Opravdu vybraná společnost. Petr Čech přilosoval Slavii k Barceloně, Dortmundu a Interu

Slávisté si prakticky mohli jen a jen vybírat, na který že slavný evropský klub by mohli v základní skupině Ligy mistrů UEFA narazit. Někteří si přáli konfrontaci s anglickým fotbalem a třeba přímo s obhájcem slavné ušaté trofeje Liverpoolem, někteří zase příjezd Cristiana Ronalda a jeho Juventusu Turín do Prahy. Tato přání sice zůstala nevyslyšena, ovšem i tak se mohou těšit na hvězdný podzim. Do Edenu totiž přijede parta kolem Lionela Messiho z katalánské Barcelony, Borussia Dortmund či Inter Milán s Romelem Lukakem v kádru. O tom, že se právě s těmito soupeři Pražané utkají, rozhodl mimo jiné i již bývalý český gólman Petr Čech, jenž se zúčastnil slavnostního losování v Monaku.

Kouč Slavie Jindřich Trpišovský byl právě mezi těmi, který tajně doufal, že los slávistický celek pošla na slavný Anfield Road. Vedle Dortmundu a Interu Milán se nakonec utká s Barcelonou, za kterou nastupuje čerstvě zvolený nejlepší útočník minulé sezóny Ligy mistrů Lionel Messi.

Hráči Slavie sledovali losovací akt ve své kabině v Edenu a poté, co zjistili své solupeře, radost fotbalistů neznala mezí. „Zasloužíme si zahrát proti takovým gigantům. A doufám, že je aspoň trochu potrápíme. A že řev bude stejný i po zápasech a nebudeme ho litovat," nechal se slyšet obráncw Vladimír Coufal a pokračoval: „Vynahradíme si 12 let čekání... Na Messiho jsem se byl podívat, když proti němu tady v Edenu hrála Plzeň. Těším se, že si s ním teď můžu zahrát sám. A jen doufám, že na souboj jeden proti jednomu s Messim nedojde."

Přes eurofii z atraktivních soupeřů je si však vědom, že úspěchem pro sešívané bude zisk každého bodu v této těžké základní skupině. O postup do osmifinále Ligy mistrů se samozřejmě hráči pokusí, vedle toho je ale cílem skončit třetí a být na jaře ve vyřazovací fázi Evropské ligy. Ani to však nebude nejjednodušší úkol pro Slavii. „Uděláme všechno, abychom nebyli za pitomce," burcuje před startem soutěže Coufal.

Právě start soutěže je naplánován na 17. září.

Los základních skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina A:Paris St. Germain, Real Madrid, Club Bruggy, Galatasaray Istanbul.

Skupina B:Bayern Mnichov, Tottenham, Olympiakos Pireus, Crvena zvezda Bělehrad.

Skupina C:Manchester City, Šachtar Doněck, Dinamo Záhřeb, Bergamo.

Skupina D:Juventus Turín, Atlético Madrid, Leverkusen, Lokomotiv Moskva.

Skupina E:Liverpool, Neapol, Salcburk, Genk.

Skupina F:FC Barcelona, Dortmund, Inter Milán, Slavia Praha.

Skupina G:Petrohrad, Benfica Lisabon, Lyon, Lipsko.

Skupina H:Chelsea, Ajax Amsterodam, Valencie, Lille

Související

Liga mistrů na stadionu FC Barcelona.

Na jaře se v Lize mistrů Citizens utkají s Kodaní. Barcelonu čeká Neapol, Bayern Mnichov zase Lazio

Po pondělním losu ve švýcarském Nyonu jsou známé osmifinálové dvojice i v nejprestižnější evropské soutěži Lize mistrů. Rozhodlo se v něm, že obhájci trofeje z Manchesteru City se utkají s překvapením letošního ročníku této soutěže, tedy s Kodaní. Další překvapení San Sebastian se pro změnu utká s dalším favoritem Paris Saint Germain. Další tři španělské týmy znají taktéž své soky: Atlético Madrid se postaví proti Interu Milán, Barcelona proti Neapoli a Real Madrid proti Lipsku. Mnichovský Bayern pak čeká Lazio Řím.

Více souvisejících

Liga mistrů sk slavia praha Fotbal

Aktuálně se děje

před 30 minutami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Poslední rozloučení s Vlastimilem Harapesem. Národní divadlo prozradilo podrobnosti

Poslední rozloučení se zesnulým tanečníkem a hercem Vlastimilem Harapesem se uskuteční příští týden v pondělí, informovalo Národní divadlo na webových stránkách. Harapes zemřel po těžké nemoci ve středu, bylo mu 77 let.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy