Liga mistrů: Do čtvrtfinálových bojů jdou Bayern s Atléticem Madrid

Mnichov - V úterý byly na programu dva odvetné osmifinálové duely nejprestižnější fotbalové klubové evropské soutěže Ligy mistrů UEFA. V Allianz Areně se střetli proti sobě domácí Bayern Mnichov proti Arsenalu. První duel na britských ostrovech skončil vítězně pro bavorský velkoklub 0:2 a měl tedy do odvety výhodnější pozici. První duel mezi AC Milán a Atléticem Madrid, jenž se dnes odehrál na San Siru, vyhrálo madridské mužstvo 0:1. V úterý večer si v odvetách vybojovaly tyto týmy, Bayern Mnichov a Atlético Madrid, postup do další fáze této soutěže.

Londýnský Arsenal se střetl tedy s Bayernem Mnichov, stejně tak tomu bylo i v loňském ročníku, kdy se tyto kluby potkaly ve stejné fázi soutěže. Ovšem tady podobnost s minulou sezónou končí. I když byla loni také úspěšnější nakonec bavorská mašina, osmifinále s londýňany bylo mnohem dramatičtější než letos.

Mnichovský klub vstřelil gól už v prvních pětačtyřiceti minutách, podařilo se to Martínezovi. Proti však byl pomézní rozhodčí, jenž správně odmával ofsajdové postavení skórujícího hráče. Góly tak diváci v mnichovském fotbalovém chrámu viděli až po přestávce. Došlo i ke střídání, když před začátkem druhého dějství přišel na trávník český záložník ve službách anglického klubu Tomáš Rosický, jenž nahradil německého reprezentanta Mesuta Özila.

Arsenal to měl v tomto duelu složitější nejen kvůli tomu, že v prvním zápase hraném na domácím hřišti prohrál, ale že nastoupil do odvety značně oslaben. Například v bráně chytal Fabianski, který musel zastoupit Szczesného, jenž dostal v již zmíněném úvodním domácím duelu červenou kartu. Ne že by zrovna Fabianski nechytal dobře, naopak. Svého zkušenějšího kolegu zastoupil slušně, ale i přesto inkasoval v 55. minutě. To si domácí Schweinsteiger našel v pokutovém území soupeře místo, kam pak směřovala přihrávka od Ribéryho. Německý fotbalista pak neomylně otevřel skóre tohoto zápasu. Hosté ale vzápětí dokázali srovnat. Podolski se dostal s balónem do šestnáctky, obešel i Lahma a nakonec dokázal vstřelit vyrovnávací branku.

Bayern mohl dokonce i tento duel vyhrát, když se v samotném závěru naskytla německému velkoklubu možnost zahrání pokutového kopu. Müller však penaltu neproměnil a zápas tak skončil 1:1. I tak ale dál do čtvrtfinále postupují mnichovští.

Diego Costa vystřílel postup Atléticu Madrid

Ve druhém úterním utkání konaného tentokrát ve španělském Madridu zařídil jeden z nejlepších střelců Atlética Diego Costa. Ten otevřel skóre zápasu již ve 3. minutě, když si naskočil na centrovaný míč od jeho spoluhráče Kokeho. V pádu pak dokázal nohou vstřelit první gól. Hosté ještě v prvním poločase vyrovnali, konkrétně ve 28. minutě. Na centr zprava si počíhal Kaká, na něhož jakoby obranná linie domácích zapomněla. Ještě před pauzou však domácí dokázali změnit stav ve svůj prospěch. Ve 41. minutě se opřel do kulatého nesmyslu Arda Turan, míč se lehce dotkl i bránícího hráče a nakone zapadl do sítě. Domácí se tak mohli radovat se svými spoluhráči z jednobrankového vedení.

Další góly padl až ve druhé části zápasu, oba byly do hostující brány. Nejdříve v 71. minutě centroval Gabi, adresátem byl v šestnáctce Raúl García, jenž hlavičkoval přesně, 3:1. Poslední gól zápasu vstřelil v 85. minutě Diego Costa, když vyslal na branku hostů křižnou střelu. Duel tak skončil vítězstvím Atlética Madrid 4:1 a španělský klub tak dál pokračuje v této soutěži.

Konečné výsledky úterních odvetných osmifinálových duelů:

Bayern Mnichov - Arsenal 1:1Branky: 55. Schweinsteiger - 57. PodolskiPrvní zápas: 2:0

Atlético Madrid - AC Milán 4:1Branky: 3. a 85. Diego Costa, 40. Turan, 71. García - 28. KakáPrvní zápas: 1:0

Související

Barcelona přivítá na svém monumentálním stadionu Manchester United.

Evropské jaro plné velkých zápasů. Liverpool se utká s Realem, Barcelona s Manchesterem United

Tento týden se ve švýcarském Nyonu rozhodlo losem o osmifinálových zápasech Ligy mistrů a zápasech 2. kola Evropské ligy a Evropské konferenční ligy. Ani tentokrát nebude v prvních jarních vyřazovacích fázích nouze o atraktivní duely. V osmifinále milionářské soutěže se například utkají poslední finalisté této soutěže Liverpool a Real Madrid, los pak svedl k sobě i finalisty z roku 2020 Paris Saint Germain a Bayern Mnichov. Ve 2. kole Evropské ligy se pak pro změnu střetnou giganti Barcelona a Manchester United.

Více souvisejících

fotbal liga mistrů Bayern Mnichov Fotbal

Aktuálně se děje

před 43 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

včera

MS v hokeji

Fiala tentokrát Švýcarům proti Kanadě nepomohl, Rakušané nadále drží naději. Lotyši udolali Slováky v nájezdech

Čtyřmi zápasy pokračoval v neděli domácí hokejový světový šampionát. Odpoledne se představilo opět překvapení z Rakouska, které je po nečekaných výsledcích s Kanadou a Finskem stále ve hře o senzační postup do čtvrtfinále. A můžou na něj nadále myslet i po nedělním zápase s Norskem, se kterým si poradilo 4:1. Ve večerním pražském duelu dvou největších favoritů skupiny A mezi Švýcarskem a Kanadou se hrál vyrovnaný a ostrý hokej, který ovlivnil výrazně Kevin Fiala svým zbytečným vyloučením do konce zápasu. I díky tomu Kanaďané došli k výhře 3:2. Důležitý zápas se večer hrál v Ostravě mezi Slovenskem a Lotyšskem. Ten nakonec dospěl za stavu 2:2 až do samostatných nájezdů, kde se stal hrdinou gólman Gudlevskis, jenž vychytal výhru a lotyšskou naději a postup. To Slováci si na jistotu čtvrtfinále musí ještě počkat. USA pak rozstřílely Kazachstán. 

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu se poprvé vyjádřil k zatykači na svou osobu

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondělí odsoudil rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykače proti jeho osobě. Podle Netanjahua jde o absurdní krok a útok na izraelskou armádu a celý Izrael. Uvedla to agentura AP.

včera

včera

včera

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Izrael: Neslýchané. Zatykač na Netanjahua povzbudí teroristy po celém světě

Rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykačů na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta je neslýchané a povzbudí teroristy po celém světě. Prohlásil to v pondělí izraelský prezident Jicchak Herzog. Rozhodnutí odsoudil i izraelský ministr zahraničí Jisrael Kac, uvedla agentura Reuters.

včera

Martin Exner

V Česku se dvacet let o euru lže. Odpůrci v čele s Klausem s ním veřejnost straší, říká poslanec Exner

Přijetí či nepřijeti eura je v Česku velmi ožehavé téma, které rozděluje společnost. Na začátku roku rozvířil všeobecnou debatu o přijetí sám prezident ČR Petr Pavel, díky tomu, se toto téma opět stalo diskutovatelným. Část ekonomů se stále euru brání, politická populace není jednotná, opozice je zásadně proti a ve vládní koalici nepanuje jednotný názor. Kdo však má jasno, jsou české firmy, těm by jednotná evropská měna prospěla. Tam, kde se platí eurem, tam je s touto měnou spokojenost, na Slovensku panuje obrovská podpora společné měně, avšak Česká republika je jako tradičně opatrná, společnost je proti a politici nemají odvahu a chuť jím proti jejich názoru. O euru jsme si povídali s poslancem za STAN Martinem Exnerem, místopředsedou výboru pro bezpečnost. 

včera

včera

včera

včera

včera

Černý kašel v ČR: Situace se podle SZÚ ustálila. Hlášeno další úmrtí seniora

V Česku během uplynulého týdne přibylo 1383 nových případů černého kašle, informoval Státní zdravotní ústav (SZÚ). Letos už je evidováno téměř 15 tisíc případů onemocnění. V uplynulých dnech bylo nahlášeno také další úmrtí nakaženého seniora. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy