Liga mistrů: Real zvítězil doma díky Benzemově brance 1:0 nad Bayernem

Madrid - Středeční večer byl opět ve znamení Ligy mistrů UEFA. Na programu byl totiž další semifinálový duel, tentokrát mezi Realem Madrid a Bayernem Mnichov. Na rozdíl od včerejšího zápasu mezi madridským Atléticem a londýnskou Chelsea gól padl a tak si Bílý balet odváží do odvety, která se bude hrát za týden v Německu, jednobrankový náskok.

Zpočátku zápasu na San Bernabéu si bavorští dokázali získat převahu a díky tlaku hostujících fotbalistů na ty domácí se hráči madridského velkoklubu nedostali pořádně k balónu. Svěřenci Pepa Guardioly však hráli podobný fotbal jako hrají na Pyrenejském poloostrově hráči z Barcelony. A to nemohlo domácí nikterak překvapit. Německý klub se tak dostával přes obranu hostů velmi těžko.

Za to tým Carla Ancelottiho udeřil hned ze své první pořádné příležitosti. V 19. minutě utkání měl u nohy balón na levém křídle Coentrao, ten nacentroval do pokutového území, kde úřadoval Benzema a domácí forvard pak měl snadnou úlohu dostat míč do odkyté klece hostů.

I přesto hrály statistiky zápasu stále ve prospěch mnichovského týmu. Ten měl 75 procentní držení míče, nicméně španělský klub byl nebezpečnější. Chvíli po vstřelení prvního gólu mohl Bílý balet dát druhý, když se míč dostal ke Cristianu Ronaldovi, ale ten z voleje pouze přestřelil. Následně si nepřipsal úspěšnou střelu ani jeho spoluhráč Di María, který zblízka minul hostující svatyni.

Německý velkoklub zvítězil kromě v držení balónu i ve statistice rohových kopů. Těch zahrával v tomto semifinálovém duelu celkem patnáct. Nutno dodat, že to se zatím nepovedlo ve fotbalovém svatostánku Realu Madrid žádnému týmu za 10 ročníků Ligy mistrů.

Ve druhém dějství se hrál prakticky stejný fotbal jako v prvních pětačtyřiceti minutách. Bavorský klub se sice dostával do šancí, ale než stačil zakončit, už byl u hostujících útočníků někdo z obránců madridského klubu. Hostující fotbalisté se tak poprvé k pořádné šanci dostali až když se psala 84. minuta zápasu. To byl v šestnáctce domácích zapomenutý před tím střídající Götze, ovšem jeho střelu parádně vychytal gólman Casillas.

V závěru duelu už domácí jen zdržovali a pohlídali si tak výsledek 1:0 pro svůj klub. Španělský kouč ve službách Bayernu Mnichov Pep Guardiola tak poprvé ve věhlasném madridském fotbalovém chrámu prohrál. Proti tomu si italský trenér Carlo Ancelotti na druhé straně prodloužil šňůru neporazitelnosti proti tomuto bavorskému soupeři.

Konečný výsledek středečního semifinálového duelu Ligy mistrů:

Real Madrid - Bayern Mnichov 1:0Branka: 19. Benzema

Příští týden jsou na programu odvety obou semifinálových duelů. V úterý 29. dubna se hraje odveta Bayern Mnichov vs. Real Madrid a ve středu 30. dubna bude hostit Chelsea na svém stadionu Stamford Bridge Atlético Madrid.   

Související

Barcelona přivítá na svém monumentálním stadionu Manchester United.

Evropské jaro plné velkých zápasů. Liverpool se utká s Realem, Barcelona s Manchesterem United

Tento týden se ve švýcarském Nyonu rozhodlo losem o osmifinálových zápasech Ligy mistrů a zápasech 2. kola Evropské ligy a Evropské konferenční ligy. Ani tentokrát nebude v prvních jarních vyřazovacích fázích nouze o atraktivní duely. V osmifinále milionářské soutěže se například utkají poslední finalisté této soutěže Liverpool a Real Madrid, los pak svedl k sobě i finalisty z roku 2020 Paris Saint Germain a Bayern Mnichov. Ve 2. kole Evropské ligy se pak pro změnu střetnou giganti Barcelona a Manchester United.

Více souvisejících

fotbal liga mistrů Karim Benzema (fotbalista) Real Madrid

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Hackeři, ilustrační foto

Hackeři nabourali web KGB, zveřejnili nabídky na spolupráci z Česka

Hackeři, sympatizující s opozicí vůči běloruskému prezidentu Alexandru Lukašenkovi, úspěšně pronikli na server tajné politické policie KGB a zveřejnili online 40 000 udání, včetně nabídek dobrovolné spolupráce, a to i od Bělorusů žijících v zahraničí, včetně Česka.

včera

Satelit, ilustrační foto

Estonsko obvinilo Rusko z rušení GPS signálů

Estonsko obvinilo Rusko z porušování mezinárodních pravidel ohledně vzdušného prostoru tím, že ruší signály navigačního systému GPS. Estonský ministr zahraničí Margus Tsahkna plánuje tuto záležitost projednat se svými partnery v NATO a Evropské unii. Informuje o tom agentura Reuters.

včera

včera

včera

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic dříve a dnes. Jak se změnil tento zvyk napříč historií?

Poslední dubnovou noc nazývali naši předci nocí Filipojakubskou a spojovali ji s mnohými pověrami a zvyky, které převážně souvisely s lidovou vírou v existenci čarodějnic. Proto se také později začalo v souvislosti s 30. dubnem hovořit o pálení čarodějnic. Jak se podoba lidového svátku během historie proměnila? 

včera

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

včera

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

včera

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

včera

včera

včera

včera

včera

Při lyžování v rakouských horách zahynul Čech

V pondělí tragicky zahynul 66letý Čech při lyžování v rakouském horském středisku Kaprun. Uvedla to agentura APA, která uvádí, že Čech nepřežil srážku s 53letým Nizozemcem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy