Barcelona chystá změny. A prý jich nebude málo

Barcelona - Po letošním neúspěšném ročníku se chystá v katalánském velkoklubu hned několik změn. Podle španělského zpravodajského serveru sport.es opustí během letní pauzy slavný klub hned patnáct hráčů a mezi nimi i některé opory. Kromě fotbalistů však Barcelonu zřejmě opustí i hlavní kouč Gerardo Martino, kterého by měl podle posledních informací nahradit Luis Enrique, dosavadní trenér týmu Celta Vigo. Podle zmíněného španělského serveru by mezi těmi, kdo klub opustí, neměla být argentinská hvězda Lionel Messi.

A právě za Messiho nabízí katalánskému klubu Manchester City něco přes 160 miliónů liber, což je v přepočtu zhruba 5 miliard korun.  Informují o tom alespoň britská média. A kdo by měl být mez i těmi, kdo v klubu skončí. Spekuluje se například o Danim Alvesovi, Cescu Fábregasovi, Pedrovi, Javieru Mascheranovi či Alexisu Sánchezovi.

Barcelona si může během letní pauzy nakupovat podle libosti nové posily, neboť trest, který ji nedávno uložila Světová fotbalová federace (tedy zákaz nákupu nových posil kvůli přestupům mladých hráčů do slavného španělského klubu, které byly neoprávněné), zase FIFA následně zrušila. A to z toho důvodu, že by tato asociace nestihla projednat odvolání barcelonského klubu do 1. července.

A tak budou muset bát barcelonští fanoušci připraveni na radikální změny v mužstvu, neboť po odchodu Carlese Puyola a konci gólmana Victora Valdése oznámil prezident Barcelony Josep Maria Bartomeu společně se sportovním ředitelem klubu Andonim Zubizarretou další změny v kádru pro příští ročník.

O svou budoucnost se nikterak nebudou muset bát Piqué, Alba, Busquets, Xavi, Iniesta, Messi a Neymar, jenž by měli být kostrou nového mužstva. Na větší porci fotbalových zápasů se můžou těšit mladíci Montoya s Bartrou. Mezi jistými posilami týmu už jsou německý brankář Marc André ter-Stegen, jenž před tím chytal v Monchengladbachu. Dalším novým příchozím do katalánského velkoklubu je záložník Alen Halilovič z Dinama Záhřeb, který už s vedením barcelonského klubu podepsal smlouvu.

Mezi těmi, kdo by měli údajně klub v létě ještě opustit, jsou kromě Daniho Alvese, Cesca Fábregase, Javiera Mascherana, Alexe Songa, Alexise Sáncheze, Adriana i Pedra jsou dle spekulací také Jonathan Dos Santos, Ibrahim Affelay, Cristian Tell, Isaac Cuenca, Sergio Roberto či Oier Olazábal.

Související

FC Barcelona

Mistr světa i Evropy Piqué oznámil konec kariéry. Naposledy se představí o víkendu

Že fotbalová Barcelona zažívá v současnosti přestavbu mužstva pod trenérem Xavim, to už vnímají fanoušci nějakou dobu, minimálně od momentu, kdy katalánský velkoklub opustil Lionel Messi. Nyní se schyluje k dalšímu konci další barcelonské stálice. Na svém twitterovém účtu totiž ve čtvrtek oznámil onec své hráčské kariéry španělský obránce Gerard Piqué. Ten se tak fanouškům naposledy představí tuto sobotu v ligovém zápase proti Almeríi.
FC Barcelona

Nad novými posilami Barcelony visí otazník. Španělská liga je odmítla registrovat

Téměř týden před začátkem nové sezóny španělské nejvyšší fotbalové La Ligy nemá katalánský velkoklub FC Barcelona jisté to, že bude moct od jejího začátku nasadit své nové posily včetně té největší v podobě Roberta Lewandowského. Naskytl se totiž nečekaný problém a to ten, žee vedení španělské soutěže odmítlo Barceloně registrovat tyto nové posily. To z důvodu, že klub stále nesplňuje požadavky stanové La Ligou spočívající v tom, že platy klubu nesmí přesahovat 70 % celkových výdělků.

Více souvisejících

španělská Primera División (fotbal) FC Barcelona Fotbal

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 11 minutami

Evan Gershkovich

V Rusku začal soud s americkým novinářem Gershkovichem. Hrozí mu 20 let vězení

Vyšetřování prokázalo, že americký novinář Evan Gershkovich sbíral tajné informace o ruské společnosti působící v obranném průmyslu pro americkou Ústřední zpravodajskou službu (CIA), uvedl ve středu první den procesu s vězněným novinářem ruský prokurátor. Podle amerického velvyslanectví v Rusku však nebyly předloženy žádné důkazy o údajné špionáži, uvedla agentura Reuters.

před 37 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

Petr Pavel přivítal na Pražském hradě slovenského prezidenta Petera Pellegriniho. (26.6.2024) Prohlédněte si galerii

Pellegrini v Praze. Nový slovenský prezident je na první zahraniční cestě

Do Prahy ve středu dorazil nově zvolený slovenský prezident Peter Pellegrini, na Pražském hradě jej dopoledne přijal český protějšek Petr Pavel. Pro Pellegriniho jde o první zahraniční návštěvu ve funkci hlavy státu. Prezidenti se shodli, že na obnovení mezivládních jednání ještě nenastal čas. Oba ale vyjádřili naději, že k tomu časem dojde. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Bouřka, ilustrační foto.

Počasí: V Česku dnes opět hrozí silné bouřky

V Česku ve středu po několika dnech opět udeří bouřky. Podle aktuální výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) v nich může na Moravě a ve Slezsku spadnout až 50 milimetrů srážek. Hrozí také krupobití. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Němci si schraňují léky, Češi mají nedostatek. Válkův náměstek: Moje zima bude opět tuhá

Česko ve spojení s několika zeměmi kritizuje německou vládu za „hloupou strategii“ v oblasti vytváření zásob léků. Během pátečního jednání šéfů zdravotnictví v rámci Rady EU a hodlají situaci řešit. Jako nesprávný je hodnocen nejen přístup Německa, ale také Francie a Rakouska. 

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy