Lionel Messi bude PSG proti Manchesteru City opět k dispozici. Koleno už nezlobí

Až v úterý večer nastoupí ke svému dalšímu duelu Ligy mistrů UEFA Paris Saint Germain, bude moct opět využít služby jednoho z nejslavnějších fotbalistů světa Lionela Messiho. Hvězdného Argentince totiž v předešlých dnech trápilo pohmožděné koleno, kvůli kterému tak nenastoupil hned do dvou zápasů

Na pondělní tiskové konferenci pravděpodobnou účast Lionela Messiho v sestavě v úterním zápase Ligy mistrů proti Manchesteru City samotný trenér Pařížanů Mauricio Pochtettino. "Základní sestavu oznámím zítra, ale myslím, že (Messi) bude v kádru," nechal se slyšet konkrétně. Vedle Lionela Messiho pak bude mít k dispozici i italského záložníka Marca Verrattiho, jehož trápilo taktéž koleno a jenž pro změnu přišel o čtyři zápasy.

Argentinský stratég opět novinářům sdělil, že Messi potřebuje čas na aklimatizaci v metropoli pod Eiffelovou věží a to především proto, že před dlouhých dvacet let působil v Barceloně, odkud přišel před začátkem sezóny. "Strávil dvacet let v Barceloně. Je přirozené, že se tam cítil být doma a tady je pro něj všechno nové. Přišel teprve nedávno," řekl Pochettino.

Ten přiznal, že co se týče sehranosti, je na tom jejich úterní soupeř, tedy Manchester City, o dost lépe. "Je fakt - a ne jen můj dojem - že tým teprve budujeme. City má v Pepu Guardiolovi nejlepšího trenéra na světě. Je to věc času a také investic," pokračoval kouč.

Připomeňme, že PSG na úvod nového ročníku Ligy mistrů před dvběma týdny s belgickými Bruggami pouze remizoval 1:1 a to i přesto, že měl v základní sestavyě všechny své hvězdy: Lionela Messiho, Kyliána Mbappého i Neymara.

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Paris Saint-Germain FC Lionel Messi Fotbal

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Kupka s Početím je novým rekordmanem českých aukčních síní

Česko má nový nejdražší vydražený obraz v dějinách země. Olejomalba Františka Kupky nazvaná Conception/Danae (Početí) se v neděli v Praze prodala za 115 milionů korun. S aukční přirážkou dosáhne finální cena částky 126,5 milionu korun.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy