Nečekané rozuzlení Schickovy ságy. Reprezentant zůstane v Německu, ale ne v Lipsku

Budoucnost českého reprezentanta Patrika Schicka byla dlouho nejistá, nyní to ale vypadá, že se AS Řím, kterému český reprezentant stále patří dohodl na jeho prodeji. Nadále by měl podle zákulisních informací sice zůstat v Německu, nikoli však v Lipsku, kde doposud hostoval a ještě před několika měsíci se mluvilo o tom, že právě sem by mohl pak přestoupit natrvalo. Koronavirová krize ale nakonec vše ještě víc zamotala. Teď útočníkovi, jemuž o půlnoci v noci z pondělí na úterý vyprší v Lipsku hostování, svítá na lepší časy. Podle všeho se odstěhuje do Bayeru Leverkusen, který by měl římskému celku za Schicka zaplatit 27 milionů eur (708 milionů korun).

Jako první o tomto možném přestupu Patrika Schicka začala spekulovat německá média, v pondělí nakonec tyto spekulace potvrdil známý italský sportovní novinář Gianluca di Marzio. Ten se nedávno nemýlil ani v tom, že se pražská Sparta dohodla s Fiorentinou na pokračování hostování Dávida Hancka. Teď tedy mluví o Schickově přestupu do Levetrkusenu, jako o jasné věci.

Připomeňme, že Schick se poprvé v Lipsku objevil loni v září. Do tohoto bundesligového klubu přišel na hostování z římského AS s tím, že pokud se mu sklubem podaří dostat se do další ročníku Ligy mistrů, bude na něj Lipsem uplatněna opce na trvalý přestup. Italský klub nabízel Lipsku Schicka za cca. 25 milionů eur (657 milionů korun) a právě tato nabízená cena se však zvláště po koronavirové pandemii zdála Lipsku až příliš vysoká.

Leverkusen však službami Patrika Schicka nepohrdne a to především díky tomu, že se mu vysoké peníze vrátí odchody jeho největších hvězd jakými jsou talentovaný Kai Havertz (odejde za 80 milionů eur - v přepočtu 2 miliardy korun) či další forvard Kevin Volland, jenž má namířeno do  Monaka. A právě případný příchod Patrika Schicka by měl dostatečně odchody dvou útočníků v klubu nahradit.

Navíc se sám kouč Leverkusenu Peter Bosz už nechal slyšet, že Schick je rozhodně jedním z těch, kterého by rád ve svém kádru viděl. „Dal jsem jasně najevo, koho chci. Ale jsem jen trenér. Zeptali se mě odpovědní lidé, tak jsem vysvětlil svůj úhel pohledu. Pokud chceme mít velké ambice, budeme potřebovat dvě, možná i více posil. Hlavně do útoku," řekl v minulých dnech Bosz.

Dodejme, že Bayer v minulé sezóně 2019/20 skončil v Bundeslize na paté příčce, tedy dvě místa za Lipskem. Díky tomuto umístění si tak v následující sezóně 2020/21 zahrajou skupinu Evropské ligy.

Související

Německá fotbalová liga - Bundesliga

Schicka s Hložkem bude mít nově na povel mistr světa i Evropy Xabi Alonso

Fotbalistům Leverkusenu, kteří se v minulé sezóně dokázali kvalifikovat do Ligy mistrů, se začátek nové sezóny 2022/23 hrubě nevyvedl a proto se vedení klubu rozhodlo ke změně trenéra. V týmu, ve kterém působí i dva čeští reprezentanti Patrik Schick a Adam Hložek, tak skončil třiačtyřicetiletý Gerardo Seoane, jenž jeokamžitě nahrazen úspěšným bývalým španělským reprezentantem Xabim Alonsem.

Více souvisejících

Bundesliga Bayer Leverkusen Fotbal Patrik Schick

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 27 minutami

před 47 minutami

Ilustrační foto

4 podivuhodné evropské stavby, které v průvodcích nenajdete

Turistické brožury a příručky jsou skvělými pomocníky, když jste v novém městě poprvé. Pokud se ale na místo vracíte opakovaně, často Vám již novou inspiraci pro zajímavou procházku nenabídnou. Pojďme se společně podívat na místa neprávem opomíjená.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Zásah záchranářů po ruských útocích na Ukrajině

Rusko podniklo masivní útok na ukrajinskou energetickou infrastrukturu

Ukrajina v noci na pátek čelila masivnímu vzdušnému útoku, při kterém protivzdušná obrana sestřelila 84 z 99 řízených střel a dronů vypálených z Ruska, uvedla ukrajinská armáda. Ze střední a západní části země hlásily poškození tepelných a vodních elektráren. Uvedl to server Ukrajinska pravda.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Petr Fiala

Čeští politici nevěří, že Putin nenapadne Česko

Ruský prezident Vladimir Putin ve čtvrtek prohlásil, že nemá zájem napadnout Polsko či Česko. Čeští politici ale jeho slovům nevěří a připomínají osud Ukrajiny či někdejšího šéfa wagnerovců Jevgenije Prigožina, který zemřel za záhadných okolností při pádu letadla.

před 8 hodinami

včera

Medvěd, ilustrační fotografie.

Fico chce ulehčit odstřel medvědů, kteří se přiblíží k lidem

Slovensko po odstřelu medvěda, který v březnu napadl několik lidí v Liptovském Mikuláši, plánuje další kroky ohledně této problematiky. Ficova vláda na středečním zasedání schválila návrh ústavního zákona, který má řešit zvýšený výskyt medvědů v blízkosti lidských obydlí. 

včera

Bohumil Hrabal. Foto: Hana Haplová

Legendární spisovatel Bohumil Hrabal se narodil před 110 lety

Kdo by neznal krásnou Maryšku a ukřičeného Pepina z Postřižin nebo díla jako Ostře sledované vlaky, Slavnosti sněženek či Obsluhoval jsem anglického krále. Filmovou podobu jim dal režisér Jiří Menzel, autorem knižních předloh je Bohumil Hrabal, od jehož narození uplynulo přesně 110 let. Ten pro psaní povídek a novel čerpal inspiraci ve svém vlastním životě.

včera

včera

včera

Saharský prach bude od víkendu nad ČR. Může ovlivnit sobotní maxima

Zítra začínají Velikonoce, které má podle předpovědi doprovázet velmi teplé počasí pro přelom března a dubna. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ale dnes upozornil, že odhad sobotní maximální teploty nemusí být stoprocentně přesný. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy