Barcelona kvůli koronaviru nabízí k prodeji všechny své hráče. Kromě nedotknutelné trojice

I na takový slavný fotbalový velkoklub, jakým je FC Barcelona, dopadne aktuální koronavirová krize, jenž bude nepochybně následovaná krizí ekonomickou. Jak uvádí zámořská sportovní televize ESPN, podle jeho anonymního zdroje, ovšem velmi blízkého k dění v Barceloně, velkoklub je v důsledku aktuální pandemie koronaviru ochoten nabízet k prodeji všechny své hráče kromě tří, konkrétně kromě Lionela Messiho, Marca-Andrého ter Stegena a Frenkieho de Jonga.

Katalánský velkoklub se v předešlých dnech domluvil s hráči na snížení jejich platů o 70 % a to proto, aby tak ostatní zaměstnanci klubu mohli brát mzdu v plné výši a to po dobu zastavení soutěží kvůli pandemii koronaviru.

Během těchto těžkých dní pro všechny evropské fotbalové kluby, ať už malé či velké, ale Barcelona pomýšlí i na nákupy a ne jen tak ledajaké. V médiích se v posledních dnech objevují spekulace o tom, že si klub přeje do svého kádru Argentince Lautaro Martíneze, jenž v současnosti hraje za milánský Inter, či Brazilce Neymaraz Paris Saint Germain, kterého si přejí zpátky. Jak uvádí onen dobře informovaný zdroj americké televize ESPN, s velkou pravděpodobností oba tyto fotbalisty zanedlouho v barcelonském dresu skutečně uvidíme. Vedle nich ale v Barceloně potřebují i někoho na pravou stranu a uprostřed obrany, stejně jako na střed pole. A tudíž přichází relevantní otázka: kde na to všechno vzít?

„Kvůli pandemii nebude ve fotbale tolik peněz jako předtím. Ale očekávám, že uvidíme mnohem více hráčských výměn,"nechal se třeba už slyšet samotný klubový šéf Josep Bartomeu. Tudíž se tak může schylovat i k takovým podobným velkým trejdům, jaké jsou k vidění v hokeji.

Podle televize ESPN třeba o útočníka Antoineho Griezmanna mají zájem jak Inter Milán, tak Paris Saint Germain. Proto tak existuje varianta, že by mohl do těchto adres poputovat za výměnu buď Martíneze nebo Neymara.

Právě posledně jmenovaného Brazilce by rád ve svém bývalém klubu viděl Argentinec Javier Mascherano, obránce působící aktuálně v Estudiantes, jenž za Barceolnu nastupoval sedm a půl roku a angažmá tam ukončil začátkem roku 2018. „Nedávno jsem sledoval z archivu finále Ligy mistrů 2015 Barcelona - Juventus. Co na hřišti dělali Neymar, Luis Suárez a Lionel Messi, bylo působivé. Každý z nich měl v týmu své vlastní postavení, vlastní úkoly týkající se pohybu a kontroly míče. Přidali do naší hry smrtící sílu. Doufám, že se Neymar vrátí do Barcelony a budou opět hrát spolu. Bude to dobré pro klub i pro fanoušky," řekl konkrétně.

Jen pro připomenutí. Neymar má v současnosti uzavřenou smlouvu zs pařížským klubem až do léta 2022. Co se týče této sezóny 2019/20, tak během ní stihl nastoupil do 22 zápasů, během kterých vstřelil 18 gólů a k nim ještě přidal 10 asistencí.

Související

FC Barcelona

Mistr světa i Evropy Piqué oznámil konec kariéry. Naposledy se představí o víkendu

Že fotbalová Barcelona zažívá v současnosti přestavbu mužstva pod trenérem Xavim, to už vnímají fanoušci nějakou dobu, minimálně od momentu, kdy katalánský velkoklub opustil Lionel Messi. Nyní se schyluje k dalšímu konci další barcelonské stálice. Na svém twitterovém účtu totiž ve čtvrtek oznámil onec své hráčské kariéry španělský obránce Gerard Piqué. Ten se tak fanouškům naposledy představí tuto sobotu v ligovém zápase proti Almeríi.
FC Barcelona

Nad novými posilami Barcelony visí otazník. Španělská liga je odmítla registrovat

Téměř týden před začátkem nové sezóny španělské nejvyšší fotbalové La Ligy nemá katalánský velkoklub FC Barcelona jisté to, že bude moct od jejího začátku nasadit své nové posily včetně té největší v podobě Roberta Lewandowského. Naskytl se totiž nečekaný problém a to ten, žee vedení španělské soutěže odmítlo Barceloně registrovat tyto nové posily. To z důvodu, že klub stále nesplňuje požadavky stanové La Ligou spočívající v tom, že platy klubu nesmí přesahovat 70 % celkových výdělků.

Více souvisejících

španělská Primera División (fotbal) FC Barcelona Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Fotbal

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 33 minutami

před 42 minutami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

Kia EV9 slaví dvojnásobné vítězství v soutěži World Car Awards 2024

Značka Kia obdržela další cenné vítězství v soutěži World Car Awards 2024 (Světové auto roku 2024). Vlajková loď značky, čistě bateriové SUV EV9 získalo dva prestižní tituly Světové auto roku i Světový elektromobil roku.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy