Majitel fotbalového Slovácka odmítá, že jeho klub mohl být v lize zvýhodňován

Alespoň podle serveru Seznam Zprávy se ve vyšetřovacích spisech týkajcí se kauzy kolem Romana Berbra figuruje osoba hradního kancléře Vratislava Mynáře, jenž měl být ve styku právě s Romanem Berbrem kvůli tomu, aby tehdejší místopředseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) pomohl Slovácku skrze rozhodčí. Proti tomuto tvrzení se ohradil majitel klubu z Uherského Hradiště Zdeněk Zemek, který odmítá jakékoli snahy o zvýhodňování tohoto klubu.

"Jako majitel klubu takovéto jednání nepodporuji, o ničem takovém nevím, žádných takových rozhovorů ani domluv jsem se nikdy neúčastnil a ostře se od nich distancuji," uvedl v úterní tiskové zprávě Zemek a pokračuje: "Klub vlastním 14 let, za celou tu dobu jsme ušli pořádný kus cesty a udělali obrovský kus práce, současné výsledky hovoří za vše. Vše jsme si vždy vydřeli poctivou a tvrdou mravenčí prací, krůček za krůčkem. Vždy jsem klub podporoval bez jakýchkoliv postranních úmyslů a bez jakýchkoliv podrazů či neférového jednání."

Připomeňme, že v nejnovější fotbalové kauza kolem Romana Berbra, jež odstartovala policejní razií loni v říjnu, při které byl mimo jiné zatčen právě Berbr, se jedná mimo jiné o ovlivňování výsledků zápasů druhé a třetí ligy. Obviněno byla poté dvacítka osob včetně právě Romana Berbra a sportovního ředitele Slavoje Vyšehrad Romana Rogoze.

Slovácko se v poslední době v lize prezentuje takovými výkony, že se vyšvihlo ke špici ligové tabulky a aktuálně se tak nachází na čtvrtém místě.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Škatulata se ve fotbalové lize hýbou hned po konci sezóny. Kováč míří do Liberce, Saňák do Pardubic

Teprve o posledním květnovém víkendu skončila pro většinu účastníků fotbalové Fortuna ligy sezóna 2023/24, mimo jiné pro Pardubice, které se udržely v soutěži i pro příští sezónu. Svou misi tak v tomto klubu splnil jejich dosavadní kouč Radoslav Kováč, který se poté, co jeho svěřenci vyhráli v sobotu nad Bohemians 1:0, nechal slyšet, že po sezóně se stěhuje na trenérskou lavičku Liberce. Potvrdil tím tak spekulace z posledních dní. A potvrdilo se i další stěhování. Právě na uvolněné místo v Pardubicích přichází z Olomouce Jiří Saňák.
Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR 1. FC Slovácko Korupce ve fotbale Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy