Mesut Özil je charakter, zaplatil operaci 23 dětem

Londýn - Německý mistr světa Mesut Özil sbírá další plusové body. Poté, co se svými spoluhráči ovládl světový šampionát, oznámil, že zaplatí operaci dalším 12 nemocným dětem. Už předtím se z jeho přízně mohlo těšit 11 dětí.

Özil se zapojil do projektu BigShoe, jehož cílem je pomoc nemocným dětem. Akce začala už v roce 2006 při mistrovství světa v Německu, kdy se shromážděné peníze použily na chirurgické zákroky pro děti. Charita pokračovala i na mistrovství světa v Jižní Africe v roce 2010 a vydržela i do roku 2014.

"Děkuji za pohostinnost lidí v Brazílii," sdělil záložník Arsenalu předtím, než oznámil navýšení svého příspěvku. Původně zaplatil 11 operací, ale po vítězství ve finále nad Argentinou se rozhodl, že zadotuje hned 23 lékařských zákroků.

"Je to tak trochu symbolické. Vzhledem k tomu, že Světový pohár nemůže vyhrát jen 11 hráčů, ale je potřeba celý tým, rozhodl jsem se navýšit počet na 23," vysvětlil.

Každý německý fotbalista obdržel za vítězství na MS odměnu ve výši 240 tisíc liber (cca 10 milionů korun).

Související

Ilustrační foto

Z fotbalového mistrovství v Rusku se nevrátilo 5000 cizinců. Kam se poděli?

Z cizinců, kteří přijeli loni v létě do Ruska na mistrovství světa ve fotbale jich v zemi stále pobývá ještě více než 5000, a to nelegálně. Oznámilo to dnes ruské ministerstvo vnitra, aniž upřesnilo, odkud pocházejí. K cestě do Ruska tito cizinci využili průkaz fanouška, takže nepotřebovali víza do cestovního pasu.
Zatím posledními mistry světa jsou Francouzi. Titul získali loni v Rusku

Bude se příští fotbalové MS konat jenom v Kataru? Šéf FIFA uvažuje o dalších pořadatelích

Curych - Fotbalové mistrovství světa, jež se má v roce 2022 konat v Kataru, vyvolává u veřejnosti další emoce. Zapříčinil se o to samotný prezident Mezinárodní fotbalové federace FIFA Gianni Infantino, který se ve středu nechal slyšet, že vedle toho, že by se tohoto šampionátu, u nějž už samotná volba pořadatele vyvolala pochybnosti, mělo zúčastnit místo dosavadních 32 mužstev hned 48, by se mohl konat nejen v Kataru, ale i v dalších zemích Perského zálivu. Mohlo by to tak podle Infantina pomoci ve vybudování míru v této části světa.

Více souvisejících

fotbalové mistrovství světa (FIFA World Cup) Mesut Özil (fotbalista) operace

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy