Brazilce Neymara brzy uvidíme na hřišti. Jeho záda jsou už v pořádku

Tokio - Nejznámější brazilský fotbalista v současnosti Neymar se pomalu zotavil po zranění zad, které si způsobil na nedávném světovém šampionátu v Brazílii a na začátku srpna už ho tak budou moci fotbaloví fanoušci vídat na fotbalových trávnících. Dvaadvacetiltý útočník během svého reklamního turné v zemi vycházejícího slunce, tedy v Japonsku, veřejnosti oznámil, že se na první ostrý trénink opravdu těší.

Svým příznivcům v Japonsku krátce po příletu vzkázal: "Už je to dobré, záda se zlepšují, už jsou skoro na sto procent v pořádku." Neymar, jenž dokázal na nedávno skončeném mistrovství světa vstřelit za brazilský národní tým čtyři branky, musel z turnaje předčasně odstoupit a to, když ho během čtvrtfinálového duelu s Kolumbií zfauloval Zúňiga.

Poté tak musela fotbalová hvězda, pro kterou to byl letos vůbec první start na světovém šampionátu, strávit několik týdnů v korzetu, neboť Neymarovi praskl obratel. Pro katalánský velkoklub FC Barcelona, za který Neymar v současnosti hraje, začíná sezóna 24. srpna a to zápasem proti Elche. Klub na svých webových stránkách uvedl, že léčba brazilského mladíka probíhá velice dobře a už 5. srpna by se měl k účastníkovi nejvyšší španělské soutěže Primera División. Osmnáctého srpna je pak na programu přípravný zápas tohoto klubu proti mexickému klubu Leon. 

Související

FC Barcelona

Mistr světa i Evropy Piqué oznámil konec kariéry. Naposledy se představí o víkendu

Že fotbalová Barcelona zažívá v současnosti přestavbu mužstva pod trenérem Xavim, to už vnímají fanoušci nějakou dobu, minimálně od momentu, kdy katalánský velkoklub opustil Lionel Messi. Nyní se schyluje k dalšímu konci další barcelonské stálice. Na svém twitterovém účtu totiž ve čtvrtek oznámil onec své hráčské kariéry španělský obránce Gerard Piqué. Ten se tak fanouškům naposledy představí tuto sobotu v ligovém zápase proti Almeríi.
FC Barcelona

Nad novými posilami Barcelony visí otazník. Španělská liga je odmítla registrovat

Téměř týden před začátkem nové sezóny španělské nejvyšší fotbalové La Ligy nemá katalánský velkoklub FC Barcelona jisté to, že bude moct od jejího začátku nasadit své nové posily včetně té největší v podobě Roberta Lewandowského. Naskytl se totiž nečekaný problém a to ten, žee vedení španělské soutěže odmítlo Barceloně registrovat tyto nové posily. To z důvodu, že klub stále nesplňuje požadavky stanové La Ligou spočívající v tom, že platy klubu nesmí přesahovat 70 % celkových výdělků.

Více souvisejících

španělská Primera División (fotbal) Neymar (fotbalista) FC Barcelona

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.

včera

Dva členové ochranky měli atentát ukrajinského prezidenta do detailů naplánovaný.

Nejen Zelenského měli zabít. Toto je plán členů ochranky

Podle prohlášení ukrajinské tajné služby SBU byl zmařen pokus o atentát na prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského. Mezi zadrženými by měli být dva členové jeho vlastní ochranky. Údajně měla být v plánu i likvidace politických a vojenských špiček Ukrajiny.

včera

včera

včera

Hokej, ilustrační fotografie.

Rulík a spol. nemůžou počítat s Hertlem. Vedení Vegas českého útočníka na domácí MS nepustí

V úterý se česká hokejová reprezentace sešla na ledě O2 Areny, aby zde absolvovala svůj trénink před blížícím se domácím světovým šampionátem, který začne už v pátek. Ještě před začátkem tohoto tréninku generální manažer národního týmu Petr Nedvěd novinářům sdělil, že se bude realizační tým v čele s koučem Radimem Rulíkem muset obejít na domácím MS bez jedné z českých hvězd v NHL, útočníka Tomáše Hertla. Vedení jeho klubu Las Vegas ho totiž do Prahy nepustí.

Aktualizováno včera

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

včera

Susan Bucknerová (vpravo) ve snímku Pomáda (1978).

Zemřela hvězda filmu Pomáda, Susan Bucknerová

Do světa hollywoodských snímků a hereckých svět zasáhla velmi smutná zpráva. Herečka Susan Bucknerová, známá především díky své roli roztleskávačky Patty Simcox ve slavném muzikálovém snímku "Pomáda!", nás opustila ve věku 72 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie upřesnila informace o případu v Plzni. Ženu se podařilo zachránit

Policie ještě v úterý upřesnila informaci o násilném trestném činu v centru Plzně. Strážci zákona původně uvedli, že napadená žena nepřežila. Záchranářům se ji ale nakonec podařilo zachránit. Žena byla hospitalizována v nemocnici. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy