Liga mistrů: Chelsea v Paříži prohrála, Ibrahimovič musel předčasně střídat. Real porazil Dortmund 3:0

Paříž - Ve středu pokračovala dvěma zápasy čtvrtfinálová fáze nejprestižnější evropské klubové fotbalové soutěže Ligy mistrů UEFA. V Paříži se střetli fotbalisté tamního Paris Saint Germain s londýnskou Chelsea. V Madridu zase Bílý balet nastoupil proti Borussii Dortmund.

Ibrahimovič příliš nezářil, Pařížané vyhráli i díky vlastnímu gólu Chelsea

Duel v pařížském fotbalovém chrámu začal pro hostující londýňany nejhůře jak mohl. Naopak v domácích ochozech propukla ve 4. minutě radost. Centrovaný balón zleva do pokutového území Chelsea odvrátil kapitán John Terry pouze na kopačky Lavezziho a ten parádní střelou pod břevno otevřel skóre zápasu. Terry po víkendovém vlastním gólu v zápase proti Crystal Palace tak předvedl v krátké době za sebou další nešťastný zásah do hry.

Do poločasové pauzy se i přes nepovedený začátek dočkali hostující fotbalisté vyrovnání. Ve 27. minutě odpískl hlavní rozhodčí penaltu poté, co v šestnáctce pařížanů fauloval Brazilce Oscara domácí Thiago Silva. Následný pokutový kop se rozhodl zahrát mladý Belgičan ve službách anglického klubu Eden Hazard, jenž s klidem tuto situaci proměnil ve vyrovnávací branku. Hazard mimochodem proměnil svou pátou penaltu v tomto ročníku Ligy mistrů i anglické Premier League. Navíc ještě mohl belgický záložník do pauzy vstřelit vedoucí gól hostů, ale střelou z voleje trefil pouze tyč.

Ve druhém dějství byli úspěšní opět domácí. Když se psala 61. minuta zápasu, obránce Blues David Luiz si nechtěně srazil kulatý nesmysl (poté, co Pařížané zahrávali volný přímý kop) do vlastní sítě za bezmocného Petra Čecha.

Chvíli na to musela scénu opustit největší hvězda pařížského klubu švédský reprezentant Zlatan Ibrahimovič, který tak musel předčasně střídat kvůli svalovému zranění. Od Ibrahimoviče se čekalo, že se ukáže nějakými opět povedenými kousky, ovšem v tomto duelu příliš vidět nebyl. I tak ale dokázali svěřenci Laurenta Blanca vstřelit v nastaveném čase třetí branku. Před tím střídající Pastore se rozhodl k překrásnému sólu, na jehož konci pak dokázal vstřelit míč tak, aby se vešel mezi bližší tyč a gólmana Čecha. Paris Saint Germain tak doma vyhrála nad Chelsea 3:1.

Třemi brankami zřejmě rozhodl Real o svém postupu

To, že duel mezi domácím Realem Madrid a Borussií Dortmund bude v režiii španělského velkoklubu bylo jasné již v úvodních minutách. Hned první akce domácích ve třetí minutě skončila gólem. To Gareth Bale se dokázal protáhnout až do hostující šestnáctky před gólmana Weidenfellera a vstřelit branku už pak bylo jednoduché. 

Domácí tým pak určoval jakým tempem se tento zápas bude hrát a ve 27. minutě pak udělal opět radost svým fanouškům. Isco, který už byl v pokutovém území, svou přízemní ranou zvýšil skóre na 2:0. 

To, že to nebyl pro mužstvo Jürgena Kloppa zrovna povedený zápas, pak dokumentoval ve druhém poločase svým faulem Kehl, jenž následně dostal od sudího žlutý kartonek, který mu tak nedovoluje nastoupit k odvetnému utkání příští týden. V sedmapadesáté minutě zápasu pak vstřelil třetí a zároveň poslední gól tohoto spíše jednostranného utkání Cristiano Ronaldo, jenž obhodil gólmana Weidenfellera a tímto zásahem tak vyrovnal střelecký rekord argentinské hvězdy hrající za Barcelonu Lionela Messiho ze sezóny Ligy mistrů 2011/2012, kdy vstřelil celkem 14 branek. Real Madrid tak má po výhře 3:0 před odvetou stlušnou šanci na postup mezi čtyři nejlepší.

Konečné výsledky středečních úvodních čtvrtfinálových zápasů Ligy mistrů:

Paris Saint Germain - Chelsea 3:1Branky: 4. Lavezzi, 61. Luiz (vl.), 90.+3. Pastore - 27. Hazard (z pen.)

Real Madrid - Borussia Dortmund 3:0Branky: 3. Bale, 27. Isco, 57. Ronaldo

Odvety jsou na programu příští týden.       

Související

Barcelona přivítá na svém monumentálním stadionu Manchester United.

Evropské jaro plné velkých zápasů. Liverpool se utká s Realem, Barcelona s Manchesterem United

Tento týden se ve švýcarském Nyonu rozhodlo losem o osmifinálových zápasech Ligy mistrů a zápasech 2. kola Evropské ligy a Evropské konferenční ligy. Ani tentokrát nebude v prvních jarních vyřazovacích fázích nouze o atraktivní duely. V osmifinále milionářské soutěže se například utkají poslední finalisté této soutěže Liverpool a Real Madrid, los pak svedl k sobě i finalisty z roku 2020 Paris Saint Germain a Bayern Mnichov. Ve 2. kole Evropské ligy se pak pro změnu střetnou giganti Barcelona a Manchester United.

Více souvisejících

fotbal liga mistrů Chelsea FC Zlatan Ibrahimović

Aktuálně se děje

před 37 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy