Synot liga 2. kolo: Pražská "S" stoprocentní, Plzeň porazila Jablonec

Praha - Po zatím neúplném 2. kole Synot ligy jsou na čele s šesti body Sparta se Slavií. Opačný pól tabulky okupují pražští Bohemians s Jihlavou. Tříbodovým ziskem si náladu spravili v Brně a na Slovácku, smutní jsou naopak pohároví zástupci. Body ztratila jak Boleslav, tak Liberec. Plzeň přehrála 3:1 posílený Jablonec. Utkání mezi Teplicemi a Českými Budějovicemi se kvůli úmrtí teplického ředitele Hrdličky odložilo.

Z druhého kola české nejvyšší soutěže se dají vyzdvihnout dvě události - slávistické obrození a předčasný odchod ředitele Teplic Františka Hrdličky, který zemřel v pouhých 57 letech.

Dlouholetý teplický funkcionář zemřel v sobotu, v nemocnici byl hospitalizován od středy po mozkové mrtvici. Zápas mezi Teplicemi a Českými Budějovicemi byl z tohoto důvodu odložen. Náhradní termín bude upřesněn.

Slavie přehrála i Baník a má šest bodů stejně jako Sparta

Euforie vládne v Edenu. "Sešívaní" vyhráli i druhý zápas a jeden den se dostali do čela ligy, odkud je v sobotu díky lepšímu skóre sesadila mistrovská Sparta.

Šest bodů si Slavia vysloužila výhrou na Slovácku a pátečním triumfem 3:1 nad Baníkem, který vystřelily branky Škody, Zmrhala a Latky. Ostravský celek pouze snížil zásluhou hlavičky Baránka.

Podruhé vyhrála také Sparta. Tři body mistrovi proti Jihlavě zajisily dva góly Tomáše Přikryla, kterého doplnil Dočkal. Před středeční odvetou 3. předkola Ligy mistrů na půdě Malmö se tak svěřenci kouče Lavičky o skóre vyhoupli do čela Synot ligy.

Bez bodu zůstávají už jenom Jihlava s Bohemians

Opačné starosti než Sparta má právě Jihlava, která je poslední. Bez bodu jsou také Bohemians, kteří zásluhou lepšího skóre obsadili patnáctou příčku.

"Klokani" po domácí prohře se Spartou nezvládli ani druhé utkání. Jejich zájezd do Uherského Hradiště se proměnil ve vysokou prohru 1:4, kterou dirigoval dvougólový forvard Libor Došek.

Duel mezi Brnem a nováčkem z Hradce Králové rozhodl druhý poločas, během kterého domácí Východočechům nasázeli tři branky. Prosadili se Schuster, Jugas a Marković.

Dukla vyloupila město automobilů, Slovan pouze remizoval

Své domácí zápasy překvapivě nezvládli naši pohároví zástupci. Mladá Boleslav podlehla pražské Dukle, když o osudu utkání rozhodl už ve třetí minutě francouzský útočník Jean-David Beauguel, který využil zaváhání gólmana Hrušky. Po čtvrteční prohře 1:4 s Lyonem v předkole Evropské ligy tak "Škodovka" zaznamenala další neúspěch.

O mnoho lépe na tom není ani liberecký Slovan. Ten ve čtvrtek dostal "trojku" v Rumunsku a své fanoušky si neudobřil ani v neděli. Svěřenci kouče Slováka pouze remizovali s Příbramí, která tak po Plzni obrala o body další silný celek.

Vicemistr z Plzně vkročil do zápasu s posíleným Jabloncem výborně a už v 16. minutě vedl 2:0. Nejprve proměnil penaltu Kolař a následně si Hrošovského centr srazil do branky gólman Hrubý. Jablonec sice snížil zásluhou Doležala, ale o konečném skóre rozhodl nájezd Petržely.

Konečné výsledky 2. kola Synot ligy:

Slavia Praha - Baník Ostrava 3:1 (1:0)Branky:3. Škoda, 76. Zmrhal, 85. Latka – 82. Baránek

Zbrojovka Brno - Hradec Králové 3:0 (0:0)Branky: 63. Schuster, 77. Jugas, 90. Marković

Slovácko - Bohemians Praha 4:1 (1:0)Branky: 30. a 90. Došek, 54. Šumulikoski, 55. Trávník – 86. Mikuš

Sparta Praha - Vysočina Jihlava 3:0 (0:0)Branky: 47. a 50. Přikryl, 67. Dočkal

Mladá Boleslav - Dukla Praha 0:1 (0:1)Branky: 3. Beauguel

Slovan Liberec - Příbram 0:0

Viktoria Plzeň - Jablonec 3:1 (2:1)Branky:12. Kolář (penalta), 16. Hrubý (vlastní), 65. Petržela – 45. Doležal

Teplice - Dynamo České Budějovice - odloženo kvůli úmrtí ředitele Teplic Františka Hrdličky

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR sk slavia praha FC Vysočina Jihlava

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 2 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Ruská balistická raketa zasáhla Oděsu. Ukrajina útočí na energetickou infrastrukturu Ruska

Ukrajinské drony v noci na čtvrtek podnikly údery proti energetické infrastruktuře ve Smolenské, Oriolské a Kurské oblasti, uvádějí gubernátoři jednotlivých oblastí. Uvedla to agentura Reuters. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy