Dres národního týmu už neoblékne. Kadeřábek se rozhodl ukončit reprezentační kariéru

Ve svých devětadvaceti letech se fotbalový pravý obránce, jenž naskakoval i v záloze, Pavel Kadeřábek rozhodl ukončit svou reprezentační kariéru. Svůj krok odůvodnil zdravotními potíženi. Fotbalista do této doby tak nastoupil do celkem 48 reprezentačních duelů, přičemž v nich dokázal vstřelit tři branky. Poprvé se představil v reprezentaci v roce 2014 a naposledy loni v červnu ve čtvrtfinále mistrovství Evropy proti Nizozemsku.

Právě po tomto evropském šampionátu se u něj začaly objevovat zdravotní problémy, kvůli kterým se rozhodl, že nebude nic riskovat a loni na podzim tak ani jednou nereprezentoval.

"Důvod tehdejšího rozhodnutí je hlavním motivem také pro finální uzavření pomyslné reprezentační kapitoly. V posledních dvou letech jsem se potýkal s několika zdravotními problémy, které mě pustily jen do zhruba poloviny soutěžních klubových utkání," nechal se k tomu slyšet Kadeřábek ve svém prohlášení prostřednictvím zastupující agentrury Sport Invest a pokračoval: "Přestože jsem vždy respektoval doporučení a postup lékařů, fyzioterapeutů a dalších odborníků, věnoval maximální pozornost rehabilitaci a regeneraci, zdravotní problémy se v nepravidelných intervalech vracejí."

Příliš toho mnoho v této sezóně nenahrál ani na klubové úrovni v německém Hoffenheimu. Konkrétně se v jeho dresu objevil ve třinácti duelech z celkových osmadvaceti. Důvod je jednoduchý, během této sezóny měl řadu zravotních trablů se stehnem, s lýtkem i kotníkem. "Tělo mi pravděpodobně vrací maximální zátěž a vytížení z předchozích 10 let, kdy jsem prakticky nechyběl v žádném utkání Sparty, Hoffenheimu či právě reprezentace. Chci udělat maximum pro to, abych fotbal na nejvyšší úrovni mohl hrát pokud možno co nejdéle. Poznal jsem, že všechno má svůj čas a tělo si řekne," vysvětluje si Kadeřábek současné potíže.

Fotbalista také neměl za férové, kdyby si měl vybírat reprezentační zápasy podle toho, kdy bude zrovna fit. "Nebylo by to správné směrem k trenérovi ani hráčům, kteří denně pracují na snu v podobě pozvánky do národního týmu. O svém rozhodnutí jsem informoval trenéra (Jaroslava) Šilhavého, stejně tak jako spoluhráče z národního týmu. Reprezentaci čeká velmi náročný rok 2022 s možným vrcholem v podobě účasti na MS. Ze mě bude ten největší fanoušek," řekl k tomu.

Dres Hoffenheimu bude ale oblékat tento pražský rodák dres Hoffenheimu, kde hraje již od léta roku 2015 a nejméně do června 2025 v něm bude hrát nadále. Právě do té doby má s klubem podepsanou smlouvu. "Hoffenheim mi nedávno prodlouženým kontraktem vyjádřil obrovskou poctu a poděkování za dosavadní odvedené služby. Přestože jsem v posledních měsících nebyl k dispozici zdaleka tak často, jak bych si představoval a jak by si klub zasloužil. Také moje touha vrátit klubu jeho důvěru a velkorysost hrála v mém rozhodnutí roli," zakončil Kadeřábek.

Související

Německá fotbalová liga - Bundesliga

Schicka s Hložkem bude mít nově na povel mistr světa i Evropy Xabi Alonso

Fotbalistům Leverkusenu, kteří se v minulé sezóně dokázali kvalifikovat do Ligy mistrů, se začátek nové sezóny 2022/23 hrubě nevyvedl a proto se vedení klubu rozhodlo ke změně trenéra. V týmu, ve kterém působí i dva čeští reprezentanti Patrik Schick a Adam Hložek, tak skončil třiačtyřicetiletý Gerardo Seoane, jenž jeokamžitě nahrazen úspěšným bývalým španělským reprezentantem Xabim Alonsem.

Více souvisejících

Bundesliga Pavel Kadeřábek (fotbalista) Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Zbyněk Stanjura

ODS po volbách nepočítá s vytvořením vládní koalice s hnutím ANO

Podle ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury strana nepočítá s možností vytvoření vládní koalice s hnutím ANO po příštích sněmovních volbách v roce 2025. Stanjura to uvedl v České televizi v podvečer. Podle něj se ODS bude příští rok snažit o volební vítězství s cílem získat pozici premiéra a stát se nejsilnější vládní stranou.

včera

Volodymyr Zelenskyj

Zelenskyj podepsal zákon o mobilizaci

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal v úterý zákon o mobilizaci zaměřený na zvýšení počtu vojáků ukrajinské armády, informovala agentura AFP. Hlavní ustanovení zákona vstoupí v platnost měsíc po datu podpisu, tedy 16. května.

včera

včera

Vladimir Putin

Kreml jednal s Íránem. Varuje před katastrofálními následky

Ruský prezident Vladimir Putin v úterý telefonicky mluvil se svým íránským protějškem Ebráhimem Raísím, kterému řekl, že další eskalace napětí na Blízkém východě může mít katastrofální následky pro celý region. Zároveň vyjádřil naději, že všechny strany projeví zdrženlivost a zabrání novému kolu konfrontace, uvedla agentura AFP s odvoláním na prohlášení Kremlu.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Jan Cimický

Cimického u soudu hájila spolupracovnice, psychiatr opět nedorazil

V úterý pokračoval soud s psychiatrem Janem Cimickým, který je od loňska obžalován ze znásilnění a vydírání. Cimický dnes k soudu opět nedorazil. K výslechu se dostavily jeho spolupracovnice, přičemž jedna z nich řekla, že si myslí, že se její kolega ničeho nedopustil. 

včera

včera

Léky, ilustrační fotografie.

Algifen má výpadek. Za kapky existují alternativy, ujišťuje ministerstvo

Z výrobních důvodů panuje v Česku krátkodobý výpadek léku Algifen NEO. Ministerstvo zdravotnictví v pondělí uvedlo, že jedná se společností Teva o urychlení jeho dodávek. Lékaři byli informováni o možných alternativách, které jsou k dispozici v dostatečném množství. Algifen by měl být podle výrobce opět dostupný od konce května. 

včera

včera

včera

Dánský Notre-Dame: Ikonická budova Kodaně v plamenech, zhroucení věže lidem vyrazilo dech

Dánskou historickou budovu staré burzy v centru Kodaně zachvátil požár. Børsen ze 17. století je jednou z nejstarších budov města a podle serveru BBC zhroucení ikonické věže obyvatelům Dánska vyrazilo dech.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy