Los LM: Bude k vidění bitva gigantů Messi vs. Ronaldo. Kat Slavie zamíří do Liverpoolu

Fotbaloví fanoušci se budou moct těšit na skvělý fotbalový podzim při sledování skupinové fáze Ligy mistrů a to i ti v Česku, přestože se tentokrát v milionářské soutěži nepředstaví ani jeden český zástupce. Los v Nyonu totiž naservíroval dost zajímavé zápasy na podzimní měsíce, přičemž všemu vévodí duel, ke kterému dojde ve skupině G a to mezi Juventusem Turín a Barcelonou, přeneseně řečeno mezi Crtistianem Ronakldem a Lionelem Messim. Nepostup Slavii pak může mrzet ještě o to víc po čtvrtečním losu, neboť její přemožitel, dánský Midtjylland, se při své premiérové účasti v Lize mistrů utká s Liverpoolem, Ajaxemm Amsterdam a Atalantou. Vítěz posledního ročníku Ligy mistrů Bayern Mnichov se pak ve skupině A utká s Atléticem Madrid, Salcburkem a Lokomotivem Moskva.

Přímý střet Ronalda s Messim tak možná konečně odpoví na věčnou otýzku, kdo je z těchto fotbalistů nejlepším na světě. 

"S Barcelonou to bude obrovská bitva a fantastické střetnutí, protože se díky němu opět setkají dva hráči, kteří jsou podle mého nejlepší na světě: Ronaldo a Messi," uvedl k losu viceprezident Juventusu Pavel Nedvěd. Ten však připomněl i další soupeře ve skupině, kterými jsou Dynamo Kyjev a Ferencváros. "Dynamo Kyjev je solidní tým. Vede ho zkušený trenér Mircea Lucescu, který se proslavil v Šachtaru Doněck. Pokud bychom hráli na Ukrajině v zimě, bylo by to složitější. Kvalitu Maďarů neznáme, není to obvyklý soupeř v Lize mistrů. Jak znám maďarský fotbal, bez pochyby budou disponovat spoustou talentu," pokračoval bývalý český reprezenant.

I když ve skupinách letos nenalezneme ani jeden český klub, přesto ale mohou fandit alespoň j českým hráůmi, třeba gólmanovi Tomáši Vacíkovi v dresu Sevilly, která je ve skupině E. V ní se andaluský celek utká s Chelsea, Krasnodarem a Rennes. Pro Sevillu to mimochodem bude první účast v Lize mistrů po třech letech. "Je to velmi vyrovnaná skupina. Týmy mají mezinárodní zkušenosti a navíc se ve svých ligách pohybují na velmi vysoké úrovni. Je to hodně komplikovaná skupina a postoupit dál bude složité," nechal se syšet ke čtvrtečnímu losu sportovní ředitel Sevilly Monchino.

Dalším českým hráčem, jenž se v Lize mistrů představí, pak bude Michael Krmenčík v Bruggách. Ty se ve skupině F utkají se Zenitem Petrohrad, Dortmundem a Laziem Řím.

Skupinová fáze Ligy mistrů odstartuje vými prvními zápasy již v úterý 20. října, závěr skupin je napláánováno na středu 9. prosince. Finále by se pak mělo uskutečit 29. května 2021 v tureckém Istanbulu, přičemž se zde mělo finále konat už letos, ovšem kvůli pandemii koronaviru se závěr Ligy mistrů v minulé sezóně konal v Lisabonu.

Los základních skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina A: Bayern Mnichov, Atlético Madrid, Salcburk, Lokomotiv Moskva

Skupina B: Real Madrid, Šachtar Doněck, Inter Milán, Mönchengladbach

Skupina C: Porto, Manchester City, Olympiakos Pireus, Olympique Marseille

Skupina D: Liverpool, Ajax Amsterodam, Atalanta Bergamo, Midtjylland

Skupina E: Sevilla (Vaclík), Chelsea, FK Krasnodar, Rennes

Skupina F: Zenit Petrohrad, Dortmund, Lazio Řím, Bruggy (Krmenčík)

Skupina G: Juventus Turín, Barcelona, Dynamo Kyjev, Ferencváros Budapešť

Skupina H: Paris St. Germain, Manchester United, Lipsko, Istanbul Basaksehir

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů Lionel Messi Cristiano Ronaldo Fotbal

Aktuálně se děje

před 29 minutami

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno před 55 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Z posil z NHL už reprezentaci opustil Zadina, následoval ho i Kodýtek. Týmu bude pomáhat kouč Gross

Týden před startem světového šampionátu v Praze a Ostravě se český národní tým ukazuje fanouškům v Brně, kde se konají České hokejové hry. Jedná se o závěrečnou přípravu na hokejový vrchol této sezóny v domácím prostředí, a proto není divu, že je o tuto akci mezi hokejisty ohromný zájem a na závěrečnou přípravu tak přijelo ze zámoří až deset hokejistů. Národní tým už ale stihli po úvodním zápase v Brně s Finy (1:4) opustit Filip Zadina ze San Jose a Petr Kodýtek z Ilvesu Tampere. Posilu si pak do realizačního týmu přivedl i ze Sparty, a to trenéra Pražanů Pavla Grosse, jenž bude pomáhat se skautingem. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Anthony Blinken a Yoav Gallant

USA nadále odrazují Izrael od postupu do Rafáhu. Z OSN zní hlasy o hladomoru

Washington nadále odrazuje Izrael od útoku na Rafáh na jihu Pásma Gazy. Podle amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena by způsobil nepřijatelné škody, uvedly světové agentury. Izrael podle USA zatím nepředstavil plán ochrany obyvatel, přičemž je známo, že ve městě se tísní až půldruhého milionu lidí, včetně uprchlíků z jiných částí Pásma Gazy. 

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 9 hodinami

včera

včera

včera

Hamás dostal od Izraele ultimátum: Máte týden, jinak jdeme do Rafahu

Izrael dává palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na přijetí dohody o příměří a propuštění rukojmích, jinak hrozí zahájením pozemní operace v Rafáhu na jihu Pásma Gazy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy