O gólmana Courtoise projevila zájem Barcelona. Chce dát za něj přes miliardu korun

Madrid - O belgickém brankáři ve službách Atlétika Madrid Thibautu Courtoisovi se mluvilo a psalo v posledních týdnech hodně. Diskutovalo se o tom, zda od příští sezóny nebude náhodou chytat místo Petra Čecha v londýnské Chelsea či zda zůstane v madridském Atlétiku. Nyní to vypadá, že je zase úplně všechno jinak. Španělské deníky Sport a Mundo Deportivo v sobotu přišly s informací, že o belgickou hvězdu projevila zájem FC Barcelona a nabízí za něj Atlétiku 1,3 miliard korun.

A právě výše částky, kterou chce Barcelona madridskému celku za Courtoise nabídnout, je největší kámen úrazu. Pro Barcelonu by to bylo ještě komplikované proto, že už vyjednala s německým Mönchengladbachem přestup Marca Andrého ter Stegena. Tento německý reprezentační gólman by měl právě nahradit v Barceloně dosavadní jedničku katalánského mužstva.

A nejen pro londýnskou Chelsea, ale i pro Real Madrid by to byla rána, pokud by Courtois opravdu do Barcelony přestoupil. Bílý balet si totiž taky brousí zuby na belgickou kometu mezi třemi tyčemi. Ovšem kdyby Courtois do týmu Josého Mourinha nepřišel, gólmanská jednička Londýňanů Petr Čech by to měl hned o něco snazší. Thibaut Courtois byl totiž jeden z možných adeptů, kdo by mohl Petra Čecha v Chelsea nahradit. Český reprezentační brankář chytá v týmu Blues již 10 let. Nyní má zranění ramene, jenž si přivodil v prvním semifinálovém duelu Ligy mistrů právě s Atlétikem Madrid.

Český gólman dle posledních informací zřejmě nebude chytat celou letní přípravu a to by měl být právě důvod, aby do londýnského klubu přišel Courtois již v letních měsících.

K tématu možného příchodu Courtoise do Chelsea se vyjádřil ve vysílání britské televizní stanici Sky Sport fotbalový expert a bývalý obránce Manchesteru United Gary Neville: "Pro Petra Čecha je tohle hodně kruté. Byl zvolen do ideální jedenáctky anglické ligy, patří k nejlepším brankářům. Ale když se podíváme do budoucna, musíte vzít do týmu brankáře, který za vás může chytat příštích deset, patnáct let. Courtois má obrovský talent." Pravil tak po odvetném semifinále Ligy mistrů.

Jak to nakonec všechno s Thibautem Courtoisem bude, na to si budeme zřejmě muset počkat ještě několik měsíců.  

Související

FC Barcelona

Mistr světa i Evropy Piqué oznámil konec kariéry. Naposledy se představí o víkendu

Že fotbalová Barcelona zažívá v současnosti přestavbu mužstva pod trenérem Xavim, to už vnímají fanoušci nějakou dobu, minimálně od momentu, kdy katalánský velkoklub opustil Lionel Messi. Nyní se schyluje k dalšímu konci další barcelonské stálice. Na svém twitterovém účtu totiž ve čtvrtek oznámil onec své hráčské kariéry španělský obránce Gerard Piqué. Ten se tak fanouškům naposledy představí tuto sobotu v ligovém zápase proti Almeríi.
FC Barcelona

Nad novými posilami Barcelony visí otazník. Španělská liga je odmítla registrovat

Téměř týden před začátkem nové sezóny španělské nejvyšší fotbalové La Ligy nemá katalánský velkoklub FC Barcelona jisté to, že bude moct od jejího začátku nasadit své nové posily včetně té největší v podobě Roberta Lewandowského. Naskytl se totiž nečekaný problém a to ten, žee vedení španělské soutěže odmítlo Barceloně registrovat tyto nové posily. To z důvodu, že klub stále nesplňuje požadavky stanové La Ligou spočívající v tom, že platy klubu nesmí přesahovat 70 % celkových výdělků.

Více souvisejících

španělská Primera División (fotbal) Thibaut Courtois (fotbalista) FC Barcelona

Aktuálně se děje

včera

Poslanecká sněmovna, ilustrační fotografie.

Lex Ukrajina prošel. Sněmovna prodloužila ochranu pro ukrajinské uprchlíky

Poslanecká sněmovna schválila vládní novelu, která prodlužuje dočasnou ochranu pro ukrajinské uprchlíky před ruskou agresí. Těm, kteří se rozhodnou zůstat v Česku a nepotřebují tuto ochranu, bude nově nabídnuta možnost speciálního dlouhodobého pobytu. Sedmou změnu zákona, známou jako lex Ukrajina, nyní posoudí výbory pro bezpečnost a sociální politiku.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

sport

EURO 2024: Modričovo odčinění neproměněné penalty přišlo vniveč, Španělé s přehledem postoupili

Chorvatský veterán Luka Modrič nechtěl, aby duel s Itálií byl jeho dost zřejmě posledním reprezentačním zápasem v kariéře. A dělal to pro to maximum. V zápase téměř o všechno pro Chorvatsko mohl skórovat ve druhé půli už z penalty, ale další pokutový kop na tomto Euru Chorvaté neproměnili. Nakonec to nevadilo, jelikož za necelou minutu se míč dostal před italskou branku znovu, tam si ho našel právě Modrič a nekompromisně zavěsil. Zbytek zápasu strávil už na lavičce a samou nervozitou tlačil časomíru ke konci duelu. Jenže v poslední osmé minutě nastavení se přeci jen Italům vyrovnat zásluhou Zaccagniho střely a výrazně tak zkomplikoval Chorvatů naděje na postup do osmifinále. To Španělé potvrdili, že hrají na Euru zatím nejlepší fotbal a po výhře 1:0 nad Albánií se můžou těšit z postupu z prvního místa skupiny B s devíti body na kontě. 

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Rusko zakázalo přístup k desítkám médií z EU

Ruské ministerstvo zahraničních věcí v úterý oznámilo, že zakáže přístup k vysílacím zdrojům desítek médií z Evropské unie. Toto rozhodnutí je odvetou za zákaz Unie vůči třem ruským médiím, uvedla agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Energetika

Evropská rada chce posílit pomoc Ukrajině. Elektrárny navrhují lepší řešení, než posílání peněz

Lídři Evropské unie vyzvou ke zvýšení vojenské a finanční pomoci Ukrajině. Obávají se zvyšující se intenzity ruských útoků proti elektrárnám, kvůli kterým žijí miliony Ukrajinců po tmě. Šéf největší ukrajinské energetické společnosti Ukrenergo vyzývá, ať evropské země neposílají humanitární pomoc, ale „aby přišly na Ukrajinu, vydělaly peníze a zvýšily výrobní kapacitu“. 

včera

včera

včera

Bolton, John

Jak zajistit mír v Asii? Vyzbrojte Jižní Koreu jadernými zbraněmi, navrhuje Bolton

Bývalý poradce USA pro národní bezpečnost John Bolton v úterý v Soulu prohlásil, že opětovné umístění amerických taktických jaderných zbraní do Jižní Koreje by mohlo posílit její schopnost odstrašování vůči severokorejským hrozbám, zvláště v době, kdy se prohlubují vztahy mezi Severní Koreou a Ruskem, uvedla agentura Jonhap. 

včera

Metro C nepojede v úvodu prázdnin v celé délce trasy. Bude výluka

Pražskou hromadnou dopravu čeká na úvod letních prázdnin v jedné oblasti zatěžkávací zkouška. Na jednom z úseků linky metra C bude totiž po dobu pěti dní přerušen provoz. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy