Kouč Petr Rada byl po utkání na Spartě dvojnásob smutný

Jihlava - Byla by to příjemná paralela. Fotbalisté FC Vysočina jsou totiž posledním celkem, se kterým Sparta Praha na svém stadiónu ztratila ligové body. Stalo se tak v dubnu 2013 a letenští tehdy prakticky promarnili titul. Druhý srpnový den se dlouho zdálo, že jihlavský tým by překvapivý bodový import mohl zopakovat a přerušit tak 17 zápasů dlouhou sérii Sparty. Bohužel, domácí dvěma rychlými góly na počátku druhé půle toto nebezpečí zažehnali a navlékli si osmnáctý vítězný korálek.

Jihlavský kouč Petr Rada byl po utkání na tiskové konferenci dvojnásob smutný: „Omlouvám se, ale dnes nebudu moc výřečný. Nejsem na tom dobře psychicky, neboť mne hluboce zasáhlo dnešní nečekané úmrtí mého přítele, dlouholetého teplického ředitele Františka Hrdličky. Budu tedy strohý, na dlouhé proslovy opravdu nemám sílu. Na Spartu jsme jeli s tím, že se chceme prezentovat aktivní hrou. V první půli se nám to dařilo, ovšem na počátku druhého dějství jsme na to nenavázali. Zápas jsme si prohráli během čtyř minut, kdy jsme nebyli dostatečně koncentrovaní a dvakrát jsme inkasovali v rozmezí 47. a 50. minuty od krajního záložníka Přikryla. Velká škoda, protože jsme dnes dokázali charakter, bojovali jsme a hráli jsme s nasazením. Sparta měla prakticky tři šance a všechny proměnila. Za řeč stála snad ještě jedna střela, kterou Hanuš vyrazil. Na to, že jsme hráli na Spartě na půdě mistra, tak jsme si vytvořili dost šancí, zajímavých situací či standardek. Jak už to ale ve fotbale bývá, tak jsme ani jednu neproměnili. Vinou nekoncentrovanosti v úvodu druhé půle jsme utrpěli krutou porážku a přišli o dobrou možnost na Spartě bodovat. Krom tohoto úseku nemám hráčům prakticky co vytknout. Věřím, že si kvalitní momenty naší hry přeneseme do pátečního velmi důležitého utkání proti Bohemians, v němž musíme zvítězit. Věřím, že se nám to i s podporou fanoušků podaří," zdůraznil jihlavský lodivod.

Co k vítěznému duelu řekl sparťanský kouč Vítězslav Lavička? „První poločas byl pro nás složitější, Jihlava hrála aktivně a organizovaně. Chyběl nám oproti zápasu s Malmö pohyb. I přes to jsme si vytvořili pár situací, které mohly vést ke gólu, ale bylo potřeba zvýšit aktivitu, důraz a tlak v obranné i útočné fázi. Bylo to hodně o trpělivosti především směrem dopředu a o momentu překvapení. Jsem rád, že jsme díky těmto aspektům dokázali v úvodu druhé půle dvakrát v rychlém sledu udeřit."

Zdroj: Miroslav Fuks, FC Vysočina Jihlava

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Škatulata se ve fotbalové lize hýbou hned po konci sezóny. Kováč míří do Liberce, Saňák do Pardubic

Teprve o posledním květnovém víkendu skončila pro většinu účastníků fotbalové Fortuna ligy sezóna 2023/24, mimo jiné pro Pardubice, které se udržely v soutěži i pro příští sezónu. Svou misi tak v tomto klubu splnil jejich dosavadní kouč Radoslav Kováč, který se poté, co jeho svěřenci vyhráli v sobotu nad Bohemians 1:0, nechal slyšet, že po sezóně se stěhuje na trenérskou lavičku Liberce. Potvrdil tím tak spekulace z posledních dní. A potvrdilo se i další stěhování. Právě na uvolněné místo v Pardubicích přichází z Olomouce Jiří Saňák.
Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FC Vysočina Jihlava Petr Rada (fotbalový trenér)

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 58 minutami

NATO

Rusko se bouří proti nové základně NATO. Kritizuje Německo, Washington i Brusel

Ruské ministerstvo zahraničních věcí vyjádřilo ostrý protest proti otevření nového námořního taktického velitelství NATO na pobřeží Baltského moře. V úterý si kvůli tomu předvolalo německého velvyslance, oznámila agentura AFP. Velitelství, které se nachází v německém městě Rostock, bylo otevřeno v pondělí a jeho úkolem je plánování námořních operací a cvičení s cílem posílit obranyschopnost Severoatlantické aliance v oblasti Baltského moře.

před 1 hodinou

Alexander Stubb, Ukrajinský mírový summit 2024 (Bürgenstock)

Vyslání severokorejských vojáků na Ukrajinu je důkazem zoufalství, míní Finsko

Finský prezident Alexander Stubb označil vyslání severokorejských vojáků na Ukrajinu za důkaz zoufalství Ruska, které se více než dva a půl roku potýká s neúspěchy ve své invazi na Ukrajinu. Stubb to uvedl v úterý během návštěvy Berlína, kde komentoval znepokojivé zprávy o možném zapojení vojáků KLDR do bojů na Ukrajině.

před 1 hodinou

Izraelská armáda

Izraelská armáda zabila nástupce vůdce Hizballáhu Nasralláha

Izraelská armáda v úterý potvrdila, že Hašim Safí ad-Dín, pravděpodobný nástupce zabitého vůdce libanonského hnutí Hizballáh Hasana Nasralláha, zemřel během jednoho z jejích leteckých útoků u Bejrútu. Tato informace přichází v době rostoucího napětí v regionu, kdy izraelsko-libanonský konflikt eskaluje spolu s probíhající válkou mezi Izraelem a palestinským hnutím Hamás v Pásmu Gazy. 

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

Volodymyr Zelenskyj na mírovém summitu. (16.6.2024)

Severokorejští vojáci na Ukrajině? Začněte s tím něco dělat, tlačí Zelenskyj na Západ

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v úterý apeloval na své spojence, aby reagovali na důkazy o zapojení severokorejských vojáků do války na Ukrajině. Podle informací, které má Kyjev k dispozici, se dvě jednotky severokorejských vojáků, které mohou čítat až 12 000 mužů, připravují k nasazení na ukrajinské bojiště po boku ruských sil. Zelenskyj ve svém pravidelném večerním projevu zdůraznil, že jde o výzvu, na kterou Ukrajina ví, jak odpovědět, ale je důležité, aby spojenci neignorovali tuto situaci.

včera

Bílý dům, Washington D.C., USA

Evropa se potřebuje spolehnout sama na sebe. Washington nemusí přispěchat na pomoc

Spojené státy a Evropa za poslední století vytvořily na první pohled nepřekonatelné spojenectví, které čelilo nacistickému Německu, Sovětskému svazu i imperialistickému modernímu Rusku. Jenže všechno má své meze a každá krize nebo změna ve světě mohou vést k tomu, že celá transatlantická kooperace padne. Evropa se nutně potřebuje spolehnout na sebe samou, jinak ruské agresi nedokáže odolávat dlouho.

včera

včera

včera

včera

včera

Opičí neštovice

Opičí neštovice už jsou u českých hranic. Německo potvrdilo první případ

V Německu byl potvrzen první případ nákazy novou variantou viru, který způsobuje nemoc mpox, dříve známou jako opičí neštovice. Informoval o tom dnes Institut Roberta Kocha (RKI), který v zemi dohlíží na veřejné zdraví. Podle institutu se osoba nakazila v zahraničí. Odborníci však zdůrazňují, že i přes výskyt nové varianty nákazy nehrozí zvýšené riziko jejího šíření v Německu.

včera

Marian Jurečka

Jurečka chystá zásadní změny. Chcete dávky? Doložte příjmy i majetek

Od poloviny příštího roku budou všichni žadatelé a příjemci státních dávek na bydlení, živobytí a děti povinni dokládat nejen svůj příjem, ale také majetek. Tento krok je součástí rozsáhlé revize dávek, kterou představil ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) na tiskové konferenci. 

včera

armáda Jižní Korea (Republic of Korea army - ROK army)

Jižní Korea zvažuje, že vyšle vojáky na Ukrajinu

Jižní Korea zvažuje vyslání vojenského personálu na Ukrajinu a přímé dodávky zbraní Kyjevu. Tento krok by byl reakcí na prohlubující se vojenské vazby mezi Severní Koreou a Ruskem, které podle jihokorejské tajné služby zahrnují vyslání severokorejských vojáků do Ruska k výcviku a následnému nasazení na frontu na Ukrajině. 

včera

včera

včera

Izraelské letectvo popírá útok na univerzitní nemocnici v Libanonu

Izraelské letectvo provedlo v pondělí večer úder na cíl Hizballáhu poblíž Univerzitní nemocnice Rafíka Harírího v libanonském Bejrútu. Izraelská armáda uvedla, že samotná nemocnice nebyla cílem útoku. Informace přinesl deník Times of Israel.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy