Jan Rajnoch: Na Astru musíme zapomenout, chceme se soustředit na ligu

Liberec – Fotbalisté Slovanu Liberec vůbec nezvládli úvodní zápas třetího předkola Evropské ligy. Na hřišti rumunské Astry třikrát inkasovali a domů odjeli s porážkou 0:3, která do odvety příliš šancí nedává. Hráči ze severu Čech ale chtějí na nepovedený zápas rychle zapomenout a soustředit se na českou nejvyšší soutěž, protože už v neděli hostí nevyzpytatelnou Příbram.

„Astra dala velmi rychle branku. Na konci prvního poločasu jsme sice hru vyrovnali, ale ve druhém jsme už opadli. Domácí celek přidal další dvě branky a vyhrál zcela zaslouženě," uvedl pro klubový web Slovanu Liberec zkušený obránce Jan Rajnoch.

Hráči severočeského celku se ale už soustředí na Synot ligu, protože v neděli hostí Příbram. „Na utkání v Rumunsku musíme co nejdříve zapomenout. Chceme se teď soustředit hlavně na ligu, protože nechceme vstup do soutěže propásnout," doplnil Rajnoch, jehož celek v úvodním kole remizoval na hřišti českobudějovického Dynama 1:1. Na výhru nedosáhla v prvním kole ani Příbram, která ovšem doma remizovala s Viktorií Plzeň a urvala tak hodně cenný bod.

Poslední vzájemný duel mezi Příbramí a Libercem zvládlo lépe domácí mužstvo, které v dubnu letošního roku vyhrálo na svém stadionu 3:1. Tehdy se blýskl hlavně Jakub Řezníček, který se prosadil hned dvakrát. Slovan má tedy svému soupeři co vracet.

Související

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.
Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FC Slovan Liberec Jan Rajnoch (fotbalista)

Aktuálně se děje

před 34 minutami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Izrael se vyjádřil k hrozbě Bidena o zákazu dodávek zbraní

Za "velké zklamání" označil ve čtvrtek izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyjádření amerického prezidenta Joea Bidena, který pohrozil zastavením některých dodávek zbraní Izraeli v případě, že zaútočí na město Rafah na jihu Pásma Gazy. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy