý bude Rajtoral nahrazen hráčem z plzeňských řad. Západočechy kormě Rajtorala ještě opustí Patrik Hrošovský, jenž bude hostovat tentokrát na jihu Moravy ve Znojmě.

„Na 99% je tímto kádr Viktorie uzavřen. V týmu zůstávají Marek Hanousek, David Štípek, Matěj Končal, Ondřej Chocholoušek i Mladen Veselinovič, současný celek bude v daném složení odlétat také na soustředění na Kypr," dodal na konec generální manažer posledních ligových mistrů Adolf Šádek.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Fotbalová Plzeň se ve Florencii se nezmohla na zakončení, v odvetě s Fiorentinou prohrála po prodloužení

Po úvodním zápase na hřišti Plzně, kdy duel s Fiorentinou skončil bezbrankovou remízou, se oba týmy v rámci čtvrtfinále Evropské konferenční ligy utkaly znovu po týdnu ve čtvrteční odvetě ve Florencii. Ani tentokrát se svěřenci kouče Miroslava Koubka nedokázali gólově prosadit. Během odvety se nedostali ani k jedné pořádné střelecké příležitosti, proto doufali, že jejich vzdor vydrží až do konce prodloužení a penaltovému rozstřelu. K němu nakonec nedošlo, neboť v prodloužení Západočeši hned dvakrát inkasovali. Od 67. minuty navíc hráli bez vyloučeného Cadua.
Slavia Praha, ilustrační fotografie.

Slavia s Plzní půjdou do svých odvet s náskokem. Sparta se nemůže vzpamatovat

Ve čtvrtek sehráli všichni tři čeští zástupci úvodní duely 4. předkol evropských pohárů. Zatímco Slavia se Spartou bojují o účast v Evropské lize, plzeňští Viktoriáni pro změnu stojí o postup do skupinové fáze Konferenční ligy. A zatímco Slavia a Plzeň si relativně poradila se svými soupeři, pražská Sparta jako by se ještě nevzpamatovala z šoku z vyřazení z předkola Ligy mistrů dánskou Kodaní a nadále pokračuje v nevýrazných výkonech.  

Více souvisejících

FC Viktoria Plzeň Fotbal František Rajtoral (fotbalista)

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 35 minutami

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ruská balistická raketa zasáhla Oděsu. Ukrajina útočí na energetickou infrastrukturu Ruska

Ukrajinské drony v noci na čtvrtek podnikly údery proti energetické infrastruktuře ve Smolenské, Oriolské a Kurské oblasti, uvádějí gubernátoři jednotlivých oblastí. Uvedla to agentura Reuters. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy