Gulovo angažmá v Plzni se zřejmě chýlí ke konci. Může skončit okamžitě nebo po podzimu

Ve Viktorii Plzeň v posledních dnech sílí tlak na trenéra Adriána Gulu. Slovenskému stratégovi se v poslední době totiž na západě Čech nedaří podle jeho představ a zvláště too bylo vidět v posledních třech zápasech. V nich Západočeši se soupeři, nad kterými by měli vyhrávat (Zlín, České Budějovice a Karviná), nejen že ani jednou nevyhráli, ale ani jednou se jim nepodařilo skórovat. Proto tak není divu, že pondělní vydání deníku Sport přichází se zákulisní informací o tom, že Gulovo angažmá se podle všeho chýlí ke konci.

V prosinci loňského roku přišel Adrián Gula do Plzně poté, co Západočechy svým odchodem do bulharského Ludogorce opustil Pavel Vrba. Po sezóně 2019/20 skončili Gulovi svěřenci na druhé příčce za mistrovskou Slavií, jenomže následně se mu nepodařilo s Viktorií postoupit do základních skupin Evropské ligy, když v předkole tým nestačil na Hapoel Beer Ševu. Tenkrát ještě Gula dostal ze strany plzeňského vedení podporu v tom, aby nadále ve své práci pokračoval.

Na podzim v rámci aktuální sezóny 2020/21 však Plzeň pod Gulovým vedením od začátku nezáří nikterak výrazným výkonem. Začátkem listopadu se sice Západočechům podařilo porazit rivala z pražské Letné, tedy pražskou Spartu, 3:1, jenomže následovaly výkony neodpovídajícímu mužstvu, který pomýšlí na nejvyšší příčku. Se Zlínem prohrála Plzeň 0:1, v Českých Budějovicích pak pouze bezbrankově remizovala a naposledy o tomto víkendu doma s Karvinou prohrála 0:1. Ani v jednom z těchto duelů tedy nevstřelila Plzeň ani gól.

I tak se proto Viktoriáni v současnosti nacházejí v ligové tabulce až na čtvrtém místě se dvoubodovou ztrátou na třetí Olomouc, se čtyřbodovou na druhou Spartu a na vedoucí Slavii pak ztrácejí dokonce bodů devět.

Právě duelem se Slavií skončí Plzeň podzimní část, jejíž poslední kolo je na programu kvůli měsíčnímu přerušení soutěže v říjnu den před Vánocemi 23. prosince. Ještě před tím se Západočeši střetnou postupně s Jabloncem, Teplicemi a Slováckem.

Související

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.
Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FC Viktoria Plzeň Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy