Odvolací soud zrušil odsuzující rozsudek nad Peltou a Kratochvílovou

Vrchní soud v Praze zrušil odsuzující rozsudek nad bývalým předsedou Fotbalové asociace ČR (FAČR) Miroslavem Peltou a někdejší náměstkyní ministerstva školství Simonou Kratochvílovou v kauze sportovních dotací.

Informovala o tom dnes Česká televize (ČT). Případem se bude muset znovu zabývat Městský soud v Praze. Loni v listopadu soud Peltu za zmanipulování dotací nepravomocně poslal na šest let do vězení, Kratochvílovou potrestal 6,5 lety.

V případu čelili obžalobě ještě předseda České unie sportu (ČUS) Miroslav Jansta, sekretář unie Jan Boháč, exředitel ministerského odboru sportu Zdeněk Bříza i ČUS a FAČR. Městský soud je obžaloby zprostil. ČT neuvedla, jestli v jejich části kauzy odvolací soud také rozhodoval.

Související

Miroslav Pelta (foto: David Sedlecký)

Pelta má jít na šest let za mříže, rozhodl soud v kauze dotací. Padly i další tresty

Soud dnes znovu uložil bývalému šéfovi českého fotbalu Miroslavu Peltovi za zmanipulování sportovních dotací šest let vězení, peněžitý trest pět milionů korun a pětiletý zákaz činnosti ve statutárních orgánech spolků. Někdejší náměstkyni ministerstva školství Simonu Kratochvílovou poslal do vězení na 6,5 roku, zakázal jí vedoucí funkce ve veřejné správě na šest let a dal jí dvoumilionový peněžitý trest. 
Miroslav Pelta (foto: David Sedlecký)

Pelta u soudu řekl, že na ovlivňování dotací byl malý pán

Na ovlivnění dotačního řízení jsem byl malý pán, řekl v dnešní závěrečné řeči u soudu bývalý šéf českého fotbalu Miroslav Pelta. Ke kauze zmanipulování sportovních dotací ministerstva školství dodal, že někdejší ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) u něj jako člověk navždy prohrála. Valachová má v procesu postavení svědkyně. 

Více souvisejících

Miroslav Pelta

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy