Liga mistrů: Londýnské Chelsea vystříleli postup náhradníci. Dortmund sahal po senzaci, na Real však neměl

Londýn - Velmi těžký odvetný duel čtvrtfinálové fáze Ligy mistrů měla v úterý večer na programu londýnská Chelsea. Ta totiž v prvním zápase proti Paris Saint Germain na pařížské půdě prohrála 3:1 a tak musela v úterý večer vyhrát odvetu na svém Stamford Bridge o dva góly. V Dortmundu na svém hřišti zase přivítali Real Madrid. Ten před týdnem v prvním zápase u sebe doma vstřelil týmu kouče Jürgena Kloppa tři branky a zdálo by se na první pohled, že bylo vše rozhodnuto. Borussia však sahala po senzaci v podobě prodloužení či dokonce postupu po devadesáti minutách. Na Bílý balet však nestačila.

Střídající hráči i gólman Čech, hlavní hvězdy Chelsea

Trenér Chelsea Portugalec José Mourinho musel brzo střídat, neboť dále nemohla pokračovat kvůli zranění hvězda týmu Blues, belgický záložník Eden Hazard. Tohoto mladíka vystřídal německý fotbalista Andre Schürrle. To všechno se událo v 16. minutě.

Domácí tým si první příležitosti proti francouzskému klubu začali vytvářet ještě před tím než uběhla půlhodina hry. Gólman hostů Sirigu nejdříve předvedl skvělý reflex, když vychytal tečovaný volný přímý kop zahrávaný Frankem Lampardem. Ani Luizova střela z dálky za zády hostujícího gólmana neskončila. Ve 32. minutě už ale gólman pařížského klubu inkasoval, když Chelsea vhodila dlouhý aut do šestnáctky, jenž za sebe prodloužil David Luiz a míč se tak dostal k Schürrleho nohám a Němec tak dal svůj první gól v Lize mistrů.

Pro dobře hrajícího Schürrleho to však nemusel být jediný gól, který by v tomto duelu vstřelil. Na začátku druhého dějství však balón napálil pouze do břevna. Následně se pak stejná část brankové konstrukce rozezvučela o pár vteřin později po střele z přímého kopu Brazilec Oscar. Londýnský klub nakonec o svém postupu do semifinále rozhodl těsně před koncem zápasu, konkrétně v 87. minutě. To Demba Ba (další střídající hráč v tomto utkání) dostal balón po příhře do šestnáctky do sítě hostů. Radost na Stamford Bridge mohla vypouknout a Mourinhova Chelsea, kterou v závěru ještě podržel skvělými zákroky Petr Čech, postoupila do semifinálových bojů.

Real neproměnil penaltu a mohl ještě hrát prodloužení

Do odvetného duelu konaného v německém Dortmundu nemohl nastoupit Cristiano Ronaldo. Forvard Realu Madrid si totiž poranil koleno. Hostující mohli všechno rozhodnout již v 17. minutě utkání, kdy rukou v šestnáctce zahrál Piszczek a Bílý balet tak zahrával penaltu. Di María však míč z puntíku přes gólmana Weidenfellera nedostal.

Svěřence Jürgena Kloppa to nakoplo a začali hrát aktivněji. O sedm minut později tato aktivita německému klubu přinesla ovoce. Hostující Pepe nezvládl zpětnou hlavičku a tak se k balónu dostal Reus, jenž poté obešel gólmana Casillase a do prazdné klece následně zakončil. Netrvalo dlouho a zaskočený madridský velkoklub inkasoval druhý gól. Ve 37. minutě předvedli domácí rychlý protiútok, během kterého Lewandowskiho vyzval Reus a první jmenovaný trefil tyč. Z následné dorážky se pak Reus trefil podruhé v tomto utkání.

Německý klub mohl být veselejší, kdyby dal ještě třetí branku. K té měl blízko, když uběhla už hodina hry. Reus, který hrál vynikající zápas, přihrál Mchitarjanovi, který udělal kličku hostujícímu gólmanovi, nakonec ale místo toho, aby trefil odkrytou bránu, střílel pouze do tyče. I když měl domácí tým v závěru zápasu šance na to, aby odvetný duel šel ještě do prodloužení, na výsledku už se do konečného hvizdu nic nezměnilo a tak i přes výhru Dortmundu 2:0 postoupil vzhledem k výsledku z prvního utkání (3:0 pro Real) španělský klub Real Madrid.

Konečné výsledky úterních odvetných čtvrtfinálových duelů:

Chelsea - Paris Saint Germain 2:0Branky: 32. Schürrle, 87. Demba BaPrvní zápas: 1:3 (postupuje Chelsea)

Borussia Dortmund - Real Madrid 2:0Branky: 24. a 37. ReusPrvní zápas: 0:3 (postupuje Real Madrid)     

Související

Barcelona přivítá na svém monumentálním stadionu Manchester United.

Evropské jaro plné velkých zápasů. Liverpool se utká s Realem, Barcelona s Manchesterem United

Tento týden se ve švýcarském Nyonu rozhodlo losem o osmifinálových zápasech Ligy mistrů a zápasech 2. kola Evropské ligy a Evropské konferenční ligy. Ani tentokrát nebude v prvních jarních vyřazovacích fázích nouze o atraktivní duely. V osmifinále milionářské soutěže se například utkají poslední finalisté této soutěže Liverpool a Real Madrid, los pak svedl k sobě i finalisty z roku 2020 Paris Saint Germain a Bayern Mnichov. Ve 2. kole Evropské ligy se pak pro změnu střetnou giganti Barcelona a Manchester United.

Více souvisejících

fotbal liga mistrů Chelsea FC Borussia Dortmund

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 24 minutami

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy