Čeferin: Ligy musí začít do konce června, jinak se nedohrají

Předseda UEFA Aleksander Čeferin se obává, že pokud se fotbalové soutěže nepodaří obnovit do konce června, zůstanou nedohrané.

Evropské ligy včetně pohárů byly pozastaveny kvůli pandemii koronaviru, zatímco mistrovství Evropy bylo odloženo na příští rok.

"Máme plán A, B a C. První variantou je rozehrát soutěže v půlce května, pak v červnu, případně na konci června. A pokud se nám to nepodaří, tak se obávám, že o sezonu přijdeme," řekl Čeferin v rozhovoru pro deník La Repubblica. "Ještě existuje možnost pokračovat místo začátku nové sezony, jejíž start by se posunul. Ale uvidíme, co budou chtít kluby a ligy," dodal.

Dvaapadesátiletý Slovinec také počítá s tím, že pokud se budou soutěže dohrávat, bude se muset hrát bez diváků. "Je těžké si něco takového představit, ale když nebude jiná možnost, tak bude lepší dohrát ligy tímto způsobem. Ale nejde předbíhat, uvidíme, jak se situace vyvine," prohlásil.

Související

UEFA

UEFA si bude volit v roce 2027 nového prezidenta. Čeferin totiž oznámil, že za tři roky skončí

Během pařížského kongresu Evropské fotbalové unie UEFA zazněla z úst samotného prezidenta Aleksandera Čeferina zásadní informace, že Čeferin setrvá ve své funkci až do roku 2027, přičemž důvody toho, proč už nebude dále ve své funkci pokračovat, jsou fyzická i psychická únava. Následně si unie zvolí nového šéfa. Dodejme, že slovinský funkcionář je v čele evropského fotbalu od září 2016.
UEFA

Češi znají soupeře na Euru 2024. Utkají se s Portugalskem, Tureckem a vítězem baráže

V německém Hamburku se v sobotu v podvečer dozvěděli fotbaloví fanoušci složení základních skupin nadcházejícího mistrovství Evropy, které se v příštím roce uskuteční v Německu. Český tým se tak po losu, kterého se zúčastnil i Tomáš Rosický, dozvěděl, že první zápas v rámci šampionátu sehraje 18. června v Lipsku proti Portugalsku s Cristianem Ronaldem. Dále se pak ve skupině F utká s postupujícím z barážové větvě C (Řecko, Gruzie, Kazachstán nebo Lucembursko) a na závěr pak s Tureckem. Tyto dva duely se odehrají v Hamburku.

Více souvisejících

UEFA Fotbal Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy