Liga mistrů: Chelsea zvítězila nad Galatasarayem a postoupila do čtvrtfinále, Real Madrid jde dál díky Ronaldovi

Londýn - V úterý večer pokračovala svými odvetnými duely osmifinálová fáze nejprestižnější klubové evropské fotbalové soutěže Ligy mistrů. V Londýně se na svém stadionu Stamford Bridge představila Chelsea, která přivítala tureckého soupeře Galatasaray Istanbul. V prvním zápase londýňané v Istanbulu remizovali 1:1. Ve druhém dnešním odvetném utkání se střetli na Santiagu de Bernabeu Real Madrid s německým Schalke. Tady už bylo v podstatě rozhodnuto již po prvním zápase, neboť v Německu vyhrál Bílý balet vysoko 6:1.

Čech odchytal 100. duel v Lize mistrů bez chyby

Pikantní duel to byl především pro hostujícího útočníka Didiera Drogbu, jenž právě za Chelsea hrál osm let. Od roku 2004 do roku 2008 a tak se přátelsky před tímto utkáním pozdravil jak s Petrem Čechem, Frankem Lampardem či Johnem Terrym, tak i s trenérem londýnského klubu José Mourinhem, který vlastně nyní šestatřicetiletého hráče objevil. 

První gól utkání v Londýně vstřelil Kamerunec v domácích barvách Samuel Eto´o. Na časomíře běžela teprve 4. minuta. A tímto gólem se nezapsal nejen do statistik tohoto duelu, ale také do historických statistik Ligy mistrů. Eto´o totiž díky této brance jako druhý fotbalista pocházející z černého kontinentu vstřelil 30 branek v Lize mistrů.

Chelsea byla od úvodního hvizdu jasně lepší, ani Drogbu nijak nepustili k tomu, aby zaútočil na Petra Čecha. Pro něj to bylo 100. utkání v Lize mistrů, do kterého nastoupil.

Domácí ještě do přestávky vstřelili druhý gól. Po rohovém kopu nejdříve hlavičkoval Terry, jehož zakončení ještě gólman Muslera vyrazil, ale na následnou dorážku Cahilla už nedokázal včas zareagovat. Turecký klub se ve druhé půli nijak do žádných šancí nedostal. Jednu jedinou si vypracoval až v samotném nastavení. Na závěr zápasu přišel na hřiště i český obránce ve službách Chelsea Tomáš Kalas. Byl to tak jeho druhý soutěžní zápas v barvách londýnského klubu, ve kterém se objevil.

Ronaldo zařídil výhru dvěma trefami

Jelikož se duel v Madridu hrál spíše už jen z povinnosti kvůli vysoké výhře Realu v Německu, vzákladní sestavě madridského velkoklubu v tomto duelu známá jména zůstala pouze na lavičce. Opory totiž italský kouč Carlo Ancelotti šetří na nedělní El Clásico s Barcelonou. Na lavičce byl kromě jiných například i Gareth Bale, jenže ten musel na hrací plochu již v osmé minutě. Nahradil Jesého, jenž byl zraněný.

Kdo nechyběl z velkých hvězd týmu v základní jedenáctce byl samozřejmě Portugalec Cristiano Ronaldo a nebýt jeho, možná by konečný výsledek vypadal i jinak, neboť to byl právě on, kdo zařídil výhru Bílého baletu v tomto zápase.

Devětadvacetiletý forvard se nejdříve přesně trefil, když se psala 21. minuta. Po skvělé kombinaci se portugalská hvězda ocitla před prázdnou bránou. Se vstřelením gólu tak nebyl žádný problém. O deset minut se mohli radovat hostující fandové, když se do slušné střelecké příležitosti dostal po rychlém výpadu dostal Hoogland a ten nakonec vyrovnal na 1:1.

Svůj druhý gól v utkání vstřelil Cristiano Ronaldo v 74. minutě. S míčem dokázal doběhnout od poloviny hřiště až k soupeřově šestnáctce a jeho následná střela k bližší tyči neměla chybu. Zanedlouho se mohli v Madridu radovat potřetí. Alvára Moraty nejdřív vystřelil tak, že gólman Fährmann vyrazil balón k Ronalovi, jenž byl před prázdnou brankou. Portugalec však tentokrát trefil jen břevno, kulatý nesmysl se odrazil zprátky k nohám Moratyho a ten překonal gólmana německého klubu. Zápas tak skončil 3:1 pro domácí.

Konečné výsledky úterních odvetných osmifinálových duelů:

Chelsea - Galatasaray Istanbul 2:0Branky: 4. Eto'o, 42. CahillPrvní zápas: 1:1 (postupuje Chelsea)

Real Madrid - Schalke 3:1Branky: 21. a 74. Ronaldo, 75. Morata - 31. HooglandPrvní zápas: 6:1 (postupuje Real Madrid)       

Související

Barcelona přivítá na svém monumentálním stadionu Manchester United.

Evropské jaro plné velkých zápasů. Liverpool se utká s Realem, Barcelona s Manchesterem United

Tento týden se ve švýcarském Nyonu rozhodlo losem o osmifinálových zápasech Ligy mistrů a zápasech 2. kola Evropské ligy a Evropské konferenční ligy. Ani tentokrát nebude v prvních jarních vyřazovacích fázích nouze o atraktivní duely. V osmifinále milionářské soutěže se například utkají poslední finalisté této soutěže Liverpool a Real Madrid, los pak svedl k sobě i finalisty z roku 2020 Paris Saint Germain a Bayern Mnichov. Ve 2. kole Evropské ligy se pak pro změnu střetnou giganti Barcelona a Manchester United.

Více souvisejících

fotbal liga mistrů Chelsea FC Real Madrid

Aktuálně se děje

před 6 minutami

před 23 minutami

před 32 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

MS v hokeji

Fiala tentokrát Švýcarům proti Kanadě nepomohl, Rakušané nadále drží naději. Lotyši udolali Slováky v nájezdech

Čtyřmi zápasy pokračoval v neděli domácí hokejový světový šampionát. Odpoledne se představilo opět překvapení z Rakouska, které je po nečekaných výsledcích s Kanadou a Finskem stále ve hře o senzační postup do čtvrtfinále. A můžou na něj nadále myslet i po nedělním zápase s Norskem, se kterým si poradilo 4:1. Ve večerním pražském duelu dvou největších favoritů skupiny A mezi Švýcarskem a Kanadou se hrál vyrovnaný a ostrý hokej, který ovlivnil výrazně Kevin Fiala svým zbytečným vyloučením do konce zápasu. I díky tomu Kanaďané došli k výhře 3:2. Důležitý zápas se večer hrál v Ostravě mezi Slovenskem a Lotyšskem. Ten nakonec dospěl za stavu 2:2 až do samostatných nájezdů, kde se stal hrdinou gólman Gudlevskis, jenž vychytal výhru a lotyšskou naději a postup. To Slováci si na jistotu čtvrtfinále musí ještě počkat. USA pak rozstřílely Kazachstán. 

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu se poprvé vyjádřil k zatykači na svou osobu

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v pondělí odsoudil rozhodnutí hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karima Khana požádat o vydání zatykače proti jeho osobě. Podle Netanjahua jde o absurdní krok a útok na izraelskou armádu a celý Izrael. Uvedla to agentura AP.

včera

včera

včera

Izrael má v úmyslu rozšířit vojenskou operaci ve městě Rafah

Izrael má v úmyslu rozšířit svou vojenskou operaci v palestinském městě Rafah na jihu Pásma Gazy. V pondělí to řekl izraelský ministr obrany Joav Galant poradci Bílého domu pro národní bezpečnost Jakeovi Sullivanovi. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy