Ředitel teplického klubu Hrdlička leží po mrtvici v nemocnici

Teplice - Nečekaná zpráva přišla ze severu České republiky, konkrétně z Teplic. Jeden z nejzkušenějších českých fotbalových funkcionářů, jenž je v současnosti šéfem teplického klubu, František Hrdlička je po včerejšku v ústecké nemocnici a to poté, co ho postihla včera odpoledne mrtvice.

Během dnešního dopoledne oznámil Petr Heidenreich, obchodní ředitel severočeského klubu, toto: „Je hospitalizován v ústecké nemocnici, ale na přání rodiny se k zdravotnímu stavu pana Hrdličky nebudeme víc vyjadřovat." Kdo ale bude mezitím zastupovat klub místo Františka Hrdličky, to není zatím jasné.

Podle informací některých médií byl Hrdlička ještě včera dopoledne přítomen na poradě společně se svými kolegy z teplického vedení. Jednalo se o poradu, která se schází prakticky před každým ligovým zápasem, tentokrát to bylo před víkendovým duelem s Českými Budějovicemi. Mozková mrtvice ho měla postihnout v odpoledních hodinách na ulici v centru města.

Co mohlo být příčinou nečekaného kolapsu zatím nikdo neví. Ve fotbalových kuloárech se ale mluví o tom, že by tou příčinou mohl být i výrok Pavla Šedlbauera, předsedy představenstva tohoto klubu, z tohoto týdne, který vyvolal v sídle českého fotbalu hodně velké pozdvižení. Připomeňme, že v úterý označil právě Pavel Šedlbauer současné vedení českého fotbalu v čele s Mirtoslavem Peltou za nedůvěryhodné. Pelta a spol. s tímto výrokem samozřejmě nesouhlasí.

Související

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.
Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FK Teplice Fotbal

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

Audrey Hepburnová, hvězda stříbrného plátna a módní ikona, by dnes oslavila 95. narozeniny

Čtvrtého květnového dne roku 1929, tedy před 95 lety, se v belgickém hlavním městě do vážené rodiny s aristokratickými předky narodila holčička. Ta se později jako Audrey Hepburnová stala slavnou herečkou a módní ikonou. Svůj rodinný původ měla i v našich zemích.

Zdroj: Lucie Žáková

Další zprávy