Nevídaná věc v Bundeslize. Kvůli dvanácti hráčům na hřišti hrozí Bayernu kontumace

Bizarní situaci přinesl sobotní bundesligový duel mezi Byernem Mnichov a Freiburgem v rámci 28. kola. Přestože favorit z Mnichova vyhrál jasně 4:1, nakonec z tohoto duelu nemusí mít žádný bod. Na vině je chaos, jenž se během zápasu udál po gólu na 3:1. Následovalo totiž zmatečné střídání, kdy několik vtreřin hrál mnichovský velkoklub v dvanácti.

Všechno zapříčinil třetí slot střídání po vstřelení gólu na 3:1, ke kterému se v závěru tohoto zápasu rozhodl domácí realizační tým v čele s koučem Julianem Nagelsmannem. Během něho se tento mladý německý stratég rozhodl vyslat na hrací plochu Niklase Süleho a Marcela Sabitzera, přičemž se jednalo o čtvrtého a pátého střídajícího hráče Bayernu v zápase.

Jenže následně se ocitlo na hřišti hned dvanáct domácích borců, neboť Kingsley Coman nezaregistroval hned, že to měl být právě on, kdo měl být jedním ze střídaných. Mimochodem, právě Coman chvíli před tím právě zvýšil na 3:1.

Poté, co tato chyba Bayernu vyšla najevo, sudí zápasu Christian Dingert byl z celé situace očividně naštvaný. „Při střídání se objevilo na tabuli špatné číslo, Coman tudíž nevěděl, že má být střídán a došlo k opomenutí stažení jednoho z hráčů. To je velmi špatně,“ nechal se slyšet Dingert v rozhovoru pro zápase a pokračoval: „Přerušili jsme hru a chvíli trvalo, než se situace vyjasnila. V zápisu o utkání jsme objasnili, co se přihodilo. Za těch pár sekund, co Coman hrál, se nic moc nestalo. Nicméně teď je na kolezích z vedení svazu, aby rozhodli.“

Jak informuje německá zpravodajská agentura SID, podle regulí soutěže může totiž Bayerbnu dokonce hrozit i kontumace. Záleží však na tom, zda Freiburg sáhne k oficiální stížnosti, podle sportovního ředitele Freiburgu Jochena Saiera o podání této stížnosti klub teprve rozhodne. „Očekávám, že se nebudeme muset proti ničemu odvolávat. Existuje nějaký soubor pravidel, kterému podléháme a dodržujeme ho. Víc k tomu nepovím,“ nechal se však po zápase slyšet freiburgský trenér Christian Streich.

Dodejme, že duel nakonec skončil 4:1 pro Bayern, neboť ještě před závěrečným hvizdem stačil čtvrtou domácí branku vstřelit právě jeden ze střídajících Sabitzer.

Související

Německá fotbalová liga - Bundesliga

Schicka s Hložkem bude mít nově na povel mistr světa i Evropy Xabi Alonso

Fotbalistům Leverkusenu, kteří se v minulé sezóně dokázali kvalifikovat do Ligy mistrů, se začátek nové sezóny 2022/23 hrubě nevyvedl a proto se vedení klubu rozhodlo ke změně trenéra. V týmu, ve kterém působí i dva čeští reprezentanti Patrik Schick a Adam Hložek, tak skončil třiačtyřicetiletý Gerardo Seoane, jenž jeokamžitě nahrazen úspěšným bývalým španělským reprezentantem Xabim Alonsem.

Více souvisejících

Bundesliga Bayern Mnichov

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Aktualizováno před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Kreml: Svět je na pokraji konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, může skončit katastrofou

Rusko v pondělí prohlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny ze strany USA, Británie a Francie posunula svět na pokraj přímého konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, který by mohl skončit katastrofou.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy