Nečekaná slova. Fanoušci Rangers chtějí po vypjatém duelu se Slavií Stanciua

Dění kolem již více než týden staré osmifinálové odvety Evropské ligy UEFA mezi Glasgow Rangers a pražskou Slavií neutuchá. Kolem osoby slávistického obránce Ondřeje Kúdely a jeho údajného rasistického výroku vůči středopolaři Gelnu Kamarovi stále není klid, neboť ho nedávno vyslýchal kvůli tomuto incidentu a i kvůli napadení jeho osoby ze strany Kamary po zápase vyšetřovatel UEFA a dlouho nebylo úplně jasné jak to bude s jeho přítomností na zápasech jak české reprezentace ve Walesu, tak poté pražské Slavie v Londýně. Vedle toho se v minulých dnech objevila informace o tom, že rasisticky měli urážet i hráči Rangers a to Nicoelae Stanciua, rumunského kanonýra Slavie. O to víc je pak překvapením, že právě o něj mají teď fanoušci Glasgow Rangers zájem. Oslnil je a možná i tím, že byl schopen zakopat válečnou sekyru.

Kromě toho pak jistě oslnil svými výkony v nedávném dvojzápase s čerstvým skotským mistrem. Jednak v prvním utkání na Slavii otvřel gólový účt tohoto dvojzápasu parádní střelou, v odbvetě pak skóroval z volného přímého kopu přesně tak, jak to umí. K tom ještě přidejte jeho přehled ve hře schopnosti hru režírovat.

Není tedyy divu, že na fanouškovských fórech stounul zájem o služby tohoto rumunského fotbalisty, jenž kromě Slavie v Česku oblékal i dres Sparty. „Podepište Stanciua!" má jasno jeden z fanoušků Rangers. Další přidává: „Doufám, že ho v letním přestupním období skutečně získáme, pro Ligu mistrů." A další přitákává: „Stanciu je absolutní priorita."

Do diskuze ještě více přisladila tamní média, která hovoří o tom, že pro tým Stevena Gerrarda by byl tím pracým, neboť právě jemu chybí takovýto ortodoxní playmaker. Kromě toho by byl za Stanciův příchod do klubu jistě rád i tamní hvězda Ianis Hagi, další rumunský fotbalista. Dále pak upozrňují na stále lepšící se bilanci gólů a finálních asistencí Stanciua v Evropské lize.

Slavia si svého rumunského klenotu cení na více než 100 milionů korun, přičemž osmadvacetiletý záložník má v sešívaném klubu aktuálně podepsanou smlouvu na čtyři roky.

Související

AC Sparta Praha, stadion na Letné

Sparta postoupila do osmifinále Evropské ligy. Galatasaray porazila i díky přesilovce jasně 4:1

O velkém úspěchu může mluvit český klubový fotbal poté, co ve čtvrtek Sparta doma na Letné nakonec celkem jasně porazila turecký Galatasaray Istanbul 4:1 a v součtu s předešlým venkovním výsledkem (3:2 pro Galatasaray) tak postoupila do osmifinále Evropské ligy. V osmifinále dvou evropských soutěží (Evropská liga a Konferenční liga) se tak nacházejí hned tři čeští zástupci. Kromě Sparty se v osmifinále EL představí také Slavia, v osmifinále EKL pak Plzeň.
Fotbal, ilustrační fotografie

Slovácko ztratilo naděje na postup. V dohrávce Konferenční ligy prohrálo s Kolínem

Netradičně v pátek se dohrával duel Evropské konferenční ligy mezi Slováckem a Kolínem nad Rýnem, jenž byl ve čtvvrtek večer po sedmi minutách přeušen kvůli husté mlze. V dohrávaných 83 minutách s nastavením uherskohradišťský klub nezklamal své fanoušky a po celý zápas bojoval o takový výsledek,který by mu udržel naději na postup do jarní fáze soutěže, podobně ale jako ve vzájemném zápase v Německu i tentokrát výrazně o hry promlouval sudí. Ten mimo jiné proti Slovácku nařídil dvě penalty, přičemž z té druhé v 82. minutě Ondrej Duda skóroval a zařídil tak výhru německého celku 1:0.

Více souvisejících

Evropská liga (fotbal) sk slavia praha Glasgow Rangers Fotbal

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy