Na pražskou Letnou míří zkušenosti. Sparta před koncem přestupového ona ulovila Pavelku

Stihli to jen tak tak, nakonec se Letenští mohou těšit z toho, že mohou veřejnosti oznámit delší dobu vysněnou posilu. Pražskou Spartu posiluje defenzivní záložník s reprezentačními zkušenostmi Davida Pavelku. Tento devětadvacetiletý sparťanský odchovanec se tak na Letnou vrací po skoro osmi letech, přičemž klub nikterak neuvedl, na jak dlouho uzavírá tento fotbalista se Spartou smlouvu.

Jak už bylo výše zmíněno, právě o Davida Pavelku stál klub, jenž aktuálně vede tabulku české fotbalové ligy, už delší dobu a už to nevypadalo, že by se snad mohltento transfer povést. Jenže vedení Sparty se nakonec přeci jenom podařilo se zástupci turecké Kesimpasy, kde dosud Pavelka nastupoval, dohonout. Podle zákulisních informací musela Sparta za Pavelku cca. 900 tisíc eur (v přepočtu 24,5 milionu korun).

"Ve Spartě jsem vyrostl, dostal jsem se až do áčka, tam jsem se ale výrazněji neprosadil. Teď chci i sobě dokázat, že na to mám. Tak to mám nastavené, mám obrovskou osobní ambici. Celou kariéru jsem doufal, že by se mi mohlo ještě povést do Sparty vrátit," řekl ke svému přestupu do Sparty sám David Pavelka, jenž doposud ve své kariéře právě za tento pražský klub nastoupil k pouhým deseti zápasům a chce tak k nim přidat další.

Kromě těchto deseti duelů za Spartu má Pavelka na svém kontě dalších 98 ligových zápasů. Vedle Sparty Pavelka oblékal i dres Liberce a Slovácka dojromady pak v těchto klubech nastřílel v tuzemské lize 20 gólů. Co se týče pak jeho bilance v národním týmu, tak v něm nastoupil do 222 duelů, během kterých se mu podařilo zatím jednou skórovat. Byl součástí i reprezentačního A-týmu na mistrovství Evropy v roce 2016.

Českého reprezentanta trápilo zpočátku letošního roku zranění kolena, které se mu podařilo v březnu vyléčit, ovšem vrátit se do zápasového tempa se mohl až v červnu a to kvůli koronavirové pandemii.

"Chtěli jsme tým doplnit o jednoho zkušenějšího hráče do defenzivnějších pozic v záloze, kde jsme doteď pracovali s mladými hráči a zástupci střední generace. David má zkušenosti ze zahraničí a z reprezentace, kterými našim mladým hráčům pomůže. Je to vítězný typ a profesionál, takové hráče ve Spartě chceme mít," nechal se slyšet k nové posile sparťanský sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Připomeňme, že letní přestupové okno bylo letos mimořádně kvůli koronavirové pandemii prodlouženo až do půlnoci v noci z 5. na 6. října, přičemž v úterý čekali ve Spartě na hráčovu transferovou kartu. Až koncem tohoto týdne by pak měl o Prahy Pavela dorazit a od toho příštího týdne by už se měl  připojit ke svým spoluhráčům na Letné.

Související

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.
Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR AC Sparta Praha David Pavelka (fotbalista) Fotbal

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 1 minutou

před 18 minutami

před 26 minutami

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno před 48 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Z posil z NHL už reprezentaci opustil Zadina, následoval ho i Kodýtek. Týmu bude pomáhat kouč Gross

Týden před startem světového šampionátu v Praze a Ostravě se český národní tým ukazuje fanouškům v Brně, kde se konají České hokejové hry. Jedná se o závěrečnou přípravu na hokejový vrchol této sezóny v domácím prostředí, a proto není divu, že je o tuto akci mezi hokejisty ohromný zájem a na závěrečnou přípravu tak přijelo ze zámoří až deset hokejistů. Národní tým už ale stihli po úvodním zápase v Brně s Finy (1:4) opustit Filip Zadina ze San Jose a Petr Kodýtek z Ilvesu Tampere. Posilu si pak do realizačního týmu přivedl i ze Sparty, a to trenéra Pražanů Pavla Grosse, jenž bude pomáhat se skautingem. 

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Tragická nehoda na D1. Havaroval tahač s tankem, zemřela jedna osoba

Tragická dopravní nehoda se v sobotu dopoledne stala na dálnici D1 v Moravskoslezském kraji. Ve směru do Polska se srazilo několik vozidel včetně tahače, který převážel tank. Jeden člověk nepřežil, na místě zasahují složky integrovaného záchranného systému. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy