Vítězem Ligy mistrů se stal po deseti letech Real Madrid. Porazil Atlétiko 4:1

Lisabon - V portugalském hlavním městě se v sobotu večer konalo finále nejprestižnější fotbalové evropské klubové soutěže Ligy mistrů UEFA. V něm se střetli dvě mužstva ze stejného města, v tomto případě z Madridu. Utkal se totiž Real s Atlétikem. I když to nejdříve vypadalo, že překvapivý finalista letošního ročníku Atlétiko nakonec zvítězí a zvedne známý ušatý pohár pro vítěze této soutěže, nakonec se raduje Bílý balet, jenž dokázal díky Sergiu Ramosovi v závěru základní hrací doby vyrovnat na 1:1. V prodloužení pak dokázal Real vstřelit ještě tři branky a tak mohl tým Carla Ancelottiho slavit.

V základní sestavě Atlétika Madrid se nečekaně objevil Diego Costa, o kterém se v týdnu mluvilo jako o hráči, jenž přijde o tento finálový duel. Jenže s natrženým stehenním svalem to prostě odehrát nešlo a tak musel Costa opustit hrací plochu již po devíti minutách.

Jinak úvodní půlhodina moc šancí nepřinesla a spíše oba soupeři čekali na to, co udělá ten druhý. Větší vzrušení pak bylo vidět až po 30. minutě. To se nejdříve v šanci ocitl útočník Bílého baletu Bale, jenž se rozhodl s balónem běžet na Courtoisovu branku po chybě obránce Atlétika Tiaga. Velšský fotbalista však branku nakonec minul. Uběhlo pět minut a mohli se radovat svěřenci Diega Simeoneho. Po chybném vyběhnutí z branky gólmana Casillase, dostal míč do branky hlavou Uruguayec Godín. Gólman Realu sice dělal všechno proto, aby nakonec brance zabránil, nakonec se mu to však nepovedlo a Atlétiko vedlo po 36. minutách zápasu 0:1.

Po změně stran byl Bílý balet už aktivnější než v prvních pětačtyřiceti minutách a snažil se duel obrátit ve svůj prospěch nebo alespoň vyrovnat. Jenže Atlétiko pozorně bránilo a slavnější madridský klub k žádným velkým příležitostem nepouštělo. To však ale nemohlo vydržet až do zavěrečného hvizdu. Tým kolem Cristiana Ronalda stupňoval svůj tlak a v pětiminutovém nastavení měl několik standardních situacích. Nakonec z jedné z nich skóroval. Po rohovém kopu gólově hlavičkoval Sergio Ramos a vyrovnal tak na 1:1.

Během třiceti minutového prodloužení rozděleného do dvou částí nenabídla hra žádnou velkou šanci. Spíše byly k vidění emoční výbuchy především ze strany kouče Atlétika Diega Simeoneho. Na jeho svěřencích pak bylo vidět, že už toho mají skutečné plné kopačky. Běžela právě 110. minuta, když se do útoku rozhodl jít Di María. Ten rozjel akci, jež trochu zbrzdil svým zákrokem belgický gólman Atlétika Thibaut Courtois, vše ale dokonal hlavičkující Bale, na tto zakončení už brankář nedosáhl, 2:1.

O tři minuty později se do branky Atlétika trefil Marcelo, jenž přišel do zápasu v 59. minutě, když vystřídal Contreaa. V úplném závěru pak kopal penaltu po faulu pokutovém území sám faulovaný Cristiano Ronaldo. Portugalský reprezentant tak mohl uzavřít skóre finálového duelu. Zápas tedy skončil 4:1 pro Real Madrid, jenž si tak mohl po deseti letch opět vychhutnat pocit vítěze, který zvedá jeden z nejznámějších fotbalových pohárů.

Konečný výsledek:

Real Madrid - Atlétiko Madrid 4:1 po prodl.Branky: 36. Godín - 90. +3. Ramos,. 110. Bale, 113. Marcelo, 120. Ronaldo (z pen.)

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Real Madrid Atlético Madrid

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 22 minutami

před 33 minutami

před 43 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy