Duel dvou rozdílných poločasů. Šlágr mezi Plzní a Slavií nakonec skončil smírně

V neděli večer se ve Štruncových sadech konal očekávaný a ostře sledovaný duel 27. kola fotbalové Fortuna ligy, ve kterém se střetla mužstva z druhého a prvního místa ligové tabulky. Jednalo se tedy o duel mezi Plzní a Slavií, který mohl krátce před koncem základní části naznačit, kdo bude mít blíže k ligovému titulu. Byl to nakonec duel dvou rozdílných poločasů, přičemž ten první toho příliš zajímavého nenabídl, ale druhý díky Lingrově gólu krátce po přestávce už byl záživnější. Do konce zápasu stačil Chorý vyrovnat na 1:1, tímto výsledkem také zápas skončil, přestože Plzeň dohrávala o deseti.

V základní setavě Viktorie Plzeň se pro tento šlágr objevili gólman Staněk a krajní obránce Havel, navzdory tomu, že se oba tito hráči při nedávné reprezentační přestávce zranili. A zatímco na levém kraji obrany Plzně se teprve podruhé představil Santos, jeho slávistickým protějškem na této pozici pak byl Oscar.

První poločas moc fotbalové zábavy skutečně nepřinesl, ani jeden z týmů nezakončil střelou mezi tři tyče, většinou šlo o pokusy zblokované či mířily mimo svatyně. Jedna taková přišla v jedné z mála příležitostí v první pětačtyřicetiminutovce od kopačky Sora, ten však ale v 17. minutě přestřelil. Devět minut na to musel na druhé straně předčasně ze hřiště kvůli zranění Kaša, místo kterého se tak na hřišti objevil Pernica.

Plzeňští fanoušci nemohli být s výkonem svých miláčků v první půli příliš spokojeni, vždyť balón měli po většinu času v držení slávisté, kteří se mohli o poločase pyšnit až osmdesátiprocentním držením míče, nicméně domácí jen trpělivě bránili a do ničeho velkého soupeře nepouštěli.

Plzeňská obrana však bylaa překonána jen krátce po obrátce, konkrétně ve 47. minutě, kdy při protiútoku Pražanů Bah odcentroval zleva do šestnáctky, kde byl Lingr a tomu se svým třináctým gólem v sezóně podařilo otevřít nejen skóre, ale i stavidla pro daleko lepší fotbal, 0:1 pro Slavii.

Západočeši se snažili jít co nejdříve za vyrovnáním a proto v 58. minutě poprvé v zápase vystřelili na branku a to zásluhou Beauguela, jenž to zkoušel ze země nůžkami. Když zbývalo do konce zápasu patnáct minut, plzeňským se nakonec podařilo vyrovnat po rohovém kopu, kdy si na míč nejvýše vyskočil Chorý, 1:1.

Pokud však ale domácí mysleli na nějaký obrat v zápase, v 85. minutě bylo všechno jinak. Takové myšlenky jim totiž tehdy zhatil Bucha, jenž byl po ostrém zákroku na Olayinku po druhé žluté polským sudím Raczkowskim vyloučen. Jinak se ale zápas hrál, oproti podzimnímu vzájemnému duelu, ve větším klidu a příliš emocí v utkání naštěstí vidět nebylo.

Duel nakonec nic moc směrem k boji o ligový titul nenaznačil, skončil nerozhodně 1:1.

Konečný výsledek:

Viktoria Plzeň - Slavia Praha 1:1 (0:0)Branky: 75. Chorý - 48. Lingr. Rozhodčí: Raczkowski - Siejka, Kupsik - Lasyk (video, všichni Pol.). ŽK: Sýkora, Kopic, Bucha - Lingr, Holeš. ČK: 85. Bucha. Diváci: 11.384

Plzeň: Staněk - Havel, Kaša (26. Pernica), Hejda, Santos - Bucha, Kalvach - Kopic (61. Chorý), Sýkora, Mosquera - Beauguel (88. Holík). Trenér: Bílek

Slavia: Kolář - Bah, Ousou, Hovorka, Oscar (69. Plavšič) - Traoré (87. Hromada), Holeš - Lingr (72. Schranz), Provod (87. Jurásek), Olayinka (87. Kačaraba) - Sor. Trenér: Trpišovský

Související

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.
Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FC Viktoria Plzeň sk slavia praha Fotbal

Aktuálně se děje

před 22 minutami

Věra Jourová

EU se chystá sankcionovat Voice of Europe, prozradila Jourová

Evropská unie zahrne do připravovaného balíku sankcí i mediální platformu Voice of Europe, řekla eurokomisařka Věra Jourová v nedělním vydání diskuzního pořadu Otázky Václava Moravce. Česko ji na svůj národní sankční seznam zařadilo již na konci března. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Josef Středula

Odbory budou ještě během května protestovat proti vládním krokům

Odbory svolaly na úterý 21. května protest v Praze, oznámila Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) na webu. Zástupci zaměstnanců se chtějí vymezit proti chystaným změnám v zákoníku práce či důchodech, například proti propuštění bez udání důvodu či prodlužování věku odchodu do penze.

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Jan Lipavský

Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska

Vláda odvolala velvyslance Vítězslava Pivoňku z Ruska, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v nedělním vydání diskuzního pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova. Šéf diplomacie zdůraznil, že Česko tak nebude nikdo reprezentovat na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

USA pomohou Ukrajině v roce 2025 znovu zaútočit a vytlačit Rusy z okupovaných území, oznámil Sullivan

Ukrajina se schválenou vojenskou pomocí Spojených států udrží obranu a v roce 2025 může i zaútočit, uvedl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy