Los kvalifikace ME: Česko narazí na Nizozemce a Turky

Nice - Nedělní los skupin pro kvalifikaci o postup na Mistrovství Evropy přidělil Česku nepříjemné soupeře. Svěřenci Pavla Vrby se střetnou s Nizozemskem, Tureckem, Lotyšskem, Islandem a Kazachstánem.

Nizozemsko a Turecko, to budou největší soupeři České republiky ve snaze o postup na závěrečný turnaj kontinentálního fotbalového šampionátu. "Českou" skupinu A ještě doplnilo Lotyšsko, Island a Kazachstán.

Přímo na mistrovství se dostanou první dva týmy z každé skupiny a nejlepší mužstvo z třetích pozic. Zbylé týmy na třetích místech budou hrát baráž.

Čeká nás několik novinek

Kvalifikační cyklus přinese hned několik novinek. Na závěrečný turnaj postoupí 24 celků, tedy o osm více, než na předešlé šampionáty. Pořádající Francie bude kvalifikaci hrát také, ale její výsledky budou brány pouze jako přátelská utkání.

Zápasy kvalifikace se poprvé uskuteční během "Týdne fotbalu." V termínu od čtvrtka do úterý každý celek absolvuje tři duely. Diváci tak uvidí šest dní plných bojů o ME. Zmenší se ale doba pro odpočinek.

Mistrovství Evropy ve Francii bude probíhat od 10. června do 10. července 2016.

Rozlosování kvalifikačních skupin:

Skupina A: Nizozemsko, Česko, Turecko, Lotyšsko, Island, KazachstánSkupina B: Bosna a Hercegovina, Belgie, Izrael, Wales, Kypr, AndorraSkupina C: Španělsko, Ukrajina, Slovensko, Bělorusko, Makedonie, LucemburskoSkupina D: Německo, Irsko, Polsko, Skotsko, Gruzie, GibraltarSkupina E: Anglie, Švýcarsko, Slovinsko, Estonsko, Litva, San MarinoSkupina F: Řecko, Maďarsko, Rumunsko, Finsko, Severní Irsko, Faerské ostrovySkupina G: Rusko, Švédsko, Rakousko, Černá Hora, Moldávie, LichtenštejnskoSkupina H: Itálie, Chorvatsko, Norsko, Bulharsko, Ázerbájdžán, MaltaSkupina I: Portugalsko, Dánsko, Srbsko, Arménie, Albánie, Francie

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Odejde František Straka ze Slovenska do Afriky? O jeho služby má prý zájem Gambie

V současnosti je bývalý kouč Sparty, Slavie i české fotbalové reprezentace František Straka zaneprázdněn svou další záchranářskou misí na Slovensku, kde tentokrát vede Michalovce a počíná si tam poměrně úspěšně. Mohlo by se však stát, že navzdory záchraně tohoto slovenského klubu ve slovenské první lize by Straka nemusel v tomto angažmá pokračovat v další sezóně. Zajímá se totiž o něj fotbalová reprezentace Gambie, kde před nedávnem skončil belgický stratég Sainflet.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Fotbalová Plzeň se ve Florencii se nezmohla na zakončení, v odvetě s Fiorentinou prohrála po prodloužení

Po úvodním zápase na hřišti Plzně, kdy duel s Fiorentinou skončil bezbrankovou remízou, se oba týmy v rámci čtvrtfinále Evropské konferenční ligy utkaly znovu po týdnu ve čtvrteční odvetě ve Florencii. Ani tentokrát se svěřenci kouče Miroslava Koubka nedokázali gólově prosadit. Během odvety se nedostali ani k jedné pořádné střelecké příležitosti, proto doufali, že jejich vzdor vydrží až do konce prodloužení a penaltovému rozstřelu. K němu nakonec nedošlo, neboť v prodloužení Západočeši hned dvakrát inkasovali. Od 67. minuty navíc hráli bez vyloučeného Cadua.

Více souvisejících

Fotbal Michel Platini (prezident UEFA) Sepp Blatter (FIFA)

Aktuálně se děje

před 32 minutami

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko zesílí útoky na ukrajinské sklady se západními zbraněmi, slíbil Šojgu

Rusko otevřeně avizuje, že zesílí útoky na Ukrajinu. Ministr obrany Sergej Šojgu v úterý řekl, že budou cílit na sklady se zbraněmi poskytovanými Západem. Kyjev by měl brzy obdržet další klíčovou vojenskou pomoc ze Spojených států amerických. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy